ABD Erdoğan’ı Devirecek - Gürbüz Evren

ABD Erdoğan’ı Devirecek - Gürbüz Evren
Amerika Birleşik Devletleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirecekmiş, çünkü Başkan Obama randevu vermemiş.
Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby’e, “ABD, Erdoğan’ı düşürecekmiş” diye sormuşlar. O da “Buna yanıt bile vermem, çünkü çok saçma sapan sözler” cevabını vermiş.
Kirby’i duyanlar, “Aslında Erdoğan’ı düşüreceğiz demek istedi” yorumunu yapıyor.

Avrupa Birliği de artık Erdoğan’ı istemiyormuş, çünkü Başkonsoloslar Can Dündar ve Erdem Gül’ün davasını izlemiş.
Üyesi olduğum CHP’de, yukarıdaki gelişmelerden medet umma hastalığı tepeden başlayarak, tabana yayılmış durumda.
Erdoğan’dan kurtulmak için ABD ve AB’nin politikalarından hayır beklemeyi bir CHP’li olarak kendime yakıştıramıyorum.
ABD’nin, yüzbinlerce insanın ölümüne, kadınlara tecavüz edilmesine ve ülkenin bölünmesine yol açan Irak işgaline önce karşı çıkan biz CHP’liler değil miydik?
ABD’nin, terör örgütü PKK’ya destek vererek, Türkiye’yi bölmeye çalıştığını söyleyen biz CHP’liler değil miyiz?
Erdoğan ile AKP’yi başımıza saran ve destekleyen ABD’dir diyerek, 14 yıldır Amerikan Yöneticilere köpüren biz CHP’liler değil miydik?
Ezilen halklara örnek olan kurtuluş savaşına önderlik etmiş bir liderin, Mustafa Kemal’in kurduğu CHP’nin üyelerine, Erdoğan’dan kurtulmayı ABD’ye bağlamak yakışmaz.
“ABD, Erdoğan’ı artık istemiyor, yakında devirecek” diyerek, bu düşüncenin yayılmasına aracı olmanın, mağduru oynamakta başarılı Erdoğan’ı daha da güçlendireceğinin farkında değil misiniz?
Can Dündar-Erdem Gül davasını izleyen Avrupalı Başkonsoloslara, Erdoğan’ın bağırmasının, AKP seçmen tabanına bir mesaj olduğunu hala daha anlamadınız mı?
ABD ve AB’nin devirmeye çalıştığı, ama buna direnen kahraman Erdoğan senaryolu politikayı görmüyor musunuz?
Daha da kötüsü, yükselen terörün Erdoğan’ı bitireceğini söyleyenler, AKP’nin kitleleri yanına çekme hesabına PKK’nın sağladığı katkıyı anlayamıyor.
CHP’linin CHP’liye propaganda yaptığı, herkesin CHP’li olduğu ortamların Türkiye’ye yayıldığını sanarak, “Erdoğan bitiyor, çünkü Obama istemiyor” kolaycılığına kaçmamalıyız.
CHP’nin iktidarını istiyorsak, ABD ve AB’nin dediğine değil kendimize inanarak, sabredip çalışarak almalıyız.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’ye karşı patlama noktasına gelmiş okuyucular, “Bunlar artık bittiler, gidiyorlar” demediğim için bana köpürecektir.
İktidarı AKP’den almak için çalışmak yerine en ağır sözleri ederek, süper kahraman CHP’li olduğunu kanıtlamaya çalışanlar bana büyük tepki gösterecektir.
Yazıyı, Erdoğan’a ve AKP’ye hakaretlerle doldursaydım, “Helal olsun”, “Müthiş yazı”, “Bunu herkes okumalı” türünden övgüler alır, paylaşım ve okuma rekorları kırardım.
Ne derse desinler, hiçbir karşılık beklemeden CHP’ye gönül vermiş, “Ben değil partim iktidar olsun” diyen partililere gerçekleri anlatmayı sürdüreceğim.
Israrla söylüyorum, “Erdoğan ve AKP’nin 5 zayıf noktası var. CHP yönetimi, bu zayıf noktaları belirleyip, harekete geçerse, 1 yıl içinde, AKP yüzde 35’in altına iner.”
Bu 5 zayıf nokta hala görülemediği içindir ki, ayyuka çıkmış 17-25 Aralık yolsuzluğu da, baba-oğulun ses kaseti de, Karaman’da çocuklara tecavüz iğrençliği de, geniş halk kesimleri arasında beklenen etkiyi yaratmıyor.
Bu yüzden de CHP, kamplaşmış toplumun bir bölümünün dışındaki geniş kitlelere ulaşamıyor.

Gürbüz Evren /Gerçekgündem

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget