Nerede Kaldı Egemenlik Hakkı? - Güner Yiğitbaşı

Nerede Kaldı Egemenlik Hakkı? - Güner Yiğitbaşı Türk Milleti; yasama,yürütme ve yargıdan ibaret olan egemenlik hakkını, yetkili organlar eliyle kullanır.

Nerede Kaldı Egemenlik Hakkı? - Güner Yiğitbaşı
Anayasamıza göre, egemenlik kayıtsız şartsız Türk Milletine aittir.

Türk Milleti; yasama,yürütme ve yargıdan ibaret olan egemenlik hakkını, yetkili organlar eliyle kullanır.

Yargı yetkisi de Türk Milletine ait olup,bu yetki,millet adına yargı organı tarafından kullanılır ve yerine getirilir.

Türkiye Cumhuriyetinin sınırları içinde, yani Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hükümranlık ve egemenlik sahasında işlenen bir suçun soruşturulması, suçlularının yargılanarak cezalandırılması, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir hükümranlık ve egemenlik hakkıdır.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'nin,hain bir saldırı sonunda ülkemiz sınırları içinde öldürülmesi eyleminin soruşturulması,suçlularının yakalanarak yargılanması ve cezalandırılması yetkisi, sadece Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve onun yetkili organlarına aittir.

Hal böyleyken, Rus Büyükelçisi'nin öldürülmesi eyleminin soruşturmasına,elçinin cesedi üzerinde yapılan adli muayene ve otopsi işlemine Rus yetkililerin müdahil olmasını anlamak mümkün değildir.

Televizyondan izlediğimiz kadarıyla,bir Rus yetkili suçluları cezalandıracaklarını beyan ederek Türkiye Cumhuriyetinin yargı yetkisine sahip çıkmıştır.

Siyasal iktidarın;ülkesinde görev yapan bir yabancı diplomatın can güvenliğini sağlayamamanın ezikliği ve ülkemizin iç ve dış güvenliği açısından  büyük bir tehlike oluşturan Suriye sorununun çözümünde peşine takılmak zorunda kaldığı Rusya ile arasının bozulmaması için hükümranlık hakkından taviz vermeye kalkışmasını,ibretle ve büyük bir üzüntüyle izliyoruz.

20/12/2016
Güner YİĞİTBAŞI 
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget