Terör'ü Manukyanın evinde mi görüşüp tartışacağız?

Terör'ü Manukyanın evinde mi görüşüp tartışacağız?
AKP ve Tayyip Bey, 7 Haziaran seçimleri sonunda iktidardan düşünce, olanlar olmuş ve saatin zembereği boşalmıştır.
Bize göre, AKP ve MHP gizli bir ittifak içine girerek uyguladıkları politikalar ve açıkladıkları söylemleriyle, ülkeye büyük kötülük yapmaktadırlar.
MHP lideri BAHÇELİ, seçimden sonra, 80 milletvekiliyle Meclise girmiş bulunan HDP'yi yok saymış ve son günlerde tırmanan PKK teröründen dolayı, doğrudan HDP'yi sorumlu tutarak, Yargıtay C.Başsavcılığını HDP hakkında kapatma davası açmaya çağırmış olup, MHP ile AKP elbirliği ile HDP'ye linç girişiminde bulunmaya başlamışlardır.
Benzeri linç girişimi, daha önceki doksanlı yıllarda da yaşanmış ve ülkemiz bu linç girişiminden hiçbir yarar sağlamamış ve zarar görmüştür.
PKK terör örgütünü muhatap kabul ederek, çözüm süreci adı altında müzakere masasına oturarak pazarlık yapan, İmralıdaki PKK liderinin talimatlarının Kandile ulaştırılmasına katkı sunan AKP iktidarı, 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin barajı aşarak AKP'yi tek başına iktidardan düşürmesi, kırılma noktası olmuş ve tırmanan PKK terörü ile HDP arasında doğrudan ilişki kurularak, HDP Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması hazırlığı içine girilmiştir.
Tayyip Bey'in demeçlerini talimat olarak algılayan savcılıklardan Fezlekeler Meclise göndrilmeye başlanmıştır.
AKP'li bir bakan, HDP'nin başına geçirilmek istenen çorabın gerekçesini itiraf etmiş ve 7 Haziran seçimleri öncesinde, “seni başkan yaptırmayacağız” diyen HDP'nin, Tayyip Bey'i tahrik ettiğini, seçimlerde, siyasi kişiliği bulunmayan Tayyip Bey'i muhatap aldıklarını, seçim stratejilerini Tayyip Bey'e karşı yürüttüklerini iddia etmiştir.
Bu açıklamayı yapan AKP'li bakan uzayda mı yaşamaktadır, 7 Haziran eçimleri öncesinde tarafsız Cumhurbaşkanı olduğunu unutarak meydanlara çıkıp, başkanlık sistemini getirmek için AKP lideri gibi milletten AKP için oy isteyen, seçimleri kendisinin savunduğu başkanlık sisteminin referandumu haline getiren kişinin Tayyip Bey'in kendisi olduğunu görmüyor mu?
Tayyip Bey, tarafsız cumhurbaşkanlığını bir kenara bırakarak, kendisini siyasi bir figür haline getirdiğine, kendi savunduğu başkanlık sistemini, seçimde halkın oyuna sunduğuna göre, Tayyip Bey'in, siyasi bir kişiliğinin olmadığını, tarafsız bir cumhurbaşkanı olarak kaldığını savunabilir misiniz?
Lütfen kimse milletin aklıyla alay etmesin.
Gelelim, bugün (30/07/2015) MHP lideri BAHÇELİ'nin yaptığı talihsiz açıklamaya.
Sayın BAHÇELİ, CHP'nin büyük bir sorumluluk örneği göstererek iyi niyetlli olarak, son günlerde tırmanışa geçen PKK ve IŞİD terörünü görüşüp tartışmak ve araştırmak için bir araştırma önergesi vererek Meclisi olağanüstü toplantıya çağırmasını eleştirmiş ve CHP'yi, HDP ile işbirliği yapmakla itham etmiştir.
Son günlerde tırmanan bölücü ve dinci terör örgütlerinin terör eylemlerinin, Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülüp tartışılmasından daha demokratik ve doğal başka bir şey olabilir mi?
Sayın BAHÇELİ, Milletvekili olarak Meclisin bir üyesi değil midir, kendisi niçin milletvekili olmuştur, Türkiye Büyük Millet Meclisi bu ülkenin en yetkili organı değl midir?
Sayın BAHÇELİ, bu talihsiz demeciyle, milletvekili olarak kendisini inkar etmektedir.
Bu millet BAHÇELİ'yi, en başta terör olmak üzere, Türkiyenin sorunlarını çözsünler diyerek milletvekili seçip, milli iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisine göndermiştir.
Buradan Sayın BAHÇELİ'ye haklı olarak soruyoruz; tırmanan PKK ve IŞİD terörünü, Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşüp tartışmayacağız da, Manukyan'ın evinde mi tartışacağız?
Buradan AKP ve MHP yöneticilerini uyarıyoruz, bu kafayla giderseniz, olası bir erken seçimde avucunuzu yalarsınız.
Şu gerçeği herkes kafasına sokmalıdır.Milliyetçilik; herşeyden önce, ülkesini ve ülke insanını sevmektir, ülkenin terör sorununu, siyasal rant aracı olarak kullanmak ve istismar etmek,asla milliyetçilik değildir.Aklınızı başınıza toplayın.

30/07/2015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget