Gündüz Akgül: Yine İtiraz Ediyrum…

Bu kişilerin o alanda CHP Genel Başkanı tarafından alkışlattırılıp yüz bini aşkın demokrat, Cumhuriyetçi yurtseverlere “Burada” dedirtilerek hak etmedikleri şekilde onurlandırılmasına itirazım vardır.


Gündüz Akgül: Yine İtiraz Ediyrum…

Cumhuriyet Halk Partisinin 03 Aralık 2016 günü Adana’da yaptığı “Türkiye’yi Böldürmeyeceğiz” mitingi katılım ve verilen mesajlar açısından görkemliydi.
Ancak bu mesajlardan birinde tutuklu olan gazetecilerin adları sayılırken, 100 bini aşan topluluğun “Burada” demesi de anlamlıydı.
Tutuklu olan hangi örgüte mensup ve hangi görüşe sahip olursa olsun, kesin hüküm giyene kadar yasa karşısında suçsuz sayılır.
Demokrat olan her insanında tutukluların, hukuk kurallarına göre sorgulanmasını istemesi, hukuk devleti, yasalar ve insan hakları gereğidir.
Mitingde Genel Başkan tarafından tutuklu gazeteciler için söyledikleri konusunda buraya kadar olanına hiçbir itiraz yoktur.
Anons edilen bazı adlara itirazım vardır.
Örneğin;
-Nazlı Ilıcak’ın hukuk kuralları içinde sorgulanıp yargılanmalarını, hukukun üstünlüğünü içselleştirmiş biri olarak bende istiyorum.
Ancak, Nazlı Ilıcak, laik Cumhuriyetin amansız bir karşı devrimcisidir. Rahmetli Uğur Mumcu ile görsel medyada yaptığı tartışmalar hala kulaklarımızda çınlamaktadır.
O dönemlerde Türban, hala kamu alanlarında kullanılması yasak iken, 1999 seçimlerinde İstanbul Milletvekili seçilen Merve Kavakçı’nın elini tutarak Türbanı ile TBMM’ne sokan kişidir. Rahmetli Bülent Ecevit ve Grubunun “Burası Cumhuriyetle hesaplaşacak yer değildir” tepkisiyle karşılaşan Merve Kavakçı yemin etmeden Meclisi terk etmek zorunda kalmıştır.
Ergenekon davası sürerken, FETÖ polislerinin kurdukları kumpas sonucu önce gömdükleri, sonradan buldukları silahlar için “yerden silahlar fışkırıyor bunlar kanıt değil mi?” diye görsel medyada bağıran yine Nazlı Ilıcak’tı.
-Numaralı Cumhuriyetçi Ahmet Altan’ın da, hukuk kuralları içinde sorgulanıp yargılanmasını, demokrat biri olarak istiyorum.
Ancak,  talimatla “Taraf “ adını taşıyan gazeteyi yayın hayatına sokarak ve yöneterek binlerce kumpas haberlerini gazetesinde yayınlayıp Türk Ordusuna kurulan kumpasa aracılık eden kişilerden olduğu herkes bilmektedir.
İtirazım şudur.
Bu kişilerin o alanda CHP Genel Başkanı tarafından alkışlattırılıp yüz bini aşkın demokrat, Cumhuriyetçi yurtseverlere  “Burada” dedirtilerek hak etmedikleri şekilde onurlandırılmasına itirazım vardır.
Tıpkı;
-Partimin Kara Çarşafa altı oku takmasına,
-FETÖ’nün bir dönemde iktidar partisinin ortağı olarak iktidarda olduğunu Mısırdaki sağır sultan duyduğu halde, CHP Genel Başkanının “Tarikatlar siyasete bulaşmadığı sürece saygım vardır” dediğine,
İtiraz ettiğim gibi…
Yine itiraz ediyorum.

06.12.2016
Gündüz AKGÜL 
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget