Bu Toprakların Vatanımız Olduğunu Şimdi mi Anladınız?


Bu Toprakların Vatanımız Olduğunu Şimdi mi Anladınız?
Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni’ne katılarak madalya ve beratları sahiplerine veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu törende yaptığı konuşmasında; "Bizi üzen, bu süreçte verdiğimiz şehitlerimizdir. Geçtiğimiz Temmuz ayından bu yana 300'ün üzerinde asker ve polisimizi şehit verdik. Ama ne kazandık biliyor musunuz? Bu toprakların vatanımız olduğunu dosta düşmana bir kez daha gösterdik. Bu önemliydi.”

Kulağa hoş da gelse,daha önce bu ülkenin Başbakanı olarak ülkeyi 13 yıl yöneten ve daha sonra da, Cumhurbaşkanı olmasına rağmen, hem Cumhurbaşkanı ve hem de fiili Başbakan olarak, bu ülkeyi tek başına ve tek karar sahibi olarak, anayasa dışı yönetmeye devam eden Tayyip Bey'in bu beyanları; bize göre,kendisinin  bu ülkeye yaptığı kötülüklerine, kötü ve hatalı politikalarıyla ülkede yarattığı kaos, terör bataklığı ve kan gölüne mazeret üreten, bir anlamda ülke insanlarına yaptığı kötülüklerin üzerini örtmeye yönelik, içi boş hamasi beyanlardır.

Geçtiğimiz Temmuz ayından bu yana 300'ün üzerinde askerimizi ve polisimizi şehit verdiğimizi, bu şehitlerden üzüntü duyduğunu belirten Tayyip Bey,bu kaybettiğimiz 300 şehidimizin; bizlere,dostumuza ve düşmanımıza, adına şehit oldukları bu toprakların vatanımız olduğunu gösterdiğini, bunun bir kazanç olduğunu beyan ediyor.

Ne kadar acı, üzücü ve yanlış bir tespit ve değerlendirme.

Tayyip Bey'i bilemeyiz ama, biz kendimizi bildik bileli, üzerinde yaşadığımız bu toprakların vatanımız olduğunu, buradan başka bir vatanımız olmadığını, yaklaşık yüz yıl önce,emperyalist düşman devletleriyle yapmış olduğumuz, daha geçtiğimiz günlerde zaferini kutladığımız Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları sırasında verdiğimiz milyonlarca şehidimiz ve onların akıttıkları kanlarla, bu toprakların vatanımız olduğunu biliyor ve kabul ediyoruz.

Dost ve düşmanlarımız da, şu anda üzerinde yaşamakta olduğumuz toprakların, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında şehit olan atalarımızın akıttıkları kanlarla vatanımız olduğunu zaten bilmekteler.

Bu gerçeği, Temmuz ayından bu yana 300 şehit vererek, dosta ve düşmana yeniden göstermenin ne gereği vardı?

Bu toprakların, vatanımız olduğunu göstermek için, daha ne kadar şehit vereceğiz?

Bu toprakların vatanımız olduğunu, şehitler vermeden göstermenin başka yolu yok mudur ki?

İlla ki kan mı dökmek lazım, bu ülke toprakları, vakti zamanında kan dökülerek, şehitler verilerek vatan haline getirilmiş ve dost ve düşman cümle aleme ilan edilmiş değil midir?

Bu toprakların vatanımız olduğunu; ülkeyi, yurtta sulh, cihanda sulh ilkesinden ayrılmadan iyi bir şekilde yöneterek de, dost ve düşman cümle aleme göstermek mümkündür.

Sonra, bu lanet olası terör savaşının kimlerle yapılmakta olduğunu bir düşünsenize, 300 şehit verdiğimiz çatışmaların karşı tarafında yer alan terörist kişler de, bizim vatandaşlarımız değil midir, onların dedeleri de, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında bu vatan toprakları için kanlarını akıtarak şehit olmamışlar mıdır?

Tayyip Bey; gerçeklerin üzerini örtmek, 300 şehidimizin acılarını unutturmak amacıyla,böyle hamasi ve yanıltıcı beyanlarda bulunacağına, öncelikli olarak, ülkenin adım adım, bu terör ve kaos ortamına ne şekilde, hangi yanlış politikalar, ihmaller, göz yummalar ve politik çıkar hesaplarıyla getirildiğini düşünmek ve bunun öz eleştirisini yaparak hesabını da vermek durumundadır.

23/03/2016
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget