Hayrını Gör Densizliği - Güner Yiğitbaşı

Hayrını Gör Densizliği - Güner Yiğitbaşı
Başlığından, neyi tartışacağımızı anlamış olmanız gereken bu yazımıza başlarken, yazıya başlık olan “Hayrını Gör” deyiminin ne anlama geldiğini belirtmek gerekirse, hayrını gör deyiminin; yeni alınan ve sahip olunan bir şey için, “güle güle ve iyi günlerde kullan” anlamında söylenen, güzel bir temenni ve dileği ifade ettiğini söyleyebiliriz.

Ancak, insanlıktan nasibini almamış, kötü kalpli, densiz ve münafık kişiler tarafından kullanılan anlamı ise, alay içeren, hayrının görüleceği şeyi veya kişiyi küçük ve değersiz gören, başında paralansın demenin başka bir versiyonudur.

Tabiidir ki; kötü (kem) söz, her zaman bunu  söyleyene aittir.

Bildiğiniz gibi dün, İstiklal Savaşı Komutanlarımızdan, Lozan Antlaşmasının Türk Delegasyonu Başkanı, Türkiye Cumhuriyetinin kurucularından, Türkiye Cumhuriyetinin 2.Cumhurbaşkanı,sonraki yıllarda Başbakanı, ülkemize çok partili çoğulcu demokrasiyi getiren büyük asker, diplomat, siyasetçi ve devlet adamı Sayın İsmet İNÖNÜ'nün 42. ölüm yıl dönümüydü.

Mecliste, AKP Kahramanmaraş milletvekili İmran KILIÇ'ın; rahmetli İsmet İNÖNÜ'nün 42. ölüm yıl dönümü nedeniyle kürsüde konuşan CHP Grup Başkan Vekili Levent GÖK'e yönelik olarak ve İNÖNÜ'yü kastederek, sarf ettiği, “hayrını görün” sözü, CHP Milletvekilleri ile AKP Milletvekillerini karşı karşıya getirmiştir.

İnsanlıktan nasibini almayan, bugünkü huzur ve rahatını, içinde insanca ve özgürce yaşamakta olduğu Türkiye Cumhuriyetini, çok partili çoğulcu demokrasiyi, bu densizlik ve nankörlük içeren sözü sarf ederek, sözüm ona kendisiyle alay ettiğini ve küçük düşürdüğünü sandığı,aslında kendi basitliğini, değersizliğini ve densizliğini  gösterdiği, seçilmiş bulunduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğini kendisine borçlu bulunduğu, şu anda hayatta olmayan İsmet İNÖNÜ'ye saygısızlık eden bu AKP Milletvekilini, kınıyor ve lanetliyoruz.

Kendisinin doğal lideri Tayyip ERDOĞAN'ın; İsmet İMÖNÜ'nün 42. ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı bir cümlelik, İsmet İNÖNÜ'nün bu ülkeye yaptığı hizmetlerin onda birini dahi kapsamayan, onu sıradan bir Cumhurbaşkanı olarak nitelendiren; "Türkiye Cumhuriyetinin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü vefatının yıl dönümünde saygıyla anıyorum" şeklindeki sıradan bir mesajı yayınlamakla yetindiği,
Ülkemizi 2.Dünya Savaşına sokmama başarısını ve basiretini gösteren İsmet İNÖNÜ'nün; aynı büyük ATATÜRK gibi,”Yurtta sulh cihanda sulh” ilkesini çiğneyerek, kötü ve basiretsiz yönetimleriyle ülkemizde iç savaşa yol açan ve bu da yetmiyormuş gibi, ülkemizi Suriye ve Ortadoğu bataklığına sürükleyerek savaşın eşiğine getiren,
Çok patili, hukukun üstünlüğüne,insan hak ve özgürlüklerine dayalı, çoğulcu, laik parlamenter demokratik rejimi yok etmenin planlarını yapmakta olan, saltanat ve Osmanlı hayranı, AKP'nin; bir milletvekili olan bu zat-ı muhterem'in (!) İNÖNÜ'ye dil uzatmasını, belki  normal karşılamak gerekirse de, bizim vergilerimizle beslediğimiz, Türk Milletini Mecliste milletvekili sıfatıyla temsil eden  bu densiz yaratığın, bu devletin kurucularından rahmetli İNÖNÜ için, hem de Türkiye Büyük Millet Meclisinde sarf ettiği, “hayrını görün” sözü, yine de canımızı acıtıyor.
Bu ülke ve ülke insanı, bugün bir yerlere gelebilmişse, diğer Müslüman ülkelere nazaran, batılı, laik, özgür ve demokrat olabilmiş ise; bunları,ATATÜRK'e ve İNÖNÜ'ye borçludur.
Türkiye Cumhuriyeti, bugün getirildiği kaosa rağmen, hala dimdik ayakta kalabiliyorsa, onların hayrına ve onların yaptıklarıyla ayakta kalabiliyor.
Her kim olurlarsa olsunlar, herkes tarafından bu böyle biline.

26/12/2015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget