Kılıçtaroğlu’nun da Katıldığı Anakara Atatürk Kültür Merkezi’nin Temeli Törenle Atıldı

Bu kültür merkezinin temel atma törenine 30 Kasım Çarşamba günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu ile bazı CHP li milletvekilleri, demokratik kitle

Kılıçtaroğlu’nun da Katıldığı Anakara Atatürk Kültür Merkezi’nin Temeli Törenle Atıldı

Atatürk Kültür Merkezi adını taşıyacak olan Ankara’nın en modern Kültür Merkezi, Ankara Bilkent Kavşağındaki 22 bin 500 M2 arsa üzerine Çankaya Belediyesi tarafından yaptırılmakta.
Bu kültür merkezinin temel atma törenine 30 Kasım Çarşamba günü CHP  genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu ile bazı CHP li milletvekilleri, demokratik kitle örgütlerinin ve sendikaların yöneticileri, hava çok soğuk olmasına rağmen kalabalık bir halk topluluğu katıldılar.
Temel Atma Töreninin Açılışında Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen Yapılacak Kültür Merkezi Hakkında Bilgi Verirken Şunları Söyledi:


Kılıçtaroğlu’nun da Katıldığı Anakara Atatürk Kültür Merkezi’nin Temeli Törenle Atıldı
“-Edip Cansever diyor ki, gülmek, bir halk gülüyorsa gülmektir”. Toplumlar elbette acıları paylaşır, ümitleri paylaşır, çoğaltır. Ama son yıllarda ülkemiz hep acıları paylaşır oldu. Dün yaşanan faciada olduğu gibi, çocuklarımızı, insanlarımızı kaybediyoruz, şehit haberleri her gün geliyor. Biz gülmek istiyoruz, halkımızın gülmesini aydınlık günlere kavuşmasını istiyoruz. BU anlamda sizin verdiğiniz talimatlar doğrultusunda CHP li belediyeler olarak işte bu açığı kapatmak, halkın yüzünü güldürecek, onlara umut verecek eserleri, projeleri bir bir hayata geçirmeğe gayret ediyoruz.
Büyük Atatürk “TC.nin temeli küldürdür” demişti. Ankara’da kültür alanında çağdaş modern bir kültür merkezinin, özellikle Çankaya’da eksikliğini özellikle hepimiz yaşıyoruz. Bu dönemde göreve gelir gelmez Çankaya’mızın kültür eksikliğini, tüm merkezin ihtiyacını gidermek için, hemen çalışmalara başladık.
Şu an temel atmak için bulunduğumuz bu alan, Büyük Atatürk’ün Cumhuriyetimizin temeli kültürdür, sözünden de hareket ederek Çankaya Belediyesi’nin bünyesinde olan en kıymetli alan, en kıymetli arsaydı. İşte biz de sosyal demokrat bir belediye olarak en kıymetli arsamıza, en kıymetli eserimizi kültür merkezimiz kazandırıyoruz, böylece hem Cumhuriyet’e hem Atatürk’e laik oluruz.
Bununla beraber, temelini birlikte attığımız Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’miz, Yıldız’da bir buçuk ay önce temelini attık, inşallah üç ay sonra açacağız. Yine Maltepe’de elimizde olan Yılmaz Güney sahnesi vardı, orayı yıkıp daha büyük ve yenisini yaptık, birkaç hafta sonra açılışını yapacağız. Yani Çankaya Atatürk Kültür Merkezi’nin yanı sıra, hem Yılma Güney sahnesini, hem Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’ni kazanmış olacağız.

Kılıçtaroğlu’nun da Katıldığı Anakara Atatürk Kültür Merkezi’nin Temeli Törenle Atıldı
ATATÜRK ADINI HER YERDEN SİLMEYE ÇALIŞIYORLAR
Bir konunun özellikle altını çizmek istiyorum. Bildiğiniz gibi Atatürk’ün ismini silmeye çalışıyorlar, unutturmaya çalışıyorlar, Atatürk’ün ismini statlardan aldılar, meydanlardan aldılar. Biz de CHP li ve CHP li belediyeler olarak şöyle cevap vereceğiz, “siz Atatürk’ün ismini ne kadar silmeye çalışırsanız çalışın, biz de yaptığımız her tesise, her güzel projeye onun adını vermeye devam edeceğiz.
Çankaya’mızın en güzel parklarından biri, bizim Ahlatlıbel Sosyal tesislerimizdir. Geçtiğimiz aylarda bir kararla Ahlatlıbel Sosyal Tesislerimizin adını, yani Çankaya’nın en güzel parkının adını Ahlaltlıbel Atatürk Parkı yaptık. (Alkışlar) Yine bu gün Çankaya’mızın Ankara’mızın en güzel kültür merkezinin adını, temelini attığımız bu kültür merkezimizin adını da, Atatürk kültür merkezi koyduk. Onlar silmeye çalışırlar, biz sonsuza kadar yaşatacağız. Atatürk’ün adını silmeye çalışmak boşuna bir çabadır, buna teşebbüs etmek bile nafile bir çabadır. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeyi yoktan var eden lider olarak Çukurova’nın pamuğunda vardır, Trakya’nın ayçiçeğinde vardır, Fırat’ın akan suyunda vardır, Uludağ’ın karında Atatürk vardır. (Alkışlar)
Göreve geldiğimizden bu güne çok güzel yatırımlar yapıyoruz. Öncelikle bütün Çankaya’nın bütün alt yapı sorunlarını halletmiş tesisat ve alt yapı durumlarını yenilemiş durumdayız. Kaldırımlarını marka halline getirdik, Nev York’da, Paris’te, Brüksel’de, Strazburg’da olan çağdaş bütün dünyada uygulanan kaldırımı biz de Çankaya’mıza kazandırdık ve Çankaya kaldırımı bir marka haline geldi, şu anda bir CHP li belediye olarak paylaşıyoruz, diğer belediyelerimiz gelip paylaşıyordu. Ama şu anda görüyoruz ki, Ankara’da bazı AKP li belediyeler de bizcim kaldırımımızı kopye çekmeye başladılar, onlar da bunu yapmaya başladı.  Bu belediye hizmetlerimizle Çankaya’mızı yeniliyoruz. Kreşlerimizle, Çankaya evlerimizle, yüzme havuzlarımızla, yeni yaptığımız parklarla, kapalı pazaryerlerimizle, öğrenci yurtlarımızla Çankaya’ya kalıcı eserler kazandırıyoruz.
Çankaya’mızı M. Kemal Atatürk’ün gerçekte olmak sıfatını hak eden bir noktaya taşıyoruz, taşımaya da devam edeceğiz. (Alkışlar) Bununla birlikte belediyecilik anlayışımız bütün halkımızı kucaklamak üzerinedir. Biz siyasi görüşü ne olursa olsun, inancı, kökeni ne olursa olsun 940 bin Çankaya’lının tümünün belediyesiyiz. Hiçbir zaman hiçbir yurttaşımızı siyasi görüşü, inancı nedeniyle ötekileştirmiyoruz, ayırt etmiyoruz, her zaman oy versin vermesin bütün Çankaya’lıya eşit hizmet götürüyoruz ve bu anlayışımızı da sonuna kadar devam ettireceğiz. Çankaya sosyal demokrat belediyeciliğin en güzelini vermeye devam edecektir. Belediyecilik ağacın yeşilini sevenlerin işidir, doların yeşilini sevenlerin değil. (Alkışlar)
Ben 22 bin 500 m2 kapalı alanı olacak olan Kültür merkezimizin, Çankaya’mızda büyük bir ihtiyacı karşılayacağını biliyorum. Buradaki bin kişilik büyük salonumuz, uluslar arası stantlarda bir Viyana Senfoni orkestrası Ankara’ya gelsin istedik, uluslar arası bir kültür merkezi projelendirdik. İçinde yine 500 kişilik konferans salonu, çok geniş sergi alanları, atölyeleri öteki bölümleri ile Türkiye’nin ikinci kültür merkezi olacak. Geçtiğimiz aya kadar 24 temel atma ve açılış, gelecek aylarda 22 temel atma ve açılış yapacağız. Çok çalışacağız, Mustafa Kemal Atatürk’e layık olacağız”.
Temel Atma Töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu Şunları Söyledi:


Kılıçtaroğlu’nun da Katıldığı Anakara Atatürk Kültür Merkezi’nin Temeli Törenle Atıldı
“-Atmosferin biraz karamsar olduğunu biliyorum. Aslında her gün güzel bir güne uyanmak isteriz. Fakat bu gün geldiğimiz nokta bunlara imkân vermiyor.

14 YILDIR İKTİDARDASINIZ YURT SORUNUN NEDEN ÇÖZMÜYORSUNUZ?
Dün akşam acı bir haberle karşı karşıya kaldık. On bir kız çocuğumuz bir görevli bir yangında hayatını kaybediyor. Çocuklarımızı daha iyi koşullarda yetiştirmek isteriz. Adana’da yurtta kalan çocuklarımız da, köylerden gelip barınacak yerleri olmadığı için böyle yerlerde kalmak zorunda kalıyor. Koskoca TC Devleti, Koskoca TC i nasıl olur da bu sorunu çözemez. Koskoca TC i dünyaya meydan okuyoruz” diye bağıranlar bu çocukların yurt sorunlarını neden çözemezler. 14 YILDIR İKTİDARDASINIZ YURT SORUNUN NEDEN ÇÖZMÜYORSUNUZ?  Yurda bakıyorsunuz yangın merdiveni var, ama çocuklarımızın öldüğü yer yangın merdiveninin kapısının önü. Oysa teknoloji var, içerden açılan dışarıdan açılmayan kapılar var. Neden böyle önlem alınmaz. Şimdi yayın yasağı getirmişler RTÜK, hemen yayın yasağı getirmişler, niye yayın yasağı getirirsiniz. Gerçeklerin vatandaş tarafında bilinmesini niçin istemiyorsunuz. Hangi gerekçeyle yayın yasağı getiriyorsunuz, anlamak mümkün değil. Gerçekleri nereye kadar saklayacaksınız, nereye kadar götüreceksiniz. Her gün bir felaketle karşılaşıyoruz, haftanın bir günü de yok ki bari şu günde yüzümüz gülsün; bir günde bari sokaktaki karşılaştığımız insana gülerek selam verelim. Nasıl oldu da Türkiye karanlık bir atmosferin içine çakıldı. Nasıl sürüklendi Türkiye, hepimizin oturup düşünmesi lazım. Bu ülkenin işçisin de köylüsünün de, memurunun da, sanayicisinin de, esnafın da oturup düşünmesi lazım. Türkiye bunları hak etmiyor.

YASAKLAYAN İNSANLAR KORKAK İNSANLARDIR


Kılıçtaroğlu’nun da Katıldığı Anakara Atatürk Kültür Merkezi’nin Temeli Törenle Atıldı
Bir kültür merkezinin temelini atıyoruz, bu kültür merkezinin temelinde ne yatıyor biliyor musunuz, tasada ve kıvançta beraber olmak yatıyor aslında. Bir kültür merkezinde nasıl tasada ve kıvançta beraber oluruz? Burada bir film izliyoruz, filimde yaşana bütün duyguları ortak yaşıyoruz. Görüşümüz ne olursa olsun, inancımız ne olursa olsun o filimdeki bütün duyguları ortak yaşıyoruz. Ortak yaşamayı öğreniyoruz. Beraber tiyatrodayız, o tiyatroda duyguları hep birlikte yaşıyoruz.
Darbe yönetimleri hep kültürden korkmuştur, sanattan hep korkmuştur. Filmlerin yasaklandığını biliyoruz, tabloların yasaklandığını biliyoruz, şiirlerin yasaklandığını biliyoruz, kitapların romanların yasaklandığını biliyoruz, fotoğrafların yasaklandığını biliyoruz. Yasaklayan insanlar korkak insanlardır. Bunlarda cesaret de yoktur, cesaret olsa yasaklamazlar. Biz yasaksız bir ülkeyi, özgür bir ülkeyi özledik ve gerçekleştirmek için de çaba harcıyoruz. Tek bir amacımız var, tek bir düşüncemiz; görüşümüz, siyasi düşüncemiz ne olursa olsun bu ülkede insanca yaşamak istiyoruz. Bu ülkede birlikte yaşamak istiyoruz,  bu ülkede güven içinde yaşamak istiyoruz”.
Uzaktan kumandalı sistemle temel atılırken, milletvekilleri, sivil toplum örgüt başkanları ve Kılıçtaroğlu tarafından Ankara Seymenleri de sahneye davet edildi.
Törenden sonra, katılanlara ekmekarsı kavurma ayrandan oluşan yemek dağıtıldı.

Cevat Kulaksız
ckulaksizster@gmail.com  





Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget