Eren Erdem: İsviçre bankalarında parası olanlar döviz bozdursun!

Eren Erdem, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada “İsviçre bankalarında milyar dolarları bulunanlar döviz bozdurun” diyen CHP’li Erdem’e AKP sıralarından tepkiler yükseldi.
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada döviz bozdurun çağrılarına sert yanıt verdi. “İsviçre bankalarında milyar dolarları bulunanlar döviz bozdurun” diyen CHP’li Erdem’e AKP sıralarından tepkiler yükseldi.

ERDEM: YOKSULLUKTAN BORÇTAN BİTMİŞ HALKA ‘DÖVİZ BOZDURUN’ DİYORLAR!
Siyasi yanlışlar nedeniyle doların 3,50 TL’yi geçtiğini anımsatan Erdem, “Ekonomi adına vahim bir durumun da içerisindeyiz. Dolar az önce 3,50 bandını geçti. Burada birçok insan da bunu takip ediyor çünkü bu, çok büyük bir negatif etki yaratıyor. 1999-2000 dönemindeki kriz kadar derinlikli bir sorun yaratmıyor belki ama daha ileriye dönük olarak kalıcı birtakım hasarların oluşmasına neden oluyor. Şimdi ‘döviz bozdur’ diye bir kampanya başladı sosyal medyada. ‘Hashtag’ler açıldı. Neymiş, ‘vatandaş gitsin döviz bozdursun’muş. Dövizi 3,5 bandından 3 lira bandına indirecek kadar, bizim vatandaşımızın döviz rezervi olduğunu düşünmüyorum. Tam tersine, bizim vatandaşımızın ortalama kredi kartı borcu 3.700 TL bandında. Bizim vatandaşımız zor geçiniyor. Asgari ücret kur farkı yüzünden 71 dolar azalmış. Türkiye’de yoksulluk derinleşmiş.” dedi.

"İSVİÇRE BANKALARINDA MİLYARLARI OLANLAR DÖVİZ BOZDURSUNLAR!"
“Ben şöyle bir tavsiyede bulunmak istiyorum: Gelin arkadaşlar, bu dövizleri İsviçre bankalarında paraları olan arkadaşlarım bozdursunlar. Onlar bozdururlarsa biz o kuru emin olun 2,5 bandına indirebiliriz. Gerçekten de, şu anda İsviçre bankalarında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, ekseriyetle bunların kimler olduğunu da biliyorsunuzdur, onların paralarını bozdurduğumuz takdirde dolar kuru 2,60 zeminine inebiliyor. Niye sürekli vatandaş elini cebine atıyor? Biraz da bu işin başına çekenler elini cebine atsın. Gelin, şu ihale zengini edip vergi borcunu sıfırladığınız firmaların sahipleri dolarlarını bozdursunlar. Bunlar bozdurduğu zaman esas ekonomiye katkı sunacaklar. Madem millî ekonomiden yanalar, madem bu ülkenin kalkınmasından yanalar; bozdursunlar. Vallahi, benim dövizim, dolarım yok. Benim, hiçbir birikmiş mevduatım da yok ama ben çok iyi biliyorum ki siyasetle uğraşıp bu işten milyonlarca, milyarlarca dolar bir yerlerde biriktirmiş insanlar var; bunlar bozdururlarsa sorun biter.”

"KEMER SIKMA POLİTİKALARINA SARAY’IN GİDERLERİNDEN BAŞLAYALIM!"  
Bütçeden Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na ayrılmış ödenekleri okuyan CHP’li Erdem, “Yahut da, gelin kemer sıkma politikaları uygulayalım. Peki, nerden başlayacağız? Klişeleri çok sevmiyorum fakat bizim Sayın Cumhurbaşkanımızın örtülü ödeneği 150 milyon TL; bunu düşürelim. Böyle zor bir dönemde 150 milyon TL çok para. Saray’ın su gideri 3 milyon TL, bunu düşürelim. Dolar almış başını gidiyor, ne gerek bu kadar israf yapmaya. Isıtma gideri 3 milyon TL, kiralık araç giderleri 8 milyon TL… Bugün Hz. Ömer yaşasaydı -muhtemelen Saray’da yaşamazdı ama velev ki yaşasaydı- orada şu anda mum yakardı. Elektrik giderleri 9 milyon 672 bin TL. Buralardan kısalım, vatandaşa ‘Gelin, döviz bozdurun.’ çağrısı yapmayalım. Yok arkadaşlar, vatandaşın yastığının altında hiçbir şey kalmadı, emin olun yok. O yüzden, benim tavsiyem, bu anlaşmalara ekonomiyi entegre etmek yerine, üretimi ve teknolojik enerji üretimini sağlayacak Türkiye’yi emperyal güçlere teslim etmeyecek bir zemin oluşturalım. Enerji Bakanımızı da buraya davet edelim, öyle konuşalım diyorum.” dedi.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget