Muasır medeniyetin üzerine çıkmak öyle mi? - Güner Yiğitbaşı

Rant amaçlı olarak yapımı planlanan Kanal İstanbul, rant amaçlı olarak yapılan ve üretime hiçbir katkısı olmayan çok katlı yüksek binalar ve gökdelenlerle, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkamaz.

Muasır medeniyetin üzerine çıkmak öyle mi? - Güner Yiğitbaşı
Cumhurbaşkanı Tayyip Bey dün (07/11/2016) Elektrik Santralleri Açılış Töreninde, tarihi konuşmalarından birisini daha yapmış!

Haberleri izlerken, konuşmanın bir bölümüne şöyle bir tanık olduk, Cumhurbaşkanı; yine batılı Avrupa Birliği ülkelerine çatıyor ve onları, Türkiye'nin muasır medeniyetlerin üzerine çıkmasını istememekle ve ülkemizin muasır medeniyetlerin seviyesinin üzerine çıkmasına engel olmakla suçluyor ve arkasından da,onlar istemeseler de, ülke olarak ve inadına muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağımız müjdesini veriyor!

Tabi bu sözleri duyunca donup kaldık, Türkiyede yaşayan bir Türk Vatandaşı, Allahın bize verdiği aklı kullanarak sorgulayan, tüm gerçekleri bilen ve gören bir kişi olmasak, ülkemiz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak üzere diye sevinecek ve zil takıp oynayacaktık.

Peki, Atatürk'ün sözlerinden esinlenerek Cumhurbaşkanı ERDOĞAN tarafından teleaffuz edilen muasır medeniyet ne anlama gelmektedir? Bu soruyu cevaplamaya çalışalım.

Muasır'ın kelime anlamı çağdaş, medeniyet'in kelime anlamı ise;uygarlık olup,bu iki kelimeden oluşan Muasır medeniyet ise; insanı insan yapan,akıl,sorgulama yeteneği,düşünce ve düşünceyi açıklama,haber alma ve aydınlanma özgürlükleri en başta olmak üzere, insan hak ve özgürlüklerinin, başka bir anlatımla insan odaklı tüm değerler ile sosyal,eğitim ve kültür, bilim, teknoloji,sanat ve ekonomi açısından, diğer ülkelere göre daha önde olan ülkelerin  bulundukları üstün seviye ve konumu ifade eder.

Bu nedenle, muasır medeniyetlerin üzerine çıkacağız ama, batı buna engel oluyor söylemi pek inandırıcı olmuyor. Ha, emperyalist batı, ülkemizi bölüp parçalamak istiyor derseniz haklısınız.

Ama, Sayın Cumhurbaşkanı hiç kusura bakmasın, ülkemizde, eğitimin; sorgulayan,bilimsel ve laik çizgisinden geri döndürülerek, sorgulamaya yer vermeyen dogmalara dayalı dini eğitime yönelinmesi, insanı insan yapan, düşünce ve düşünceyi açıklama, haber alma ve aydınlanma özgürlükleri en başta olmak üzere,insan hak ve özgürlüklerine, insan odaklı tüm manevi ve kültürel değerlere saygı duyulmaması, sosyal,bilimsel,teknolojik,kültürel,sanatsal ve ekonomik açıdan çok gerilerde kalınması gerçeği karşısında, ülkemizi yönetenlerin; ülkemizi, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak istemelerine rağmen, batının buna engel olmak istediğini söylemeye hakları var mıdır?

Şunu herkes bilsin ki; bir ülke, sadece, bölünmüş yollar, yapımında kullanılan kredileri ve bitiminde üzerinden geçecek araç sayıları ve kazançları devletin garantisi altında olan yap, işlet ve devret yöntemiyle yapılan hava alanları, boğaz köprüleri,çevre yolları, rant amaçlı olarak yapımı planlanan Kanal İstanbul, rant amaçlı olarak yapılan ve üretime hiçbir katkısı olmayan çok katlı yüksek binalar ve gökdelenlerle, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkamaz.

08/11/2016
Güner YİĞİTBAŞI 
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget