Elinizi tutan yok gösterin samimiyetinizi ve yiğitliğinizi

Hadi bakalım, Bakırköy Akıl ve Ruh Hastalıkları Hastanesinin 900 dönümlük yeşil alanını rantçıların talanından kurtararak, samimiyetinizi,yiğitliğinizi ve İstanbul sevginizi gösteriniz.

Elinizi tutan yok gösterin samimiyetinizi ve yiğitliğinizi
AKP  Genel Başkanı ERDOĞAN'ın; İstanbulun bugün getirilmiş olduğu imar kirliliğini ve talanını kast ederek, “İstanbul'a ihanet edildi,bu ihanette benim de payım var,ben de İstanbul'a ihanet ettim” demesi üzerine CHP ve AKP arasında başlayan ihanet ve vatan hainliği tartışmaları havada uçuşuyor.

AKP sözcüleri diyorlar ki; genel başkanımız bir yiğitlik yaptı ve İstanbul'a kendisinin de ihanet ettiğini samimi bir şekilde itiraf etti,genel başkanımızın bu yiğitliğini niye başka yönlere çekiyorsunuz.

Evet doğrudur, insanların ve politikacıların,ülkeye hizmet ederlerken yapmış oldukları kötülükleri,hataları ve ihanetleri,itiraf ederek sorumluluklarını kamuoyu önünde kabul etmeleri, bir erdemdir,faziletli bir davranıştır ve yiğitliktir.

Ancak, bu itirafın; samimi olması,insanların gazını almaya yönelik sözde kalan kuru bir laftan ibaret kalmaması gerekir.

Tayyip Bey'in İstanbul'a yönelik ihanet itirafını da,bu çerçevede değerlendirmek gerekir.Tayyip Bey, bu itirafında samimi olduğunu,bu itirafının;halkın gazını almaya ve yandaşlarınca kendisine yiğitlik payesi verilmesine,seçimlerde vay be ne yiğit insanmış,korkusuzca suçunu itiraf etti,içi neyse dışı da oymuş dedirtmeye yönelik olmadığını ispat etmek zorundadır.

Meşhur bir söz vardır,”ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz”

Biz de bundan sonra, her türlü yetkiyi elinde bulunduran, verdiği bir emrin demiri kestiği,kendisinin haberi olmadan bu ülkede bir kuşun dahi uçamadığı kadar güçlü olan Tayyip Bey'i izlemeye devam edeceğiz ve bundan sonra ortaya koyacağı icraatlarıyla ve eylemleriyle,İstanbul'a yönelik itirafında gerçekten samimi olup olmadığını,bu itirafıyla gerçekten yiğitliği,erdemli ve faziletli bir davranış sergileyen bir politikacı profilini hak edip etmediğini hep birlikte göreceğiz.

İstanbul'a yönelik ihanet itirafında samimi olup olmadığını,bundan sonra İstanbul'a ihanet etmeyeceğini göstermesi ve ispatlaması için, Tayyip Bey'in önünde çok büyük bir imkan ve sınav bulunmaktadır. O da Bakırköy Akıl ve Ruh Hastalıkları Hastanesinin yaklaşık 900 dönümlük yüzlerce ağacı barındıran,Bakırköy'ün olduğu kadar, tüm İstanbul'un can damarı, akciğeri ve soluklanma alanı olan arazisidir. Basında yer alan haberlere göre İstanbul'un değerli arazilerini,yeşil alanlarını,deprem toplanma merkezlerini parsel parsel paylaşan ve buralara gökdelenler, rezidanslar ve alışveriş merkezleri yaparak kendilerine rant elde eden rantiye çetesi, şimdi de Bakırköy Akıl Hastanesinin bu yeşil alanına gözlerini dikmiş ve imar planı değişikliklerine başlamışlar bile.

Evet Sayın ERDOĞAN; ihanet itirafınızdan sonra, bu itirafınızda gerçekten samimi olup olmadığınızı, sadece kuru bir  lafla ve  beyanla değil, somut bir eylemle de göstermeniz gereken ilk ve çok önemli bir sınavın eşiğindesiniz.Hadi bakalım, Bakırköy Akıl ve Ruh Hastalıkları Hastanesinin 900 dönümlük yeşil alanını rantçıların talanından kurtararak Bakırköylülere ve tüm İstanbullulara kazandırarak, samimiyetinizi,yiğitliğinizi ve İstanbul sevginizi gösteriniz.

26/10/2017
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Güner Yiğitbaşı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget