Milletime sorarım! - Güner Yiğitbaşı

Millet; her şeyin en doğrusunu bilir ve ona göre en iyi ve en doğru kararı verir,mantık bu. Hayır efendim, millet dediğiniz halk çoğunluğu, her zaman ve koşulda, her şeyin en iyisini ve doğrusunu bilerek karar veremez.

Milletime sorarım! - Güner Yiğitbaşı
Milletime sorarım.

Ne güzel bir deyim değil mi?

Millete, onun iradesine ve isteğine saygı duymanın ifadesi.

Millet; her şeyin en doğrusunu bilir ve ona göre en iyi ve en doğru kararı verir,mantık bu.

Hayır efendim, millet dediğiniz halk çoğunluğu, her zaman ve koşulda, her şeyin en iyisini ve doğrusunu bilerek karar veremez.

Demokrasileri demokrasi yapan,o millet,milli irade denilen çoğunluğun; cumhuriyetin ve  demokrasinin olmazsa olmaz evrensel değerlerini, azınlığın demokratik haklarını ve yaşam tarzlarını ortadan kaldırma hak ve yetkilerinin bulunmamasıdır.

Demokrasinin ve Cumhuriyetimizin; değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen ve herkes tarafından saygı duyulması zorunlu evrensel, kurucu ve milli bazı değerleri vardır.Bu değerlerin korunup muhafaza edilmesi, demokrasinin ve cumhuriyetin geleceği ve selameti açısından hayati bir önem taşımaktadır.

Bu nedenle, demokrasinin ve cumhuriyetin  evrensel değerlerinden yararlanarak ülkenin yönetimini ellerine geçirenlerin; eğitim sistemini değiştirerek, yoğun propagandalarla bilinçli ve sistemli olarak yarattıkları, demokrasinin evrensel değerlerini içselleştirememiş çoğunluğu teşkil eden kendi seçmen tabanlarına güvenerek, sıkıştıklarında referandum silahına sarılmaya hak ve yetkileri yoktur.

Bu millet isterse ülkeye hilafet dahi gelir diyen eski bir siyasetçinin dediği gibi, millet isterse bu ülkeye hilafet asla gelemez. Millet denen halk çoğunluğu, demokrasinin evrensel ve  Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine saygı göstermek ve haddini bilmek zorundadır.

Demokrasi millet için, millet de demokrasi için vardır.Her ikisinin de birbirlerine ihtiyaçlarının bulunduğu, asla unutulmamalıdır.

22/11/2016
Güner YİĞİTBAŞI 
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget