CHP'den 'İşsizlik kader değildir' mitingi

CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, halkın en önemli sorununun işsizlik olduğunu belirterek,

CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, halkın en önemli sorununun işsizlik olduğunu belirterek, ''12 Şubat 2011 günü Adana'da, yani işsizliğin en yüksek orana ulaştığı Adana'da, 'İşsizlik kader değildir' mitingini düzenliyoruz'' dedi. CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) toplantısının, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, tüm üyelerin katılımıyla yapıldığını söyledi. Tamaylıgil, MYK'de, öncelikle örgütsel olarak yapılan çalışmaların ve örgütten sorumlu genel başkan yardımcısının yaptığı seyahatler ile bu seyahatlerin değerlendirildiğini bildirdi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun geçen hafta Münih'te yapılan ''Güvenlik Zirvesi''ne katıldığını belirten Tamaylıgil, Kılıçdaroğlu'nun, zirvede ele alınan konular ve ikili görüşmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu da söyledi.
Türkiye'de en önemli gündemin işsizlik olduğunu ifade eden Tamaylıgil, ''İşsizliği çözmemekte, işsizliğe çare bulamamakta ve işsizliği gündemin ilk maddesi olarak görmemekte direnen AKP iktidarının ve uygulamalarının karşısında yüksek bir sesi ortaya koymak maksadıyla 12 Şubat 2011 günü Adana'da, yani işsizliğin en yüksek orana ulaştığı Adana'da, 'İşsizlik kader değildir' mitingini düzenliyoruz'' dedi.
Tamaylıgil, mitingde, işsizliğin ağır yükünü taşıyanların içinde bulunduğu durumun dile getirileceğini, mitingin halkın sesi olacağını söyledi.
Hükümetin yönetime talip olduğunda ''3Y'' ile mücadele edeceğini söylediğini anımsatan Tamaylıgil, bunların yoksulluk, yolsuzluklar ve yasaklar olduğunu belirtti.
Yolsuzluklar konusunda ortaya çıkan önemli bir rapor olduğunu dile getiren Tamaylıgil, bu raporun Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün 2010 yılı raporu olduğunu bildirdi. Raporla ilgili olarak 86 ülkede çalışma yapıldığını, 91 bin 500 kişiyle görüşüldüğünü anlatan Tamaylıgil, şöyle devam etti:
''Türkiye'de sormuşlar, 'acaba son 3 yılda yolsuzluklar azaldı mı azalmadı mı?' Çıkan oran çok dikkat çekici. Çıkan oran diyor ki, yüzde 28 azaldı, yüzde 57 azalmadı. Yüzde 57 bu artışı dile getiriyor. Dünyayla karşılaştırdıklarında ise çıkan tabloya baktığınızda bir rüşvet başlığı ortaya çıkıyor. 'İşinizi yapmak için ne kadar oranda rüşvet gündeme geliyor' diye sorulduğunda, yüzde 33'lük bir oran bu konuda işinin görülmesi için rüşvetin gündemde olduğunu söylüyor. Bu oran AB ülkelerinde yüzde 5, Asya Pasifik ülkelerinde bu oran yüzde 11. Yani bakıyorsunuz Türkiye burada da birinci sıraya yerleşmiş. Şimdi 'yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele edeceğiz' diyenler ve ortaya çıkan bu tablo karşısında hangi mücadeleyi gerçekleştirdiklerini sorduğumuzda umarım bir cevapları vardır, bu soruyu sorduğumuzda dile getirebilirler.''

8-9 Şubat'ın ''Güvenli İnternet Günü'' olduğuna işaret eden Tamaylıgil, CHP olarak internet hizmetlerine erişimi temel bir insan hakkı olarak gördüklerini belirtti.
Tamaylıgil, internet altyapısının tüm topluma güvenli internet erişimi sağlayacak biçimde güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Türkiye'nin bir seçim sürecine girdiğinin altını çizen Tamaylıgil, MYK'de, seçim süreci ile ilgili gerek parti içi eğitim, gerekse gelecek dönemle ilgili hukuk ve seçim programıyla alakalı olarak ilgili genel başkan yardımcılarının bilgi verdiğini de bildirdi.
Tamaylıgil, MYK'da ayrıca Bilim Kültür Platformu üyelerinin değerlendirmelerinin olduğunu ifade ederek, ''Bundan sonra halkın iktidarına ulaşacak yolda, halkın gündemi ve öncelikleriyle ilgili paylaşımlarımıza devam edeceğiz'' dedi.
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget