Kütahya ve Eskişehir'de gölet faciası

Gölette oynanan oyunların sonu kötü oldu. Kütahya'da, sulama göletinin yüzeyindeki buzun kırılması sonucu 2 çocuk boğularak öldü,

Gölette oynanan oyunların sonu kötü oldu. Kütahya'da, sulama göletinin yüzeyindeki buzun kırılması sonucu 2 çocuk boğularak öldü, 1 çocuk hastanede tedavi altına alındı. Eskişehir'de de buzlanan göletin üzerinde oyun oynayan 3 arkadaştan biri buzun kırılması sonucu suda kayboldu.
Göveççi Mahallesi'nde, yüzeyi buz tutan, yaklaşık 5 metre derinliğindeki İl Özel İdaresine ait sulama göletinin üzerinde kayarak oyun oynayan Kağan Yıldız (10), Enes Erdoğmuş (10) ve Alaattin Yağımlı (12), buzun kırılması sonucu suya düştü. Çevrede oynayan diğer çocukların durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen köylüler, boğulma tehlikesi geçiren Alaattin Yağımlı'yı sudan sağ olarak çıkardı, ancak diğer çocuklara ulaşamadı.
Daha sonra olay yerinde arama kurtarma çalışması yapan Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü ekipleri, boğularak öldükleri belirlenen Kağan Yıldız ve Enes Erdoğmuş'un cesetlerini sudan çıkardı.
Evliya Çelebi Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Alaattin Yağımlı'nın hayati tehlikesi bulunmadığı bildirildi. Üç çocuğun da Okçu-Göveççi İlköğretim Okulunda öğrenim gördükleri öğrenildi.
Bu arada, olay yerine gelen Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bektaş Arslan, arama kurtarma çalışmalarını izleyip yetkililerden bilgi aldı.
Eskişehir
Eskişehir'de, buzlanan göletin üzerinde oyun oynayan 3 arkadaştan biri buzun kırılması sonucu suda kayboldu.
Çukurhisar Mahallesi'nde yaşayan Emrah Eyici (16), kuzeni Mehmet Ali Eyici ile arkadaşları Ozan Kırcı, DSİ'ye ait sulama göletine gitti. Buzlu zeminde bir süre kayan gençler buzun kırılması sonucu gölete düştü.
Gençlerden Mehmet Ali Eyici ile arkadaşı Ozan Kırcı, bulundukları yerden kendi imkanlarıyla kurtuldu. Emrah Eyici ise suda kayboldu. Yaralanan 2 genç, yakınları tarafından Yunusemre Devlet Hastanesine kaldırıldı.
İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri çevrede güvenliği sağlayarak, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde görevli balık adamlara haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, buzlu zeminin tehlike yaratması ve aşırı soğuk nedeniyle Emrah Eyici'nin arama ve kurtarma işleminin sabah yapılmasına karar verdi. Olayı duyan, Emrah Eyici'nin çok sayıda yakını fenalık geçirdi.
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget