Alevi Dostlarıma Çağrımdır - Gündüz Akgül

Alevi Dostlarıma Çağrımdır
Asırlar önce Yavuz Sultan Selim ile başlayan alevi katliamları, ne yazık ki günümüze kadar gelmiştir.
Her dönemde bir Ebussuud çıkarak Alevilerin katli vaciptir fetvasını vermiş ve gereği yapılmıştır.
Asırlar önce başlayan bu mezhep ötekileştirmesi sonucu Aleviler, zalimlerin zulmü karşısında kırılmış, ama asla eğilmemişlerdir.
Aleviler öteden beri haksızlığa, hukuksuzluğa karşı direnç göstermişlerdir.
Biat etmedikleri için çoğu iktidarlar tarafından kabul görmezler.
Kahramanmaraş, Çorum, Sivas, Gazi kırımları, Aleviler karşı yapılan yakın tarihin bilinen yüzkarası olaylarıdır.
Bu olaylarda tetikçiler yakalanmış, kimi beraat etmiş kimi zamanaşımı nedeniyle cezadan kurtulmuştur. Ne yazık ki olayın arkasındaki büyük güçler hiçbir zaman saptanmamıştır.
Günümüzde de yasal haklarını kullanıp haksızlıkları, hukuksuzlukları dile getirirken, kışkırtıcılar boş durmamış, Alevilerin yasal direnişlerini suçlu göstermek için hiçbir Alevinin kabullenmeyeceği olaylar yaratmışlardır.
Son Ok Meydanı olayında, yüzleri poşu ile kapanmış, ellerinde Molotof kokteyli ve kimisinde silah olduğu söylenen karanlık yüzler, Alevilerin asla yapmayacağı illegal hareketleri, Aleviler mal edilmek istenmiş ve haklı davalarında haksız duruma düşürülmeye çalışılmıştır.
Alevilerin temel felsefelerinden biride “İncinsen de incitme”dir.
Bu felsefe gereği olarak, Alevi önderlerinin sağduyuları nedeniyle olaylar, kışkırtıcılara ve güvenlik güçlerinin orantısız güç kullanmalarına karşın, daha fazla büyümeden bitmişse de yaşamını kaybeden yine olaylarla ilgisi olmayan suçsuz ve günahsız Uğur Kurt, kör bir kuşuna hedef olup yaşamını yitirmekten kurtulamamıştır.
Alevi dostlarıma bir çağrıda bulunmak istiyorum.
Alevi Camiası olarak yasal haklarınızı kullanıp, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı gösteri ve yürüyüş düzenlerken, aranıza her zaman kışkırtıcıların katılacağını, işleyecekleri yasa dışı eylemlerle haklı davanızda sizi haksız duruma düşüreceklerini, hiç unutmayın. Hatta o tür kışkırtıcıları kendiniz yakalayarak güvenlik güçlerine teslim edip maskelerini düşürün.
Tıpkı Gezi olaylarında gençlerin yaptığı gibi bunlara fırsat vermeyin.
Son günlerde Aleviler üzerinde yine büyük oyunlar oynanmaktadır.
Bu oyunlara gelmemek ve kışkırtıcılara fırsat vermemek için gereken sağduyu sizde vardır. Bu sağduyu nedeniyle oyunu bozacağınızdan eminim.
Gezi olayı ve bu olayı protesto eden diğer illerde yaşamlarını kaybeden gençlerin tümünün Alevi olması tesadüfi değildir. Alevileri illegal olayların içine çekmek için birileri bu oyunu çok ustaca oynamaktadır.
Bu oyunları mutlaka boşa çıkarmanız kaçınılmazdır.
Alevi önderleri dostlarımın, tüm camianın sağduyu ile hareket etmesini ve oyunlara gelmemesini sağlayacaklarından kuşkum yoktur.
Tüm canlara selam olsun.


Gündüz AKGÜL 
  Emekli Cumhuriyet Savcısı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget