Bir Musibet Bin Nasihatten Evladır - Güner Yiğitbaşı

Bir Musibet Bin Nasihatten Evladır - Güner Yiğitbaşı Güzel bir atasözüdür... Bir musibet bin nasihatten Evladır sözü.Bu sözü, yaşamımızda sıklıkla kullanırız.

Bir Musibet Bin Nasihatten Evladır - Güner Yiğitbaşı
Güzel bir atasözüdür...

Bir musibet bin nasihatten Evladır sözü.Bu sözü, yaşamımızda sıklıkla kullanırız.

Başa gelen felaket, bela, afet, sıkıntı, kötü olay anlamına gelen bir musibetin fiilen yaşanmasının; insan üzerinde, kendisine yönelik muhtemel bir bela sıkıntı ve kötü şeylerle yüz yüze gelebileceğine  ilişkin bin nasihatten daha iyi ve etkili olacağını ifade eden bu atasözümüzün, günümüzde insanlarımız üzerinde bir etkisinin kalmadığı, insanlarımızın uğradıkları musibetlere rağmen, gerçekleri göremedikleri bir dönemden geçiyoruz.

Hepsini teke teker sıralamanın bir faydası yok, ülkemiz ve ülke insanı, art arda felaket ve sıkıntılar yaşamakta, ülkenin ekonomik,sosyal, asayiş, özgürlükler,demokrasi, yargı bağımsızlığı,can güvenliği, terör ve bölünme tehlikesi gibi diz boyu devasa sorunlarına rağmen, bizi yöneten siyasal iktidar, bu sorunları çözecek yerde, işini ve gücünü bırakmış, ne olduğu belirsiz bir başkanlık sistemini ülkemize monte etmenin uğraşı içinde.

Ülke insanı, sözüm ona tarafsız ve partisiz olan Cumhurbaşkanı döneminde dahi kamplara ayrılarak bölünmüş olmasına rağmen, bu bölünme ve ayrışmayı daha da artıracak olan partili ve taraflı bir cumhurbaşkanı arayışında ve dayatmasında direnilmekte.

Ülkemizin dostu olan ülke neredeyse kalmamış.

Daha dün,Yunanistan yargısı, FETÖ darbe girişiminde bulunan ve Yunanistan a sığınan darbeci subayları, ülkemizde adil yargılanma hakkının kalmadığını gerekçe yaparak, ülkemize iade etmeme kararına imza atabiliyor.

Dolar, son yılların rekorlarını kırarak yükselişine devam ediyor, yakın zamana kadar üç liranın altında seyreden dolar, birden bire üç atmışlara çıkabiliyor.Bize, dünyanın sonu geliyor kıyamet kopacak deseler inanırdık ama, doların kısa süre içinde ve birden bire üç atmışlara çıkacağını söyleselerdi, kesinlikle inana namazdık. Bundan büyük ekonomik bir sıkıntı olabilir mi?

Ülkemizin Cumhurbaşkanı; alenen ve hiçbir yoruma mahal vermeyecek netlikte,Fırat Kalkanı askeri operasyonunun amacını,"Devlet terörü estiren zalim Esed'in hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil" şeklinde açıklıyor ve Suriye sorununda Suriye lideri Esat'ın yanında yer alan Rusya Devlet Başkanı Putin'in araya girmesi sonunda, bu açıklamasını geri alarak, hiçbir kişi ve devlete yönelik değil, terörü önleme ve sınır güvenliğimizi sağlama amacıyla bu operasyona başvurduğumuzu açıklamak zorunda kalıyor.

Bu olup biten olumsuzluklar ve sıkıntılar, Türk Milletinin gözleri önünde ceryan edip yaşanıyor ve bu olumsuzluklardan, yani musibetlerden, doğrudan Türk Milleti zarar görüyor, doların önlenemeyen yükselişi, en başta petrol olmak üzere  iğneden ipliğe tüm ürünlerin fiyatına yansıyor, zaten geçim sıkıntısı çekmekte olan milletimizi daha da yoksullaştırıyor ve ekonomik dar boğaza sürüklüyor.

Bu toz duman içinde anketler yapılıyor ve tüm bu olumsuzluklara rağmen, bu olumsuzlukların asıl müsebbibi olan siyasal iktidarın başkanlık sistemini getirecek olan anayasa değişikliğinin halk oyuna sunulması halinde, halk oylamasından geçebilecek çoğunluğun sağlanabileceği, anket firmalarınca beyan ediliyor.

Anket firmalarının yaptıkları tespitler, bir algı yaratma operasyonu değil de gerçek ise, “Bir musibet bin nasihatten iyidir” atasözünün bir anlamının kalmadığını, makale yazarak halkın bazı gerçekleri görmeleri konusunda halkı aydınlatmanın, başka bir anlatımla,gerçekleri yazarak bu halka nasihatte bulunmanın beyhude olduğunu düşünüyoruz.

Bu nedenle; makale yazımızı azaltarak, kendimizi rölantiye aldığımızın farkında olmalısınız.

06/12/2016
Güner YİĞİTBAŞI 
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget