Rüşvet sabıkalısı Gür Aslanlı Köşk’ü aldı

Kamuoyunda Başbakan’ın çocuklarına burs veren iş adamı olarak tanınan, rüşvetten dolayı hapis cezasıyla gündeme gelen Remzi Gür, İstinye’deki Aslanlı Köşk’ü satın aldı.

Kamuoyunda Başbakan’ın çocuklarına burs veren iş adamı olarak tanınan, rüşvetten dolayı hapis cezasıyla gündeme gelen Remzi Gür, İstinye’deki Aslanlı Köşk’ü satın aldı. TMSF, Halis Toprak’a ait köşke el koyup 23.8 milyon liraya Gür’e devretti.
Aslanlı Köşk’ün yeni sahibi Remzi Gür

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aile dostu olan ve çocuklarını Amerika’da okutan İşadamı Remzi Gür, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) satışa çıkardığı ihalede 23 milyon 800 bin lira bedelle aldığı İstanbul İstinye’deki Aslanlı Köşk’ün tapusunu mahkeme kararıyla aldı. Toprak Grubunun, Fona olan borçlarının tasfiyesi yönünde 6 Şubat 2008 tarihinde imzaladığı Ek Protokol hükümlerini yerine getirmemesi nedeniyle, Grubun fona olan borçlarının tahsilini teminen el konulan Aslanlı Köşk, 15 Nisan 2009 tarihinde en yüksek fiyatı veren Remzi Gür’e 23 milyon 800 bin lira bedelle ihale edilmişti. Ancak yapılan ihalenin iptali talebiyle Halis Toprak, Mehmet Toprak ve Ahmet Toprak tarafından açılan ihalenin feshi davası nedeniyle Gür’e tescil edilememişti.

Rüşvetten suçlu bulunmuştu
Sarıyer İcra Hukuk Mahkemesi’nde görülen ihalenin feshi davasının reddedilmesi üzerine Toprak Grubu, davayı Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay, Aslanlı Köşk ile ilgili yerel mahkemenin kararını onadı. Kararın kanuni yollardan geçerek fon lehine kesinleşmesi nedeniyle, “Aslanlı Köşk” olarak adlandırılan taşınmaz, ihale alıcısı Remzi Gür adına tescil edildi. Remzi Gür adına tapu tescil belgesi de çıkarılarak verildi. İstinye’de bulunan Aslanlı Köşk, yaklaşık 10 bin 500 metrekarelik bir alana kurulmuş durumda. Ramsey’in sahibi işadamı Remzi Gür, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, eski CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım’ı arayarak “Oylamada oyunu istiyorum.Maddi ve manevi ne gerekiyorsa yaparım” dediği gerekçesiyle “rüşvet vermekten” yargılandığı davada
10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

İşadamı Remzi Gür’ün sahibi olduğu İstinye’deki köşk, 10 bin 500 metrekarelik bir alana kurulu.
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget