Sende Biraz Gurur Varsa Politikayı Bırakırsın - Güner Yiğitbaşı

Sende Biraz Gurur Varsa Politikayı Bırakırsın - Güner Yiğitbaşı
Kendisini, Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı zanneden Ahmet Bey, size sesleniyoruz.

Şayet sizde biraz gurur varsa,ülkede parlamenter sisteme son verdiğini, istesek de istemesek de, fiilen yeni bir yönetim sistemi kurduğunu, Anayasayı tanımadığını açıkça itiraf ederek sivil bir darbe yaptığını söyleyen Tayyip Bey'in bu beyanından sonra, fiilen yok edilen ve bir berber koltuğu haline gelen Başbakanlık koltuğunu boşaltarak, politikayı bırakır ve Tayyip Bey tarafından uğratıldığınız bu aşağılanma karşısında, utancınızdan ülkeyi terkedersiniz.

Ama,sizde o gurur ve cesareti göremiyoruz Ahmet Bey.

Sözüm ona siz, görünürde, bir koalisyon hükumeti kurmakla görevlendirildiniz, ama uydusu olmaktan kurtulamadığınız, yaptığı darbeyle, sizi fiilen koltuksuz bırakan, yaptığı Anayasal darbeyi onayladığınız Tayyip Bey'in, kapalı kapılar ardında size verdiği gerçek görevin,  bir koalisyon kurmama olduğunu, halkımızdan gizleyerek, halkımızı enayi yerine koyup aldatarak, koalisyon kuruyormuş gibi yaparak, CHP ve MHP ile görüşmeler yaptınız ve Anayasanın hükümet kurulması için ön gördüğü 45 günlük süreyi heba ettiniz,  dün (17/08/2015) başarısızlıkla sona eren BAHÇELİ ile yaptığınız son koalisyon arayışı görüşmesinden sonra yaptığınız açıklamada; “koalisyon hükümeti kurmak için elimizden geleni yaptık, çok arzu etmemize rağmen başarılı olup koolisyon kuramadık” diyorsunuz. Bu sözleri söylerken, yalan konuştuğunuz, dilinizin sürçmesinden, tutuk konuşmanızdan açıkça anlaşılıyordu.

Tayyip Bey'in yaptığı darbe sonucunda, bize göre kırıntı halindeki, sembolik ve yetkisiz Başbakanlığı fiilen ve tamamen sonlanmış ve koltuksuz kalmış bulunan Ahmet Bey, Türk Milletinin gözünün içine bakarak yalan söylemektedir.

Ahmet Bey, hiçbir zaman CHP veya MHP ile bir koalisyon kurma niyetiyle hareket etmiş değildir.

Ahmet Bey; Türk Milleti istese de istemese de, fiilen yeni bir yönetim sistemi kurduğunu açıklayarak,yaptığı sivil darbe ile Anayasa tanımazlığını ve diktatörlüğünü ilan eden Tayyip Bey'in arzusu olan seçimlerin yenilenmesi sonucunu doğuracak olan oyalama taktiğini uygulayarak, Türk demokrasi tarihindeki en aciz Başbakan olarak ismini siyah harflerle olmayan demokrasimizin  tarihine yazdırmıştır.

Tayyip Bey'in; açıkça itiraf ettiği gibi, isteseniz de, istemesenizde ibaresinde gizli olan, cebir yoluyla, Cumhurbaşkanlığı makamının nüfuzunu ve gücünü, Anayasada yer alan sorumsuzluk statüsünü kötüye kullanarak,  parlamenter Anayasal düzeni devirerek, tek adam iradesine ve otoritesine dayalı, diktatoryal yeni bir yönetim sistemini fiilen yürürlüğe koyması nedeniyle, bize göre şu anda, Türkiye Cumhuriyetinin Anayasası askıya alınmış, bu fiili durum karşısında, Anayasanın öngördüğü Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamı diye makamlar kalmadığı gibi, Tayyip Bey'in Cumhurbaşkanı,  Ahmet Bey'in ise Başbakan sıfatları fiilen kalkmıştır. Tayyip Bey'e, kendi isteği gibi, fiili Başkan dense dahi, Ahmet Bey'e ne denmesi gerektiği için, halkımız arasında ödüllü bir yarışma açılması uygun olacaktır.

Anayasa, Tayyip Bey tarafından fiilen rafa kaldırılarak, fiili yeni bir yönetim şekli kurulduğuna göre, bizim bu yazımız nedeniyle, Cumhurbaşkanlığı makamı ile Başbakanlık makamı hakarete uğramıştır gerekçesiyle, kimse yaygara yapmaya kalkışmamalıdır.Biz yazdıklarımızın arkasındayız.Hodri meydan. O kadar ki, Tayyip Bey'in Anayasa tanımayan, kendisini Anayasanın üzerinde gören, sivil bir darbe ile parlamenter Anayasl düzeni ortadan kaldıran ve suç oluşturan olup bittisi nedeniyle, bundan önce  Tayyip Bey ve Ahmet Beylere hakaret edildiği iddialarıyla Cumhurbaşkanına ve/veya Başbakana hakaret suçlarından dolayı açılan tüm davaların, konusuz kaldıkları gerekçesiyle düşürülmesi zorunludur.

Bize göre, Anayasal suç işleyen ve Anayasal meşruiyetini kaybeden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının, alenen Anayasayı ihlal etmesi  ve sivil bir darbe yaptığını açıklaması karşısında, sade vatandaşların ne kanunsuzluklar yapabileceklerini düşünmek dahi istemiyoruz.

Tanrı, AKP iktidarının işgaline ve bundan kaynaklı olarak, bölücü PKK terör örgütünün  şiddetine maruz kalan Türkiyemize ve Türk Ulusuna yardımcı olsun.

18/08/2015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget