CHP'li Anadol'dan ikamet sorusu

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, TBMM Başkanlığı'na, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a, sendikacı Süleyman Yeter'in işkenceyle öldürülmesinin bir numaralı faili olarak 11 yıldır kırmızı bültenle aranan komiser yardımcısı Ahmet Okuducu'nun neden ikametgah adresi Nallıhan'da aranmadığını sordu.
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, TBMM Başkanlığı'na, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Okuducu'nun, kendi ilçesi ve ikametgahı olan Ankara Nallıhan'da bugüne kadar hiç aranmadığı, Nallıhan Emniyeti'nin 1 Ekim 2010'da söz konusu davaya bakan mahkemeye gönderdiği yanıtla ortaya çıktığını belirten Anadol, şu sorulara yanıt istedi: "Kaçakçılık İstihbarat Harekat Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı Yönergesi'ne göre yakalama kararının, sanıkların adreslerine otomatik olarak gönderilmesi gerekirken, Okuducu'nun memleketi olan Nallıhan Emniyeti'nde yakalama emrine dair bir kayıt bulunamamasının nedeni nedir?
İnterpol tarafından 178 ülkede kırmızı bültenle aranan Ahmet Okuducu'nun ikametgahının bulunduğu Nallıhan'da aranmaması, firari sanığı kollayarak, davayı zaman aşımına uğratma girişiminin bir parçası mıdır?
Kaçakçılık İstihbarat Harekat Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı Yönergesi'ne göre, sanığın ikametgahının olduğu adreslerde otomatik olarak gönderilmesi gereken arama emrinin, Nallıhan'a gönderilmemiş olmasından hangi kamu görevlileri sorumludur?
Söz konusu sorumluların tespiti için bakanlığınız tarafından bir soruşturma başlatılmış mıdır?"
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget