Gündüz Akgül: Olacağı Buydu…

“Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz”
                                                                                                   Mustafa Kemal ATATÜRK (1920)

Sevgili Dostalar,
Aylarca yapmayın, etmeyin yargı bağımsızlığını yok edecek ve yandaş yargı yaratacaksınız, günün birinde o yargı size de gerekecek, o zaman yaptıklarınıza pişman olacaksınız dedik.
Ama dinletemedik.
05.05.2014 tarihli Cumhuriyet gazetesinde Utku Çakırözer’in köşe yazısını okuyunca, söylemekte ne kadar haklı olduğumuzu düşünerek, yazıyı okumayanlara durumu iletmeyi gerekli gördüm.
Yazıda;
Balyoz davasında 26 ay tutuklu kaldıktan sonra salıverilen Havelsan Genel Müdürü Faruk Yarman’ın, yerel seçimlerden sonra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştüğü, seçim kampanyaları sırasında, Gülen Cemaatinin askerlere kumpas kurduğunun açıklandığı, ancak bu sözlerin gereğinin yerine getirilmediği, Bakandan itiraz haklarını kullanarak Balyoz sanıklarının yeniden yargılanmasını istediği, Adalet Bakanı da aslında içinde bulunduğu durumdan rahatsız olduğu, ama Cemaatin Yargıtay’daki yapılanmasından kaygılı olduklarını söylediği belirtiliyordu.
Buraya kadar insanı şaşırtacak bir durum yoktur.
Adalet Bakanının verdiği yanıt ise evlere şenlik tam şaşırtıcı niteliktedir.
Bakan yanıtında;
“Böyle bir talepte bulunursak dosyanın gideceği yer Yargıtay Dava Daireleri Genel Kurulu. Orada paralel yapı hâkim. Çıkacak karar tamamen siyasi olacaktır. Yani hangi karar hükümetin aleyhine ise o yönde karar çıkacak. Mahkûmiyetlerin onanması hükümete zarar verecekse orada da onarlar. Eğer yargılamayı yenileme kararının hükümete daha çok zarar vereceğini düşünürlerse o zaman da yeniden yargılama derler. Sonucunu kestiremediğimiz bir durum var ortada.”
Bu şaşırtıcı yanıttan sonra Sayın Bakana soracaklarımız var.
-10 yıl önce Cemaatle kol kola yola çıktığınızda, Cemaatin çete, paralel yapı olup olmadığından haberiniz yok muydu?
-Sizin söyleminizle paralel yapı askerlere kumpas kurarken, iktidar olarak neden davanın Savcılığına soyundunuz.
-17 Aralık yolsuzluk savları olmasaydı yine Cemaati çete, paralel devlet diye suçlayacak mıydınız?
-12 Eylül 2010 tarihinde Anayasa değişikliği halkoyuna sunulunca, avazımızın çıktığı kadar yargıda Cemaatçi bir kadrolaşma olacağını söylediğimizde neden önlemini almadınız?
-Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna seçilecek birinci sınıf yargıçlardan aday olacaklar için propaganda yasağı getirirken, yazılı ve görsel medyaya yansıyan haberlere göre Bakanlıkta el altından bir liste hazırlanıp tüm yağıya gönderildiği savlarının önüne neden geçmediniz?
-El altında yargıya gönderildiği savlanan listede, adları geçenlerin neredeyse tamamının seçildiği gerçeği karşısında, paralel yapılanma diye suçladığınız kadrolaşmada sizin de katkını yok mu?
Sayın Bakan bu savlarınızla, yandaşlarınızı kandırır ve ikna edebilirsiniz, ama gerçeği gören bizleri asla ikna edemezsiniz.
Dijital ve sahteliği bilirkişi raporları ile açığa çıkan kanıtlarla, yüzlerce yurtsever mağdur edilmişken, Adil bir yargılama için bir an önce itiraz hakkınızı kullanmak adalete en büyük hizmetiniz olacaktır.
Haydi bakalım top sizde, Sayın Bakan.

05.05.2014
Gündüz AKGÜL
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget