Haberal'ın doktoru tutuklandı

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın mahkemeye

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın mahkemeye gönderilmeyen sağlık raporuna ilişkin nöbetçi mahkemede sorgulanan Prof. Dr. Cengiz Çeliker tutuklandı. Haberal'ın ise doktorlarının karşı çıkmasına rağmen Halkalı Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'ne nakledildiği açıklandı.
İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, bir astsubay, bir hemşire ve Haberal'ın iki refakatçisinden oluşan 4 kişiyle ilgili gözaltı kararı verildi. Emniyet görevlileri, sabah saatlerinde söz konusu kişileri gözaltına aldı. Özel yetkili savcı Seçen'in ayrıca, 3 Aralık 2010'da geldiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, Savcılıkta ''şüpheli'' sıfatıyla ifade veren ve ardından da serbest bırakılan Prof. Dr. Cengiz Çeliker'i, bugün yeniden ifadesini almak üzere çağırdığı kaydedildi. Çeliker'in öğleden sonra gelerek ''şüpheli'' sıfatıyla ifade vereceği öğrenildi.
Ergenekon soruşturması savcılarından Fikret Seçen tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bir astsubay, bir hemşire ile iki refakatçinin gözaltına alınırken Prof. Mehmet Haberal; İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nden, Halkalı Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi.

Prof. Dr. Çeliker tutuklandı
Avukatıyla birlikte geldiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen tarafından sorgulanmasının ardından, İstanbul Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen Prof. Dr. Cengiz Çeliker, mahkemede yapılan sorgulamasının ardından tutuklandı.
Çeliker'in, ''Ergenekon terör örgütüne yardım ve yataklık'' suçundan tutuklandığı kaydedildi.
Soruşturma kapsamında, 3 Aralık 2010'da geldikleri Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde ''şüpheli'' sıfatıyla ifade vermelerinin ardından serbest bırakılan Prof. Dr. Cengiz Çeliker ve İÜ Kardiyoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Erhan Kansız olmak üzere 2 kişi tutuklanmış oldu.

Haberal'ın avukatları adli tıp paroruna itiraz etti
Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde muayene eden Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı rapora avukatları itiraz etti. Dr. Mustafa Oktan Aktürk ile Dr. Osman Karakaya tarafından hazırlanan bir sayfalık raporda, "Hayati risk izlenimi elde edilmedi" denildiği öğrenildi.

Ergenekon Davası’nın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin aldığı karar doğrultusunda Adli Tıp Kurumu, Haberal’ı tedavi gördüğü hastanede muayene etmişti.


İki doktorun imzası var
Bu muayenin ardından ardından Adli Tıp Kurumu 3. Adli Tıp İhtisas Kurulu Üyesi Operatör Dr. Mustafa Oktan Aktürk ile Dr. Osman Karakaya, Haberal’ın sağlık durumuna ilişkin bir rapor hazırladı. İki ismin hazırladığı bir sayfalık rapor Adlı Tıp Kurumu Başkanvekili Uzman Dr. Yüksel Aydın Yazıcı imzalayarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.


'Hayati risk izlenimi elde edilemedi
'
Söz konusu bu raporu içeren yazı dün Ergenekon Davası’nın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştı. Adli Tıp Kurumu Başkan Vekili Uzman Dr. Yüksel Aydın Yazıcı, Memur K. Ç. Vural, Dr. O. Karakaya ve 3. Adli Tıp İhs. Kur. Bşk. V. Op. Dr. M. O. Aktürk’ün imzası taşıyan 9 Şubat tarihli tek sayfalık raporda şu ifadeler yer alıyor:

"Kişinin 26 Ocak 2011’de İstanbul Üniversitesi Haseki Kardiyoloji Enstitüsü’nde yapılan muayenesi ile hakkında düzenlenmiş adli dosyada mevcut tıbbi belgelerin tetkiki neticesinde, hastanın yapılan klinik muayenesi, biyokimyasal parametreleri, EKG, ekokardiyografi, eforlu EKG, halter EKG, koroner anjiyografi sonuçları birlikte değerlendirildiğinde bu verilerin hastaya öngörülen hayati risk ile tam olarak bağdaşmadığı izlenimi elde edilmiştir. Hastanın yukarıda adı geçen tetkiklerinin hızlı bir şekilde güncellenebileceği başka bir kardiyoloji merkezine sevk edilerek yatırılmasının temini ve burada yukarıda zikredilen tetkiklerin yeniden yaptırılarak tetkik sonuçlarının kurulumuza gönderilmesi, kişinin yeniden kurulumuza muayenesine gerek görülmediğini bilgilerinize arz ederim"

Soruşturma kapsamında, 3 Aralık 2010'da davet edildikleri Beşiktaş'taki  İstanbul Adliyesinde Savcı Seçen tarafından şüpheli olarak sorgulanan İstanbul  Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erhan Kansız,  Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zerrin Yiğit, Prof. Dr. Cengiz  Çeliker ve Prof. Dr. Sezer Karcıer serbest bırakılmıştı.

Soruşturmada, Prof. Dr. Cengizhan Türkoğlu'nun tanık olarak  dinlenilmesinin ardından yeniden Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine çağrılan İÜ  Kardiyoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erhan Kansız, ikinci kez geldiği  Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde 11 Ocakta savcı Seçen tarafından sevk edildiği  İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklanmıştı.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget