Belgelerin Hepsi Sahte

Yandaş Basının ” Darbe Belgeleri Gölcük’te bulundu” haberine tepki gösteren Örnek Ve Doğan Paşa, ” Belgeler sahte ve düzmece. Bize tuzak kurdular” dedi.


BİZE TUZAK KURULDU
Emekli Amiral Özden Örnek ve Emekli Orgeneral Çetin Doğan Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’e Konuştu. Yandaş Basının ” Darbe Belgeleri Gölcük’te bulundu” haberine tepki gösteren Örnek Ve Doğan Paşa, ” Belgeler sahte ve düzmece. Bize tuzak kurdular” dedi.


GÖLCÜK Donanma Komutanlığı'nda bir odada döşemenin altında çıkan belgeler, yandaş basına göre "Plan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin rutin semineri" savunmasını çökertiyordu. ' Dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Özden Örnek t ve 1. Ordu Komutam Orgeneral Çetin Doğan'a göre ise, "Yeni bulundu" denilen belgelerin hepsi düzmece...

Gölcük'te bulunan belgeler konusunu, önce dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnekle konuştum. Kendisine "Bu belgelerden sonra her halde sizin de söyleyecek bir sözünüz kalmamıştır" dedim. Komutan da, aslmda söyleyecek yeni bir şeyin olmadığını çünkü, ortaya çıkan belgelerin, eski belgelerin yüzde 95 aynısı olduğunu ifade etti.

Birincisi gibi düzmece
Özden Örnek şöyle devam etti: "İlk ortaya çıkarılan belgelerde hata yaptıklarım anladılar. Bunun için bu kez düzeltme yolunu seçtiler. Ancak, düzeltelim derken iyice çıkmaza giriyor, ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. O belgede beni Donanma Komutam olarak yazıyorlar. Hiç değilse bu hatayı yapmayın. Çünkü denilen tarihte ben Donanma Komutam değil, Deniz Kuvvetleri Komutanıyım. Görevde bulunduğum dönemleri bile yanlış yazıyorlar. Kimse de bunu incelemeye tenezzül etmiyor ve ne yazık ki doğru olarak kabul ediyor. Kısaca, birinci ortaya çıkarılan belgeler ne kadar sahteyse, bunlar da aynı ölçüde sahte belgelerdir..."
Ha Gölcük'te, ha Ankara'da
Belgelerin Gölcük Donanma Komutanlı-ğı'nda çıkmasıyla, Ankara'da, İstanbul'da çıkması arasında bir fark olmadığım belirten Örnek Paşa, "Çünkü belge sahteyse nerede çıkarsa çıksın yine sahtedir. Şu anlaşılıyor ki sahte belgeleri düzenleyenler Gölcük Donanma Komutanlığı'na daha
rahat sızıyorlar, daha kolay evrak koyuyorlar. Evraklar, iki Idşinin oturduğu ancak uzun süredir kullanılmayan bir odada bulunuyor. Çünkü o odadaki görevlilerden birisi yurt dışında, diğeri ise akademide. İşin ilginç yanı da, orada belge konulduğunu da orada hemen hemen bilmeyen yokmuş..."
Aynı CD'leri kopyalamışlar
Balyoz Davası'nın bir numaralı sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan da, Gölcük'te bulunan belgelerle ilgili oldukça tepkili. Doğan "Mahkemede bulunan ve sahte olduğu her şeyiyle belli 11 numaralı CD'nin benzeri bu kez Gölcük'te 1 numaralı CD'de toplanrniîfflarak bulunuyor. Daha önce 5 bin sayfalık demlen Balyoz Belgeleri toplam 2 bin 229 sayfa olduğunu da belirteyim. Demek ki bu evraklar ordunun içinden çıkmış. Şimdi de aynı CD'lerin kopyalanmış suretleri, yine dava ile ilgisi olmayan başka belgeler arasından alınmış. Bu belgelerin Gölcük Donanma Komutanlığı'ndan çıkmış olması neye yarar: İşte 1. Ordu Komutanlığı'nda da, Gölcük Donanma Komutanlığı'nda da bir güvenlik sorunu var. Birileri, buralara CD'leri koymuş" dedi.

Belgelerde imza yok!
Yeni bulunduğu belirtilen belgelerde yine imza olmadığım belirten Doğan, "Bazı planların 1. Ordu Komutanlığı'nda görüşüldüğüne dair tek sayfalık bir bilgi notu var. Bu belge üzerinde de 'sayın komutana arz' deniliyor ve arz edilen bilgiler sıralanıyor. İlginçlik burada da sürüyor. Çünkü bu belgenin alanda da yine imza yok. Bizim gündeme getirdiğimiz, belgeler üzerindeki eriklikleri bu tertibin içinde bulunanlar düzeltmeye çalışmışlar. Ama bu kez daha büyük yanlışlıklar yapmışlar. Bu yapılmaya çalışılanlar tam anlamıyla rezalet..." diye konuştu.

"Daha vahimi var"

Hesabım veremeyeceğim hiç bir şey yok" diyen Doğan Paşa sözlerini şöyle tamamladı: "Adli Emanetten aldığımız evrakları inceliyoruz. O evraklardan 89 sayfası yok. Bu durum bizde şaşkınlık yaraüyor. Bana hitaben ya zılmış bazı yazılar var. Oy sa ben o tarihte emekliye ayrılmışım. Bu evrakların, Donanma Komutanlı-ğı'ndaki döşemenin alüna nasıl girdiği merak ediliyor. Bir yerden nasıl çıkıyorsa, aralarına birkaç sahte CD'ler konuluyorsa, bir odanın döşemesinin alüna da yine ilaveler yapılarak o evraklar konuluyor..."

SAYGI ÖZTÜRK
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget