Bu Bir Zavallılıktır - Güner Yiğitbaşı

Bu Bir Zavallılıktır - Güner Yiğitbaşı Rize Belediyesi; bu icraatıyla, Kubilay'ın kafasını kesenlerin Menemen ilçemize çaldığı lekenin bir benzerini Rize ilimize ve Rizeli halkımıza çalmış bulunmaktadır.

Bu Bir Zavallılıktır - Güner Yiğitbaşı
Rize Belediye Başkanı; nihayet Atatürk'e olan düşmanlığını,en başta laiklik olmak üzere, Atatürk devrim ve ilkelerine olan karşı devrimci tavrını açıkça ortaya koymuş, Atatürk Heykelini yerinden söktürüp depoya kaldırma cüretini göstermiştir.

Atatürk'ün ilke ve devrimleriyle baş edemeyen zavallılar, Atatürk'ün Heykellerini ortadan kaldırarak, Atatürk ile baş edeceklerini, Atatürk'ü itibarsızlaştıracaklarını ve unutturacaklarını, onun yerine bir başkasını bu ülkenin kurtarıcısı ve ebedi lideri yapacaklarını zannederek, büyük bir yanılgı içine girmişlerdir.

Atatürk heykellerini meydanlardan kaldırmak,onu itibarsızlaştırmaya ve unutturmaya çalışmak,memleket ve ülke severlik, bir kabadayılık,efelik ve erkeklik değil,bilakis korkaklığın, kancıklığın,çaresizliğin ve zavallılığın, dışa vuran en tipik örneklerinden birisidir.

Rize Belediyesinin almış olduğu bir kararla, Atatürk Heykelini bulunduğu yerden sökerek depoya kaldırmasının hiçbir haklı nedeni olamaz. Açıklandığı gibi, o heykelin yerine 15.Temmuz Şehitler Abidesinin dikilecek olması dahi, yapılan bu nankörlüğün ve edepsizliğin haklı gerekçesi olamaz.

Rize Belediyesi; bu icraatıyla, Kubilay'ın kafasını kesenlerin Menemen ilçemize çaldığı lekenin bir benzerini Rize ilimize ve Rizeli halkımıza çalmış bulunmaktadır.Rize halkının, demokratik yollardan üzerlerine sürülmek istenen bu lekeyi, er ya da geç çıkaracaklarını umuyoruz.

Rize Belediyesinin bu akıl almaz icraatı; kaldırdıkları Atatürk Heykelinin bulunduğu aynı yere, adlarına anıt dikeceklerini beyan ettikleri15.Temmuz şehitlerinin de kemiklerini sızlatacaktır.15.Temmuzda şehit olmayı göze alan bu sivil asker,polis insanlarımızın amaçları, hain Fetö darbe girişimini önleyerek, Atatürk'ümüzün önderliğinde kurulan demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyetinin bölünmesini önlemek, Atatürk'ün eseri Türkiye Cumhuriyetini korumak ve kollamak değil midir ki; sizler 15.Temmuz şehitlerimizi, Atatürk'e ve onun ilke ve devrimlerine olan düşmanlığınıza alet ediyorsunuz.Sizler, 15.Temmuz şehitlerimizin aziz hatıralarına da hakaret ettiğinizin,onları istismar ettiğinizin farkında olamayacak kadar kötü niyetli zavallılarsınız.

Buradan Sayın Cumhurbaşkanına da seslenmek istiyoruz.Sayın Cumhurbaşkanı bilindiği gibi Rize'li olup, ülkemizde onun haberi ve izni olmadan bir sineğin dahi uçamayacağını düşündüğümüzde, Atatürk'ün koltuğunda oturmakta olan Cumhurbaşkanından, Rize Belediye Başkanlığının bu aymazlığına müdahale ederek, sökülen Atatürk Heykelinin eski yerine yeniden dikilmesinin sağlanmasını bekliyoruz.

23/12/2016
Güner YİĞİTBAŞI 
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget