Sizin Yaptığınızı Beş Yaşındaki Çocuk Yapmaz - Güner Yiğitbaşı

MHP'nin, Meclis Başkanlığını AKP'ye hediye eden son tutumu karşısında, AKP'nin doğal koalisyon ortağı bize göre MHP olmalıdır.

Sizin Yaptığınızı Beş Yaşındaki Çocuk Yapmaz - Güner Yiğitbaşı
Şu gerekçeye bakınız, CHP adayı BAYKAL'a, HDP de oy verdi gerekçesiyle BAYKAL'ı desteklemeyerek AKP adayını meclis başkanı seçtiren MHP'yi kutluyoruz!

Bu ne biçim mantık ve HDP takıntısıdır?

HDP'yi sevmeyebilirsiniz, ancak HDP doğru bir iş yapıyorsa, doğru bir adaya oy veriyorsa, sırf HDP böyle yapıyor, böyle oy kullanıyor gerekçesiyle, aksine bir davranış içine girmek nasıl bir mantıktır.

HDP, Allah birdir derse, BAHÇELİ ve tüm MHP milletvekilleri, aksini mi savunacaklardır? Öyle Bir şey olabilir mi?

HDP'lilerin de verdiği oylarla, MHP adayı Meclis Başkanı seçilseydi, MHP bu seçimi inkar mı edecekti?

Sayın BAHÇELİ; seçim meydanlarında, en ağır eleştileri AKP ve onun doğal lideri Tayyip Bey'e karşı yapmadı mı, Tayyip Bey'in Anayasaya aykırı olarak tarafsızlığını yitirdiğini, kaçak sarayında debdebe içinde yaşayarak milletin parasını israf ettiğini dile getirmedi mi, 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üzerlerinin örtülmesini eleştirmedi mi?

Sayın BAHÇELİ, bu eleştirileri yapmamış gibi,AKP adayını Meclis Başkanı seçtirmekle, Tayyip Bey'e teslim olmuş ve Tayyip Bey'in seçimlerle zayıflayan konumunu yeniden güçlendirmiştir. Bundan sonra, Sayın BAHÇELİ, Cumhutbaşkanı olarak taraflı davranışlarına devam ederse, parlamenter sistemi yeniden bekleme odasına alırsa, Anayasayı çiğnemeye devam ederse, Tayyip Bey'i hangi yüzle eleştirecektir?

PKK'nın siyasi uzantısı olduğu gerekçesiyle HDP'ye karşı çıkan ve onu yok sayan, çözüm sürecine karşı çıkan MHP; BAYKAL'ı Meclis Başkanı seçtirmeyerek elini güçlendirdiği Tayyip Bey'in ve AKP'nin;PKK ve onun İmralıdaki lideri ÖCALAN'ı muhatap kabul ederek onunla müzakere masasına oturduğunu unutmuş görünüyor.

Madem ki, MHP; HDP'yi yok sayma hakkını kendisinde bulabiliyor, ülkemizi bu duruma getiren sanki AKP iktidarı değilmiş gibi, politik çıkarları için HDP'yi hedefine alarak, HDP allerjisinin ve kompleksinin esiri olarak AKP adayını destekleyen tavrıyla çelişkiler yumağı içinde yuvarlanan MHP'yi de biz yok sayıyoruz.

Kimse kimseyi aldatmasın, MHP; CHP adayı BAYKAL'a ilke olarak karşı olmamasına rağmen, sırf HDP kompleksinin esiri ve partisinin milliyetçi kemik oylarını konsolide etmek amacıyla, düşmanımın dostu, benim düşmanımdır çarpık mantığıyla CHP adayı BAYKAL'a oy vermeyerek, seçim meydanlarında ağır bir şekilde eleştirdiği AKP ve Tayyip Bey'i tek başına iktidar yapmıştır.

MHP ne yaparsa yapsın, sittin sene tek başına iktidara gelemeyecektir, alacağı oylarının tepe noktası, yüzde on beş ve on altılar dır. Bunu kendileri de çok iyi bilmektedirler.

Ülkemiz;MHP yüzünden, AKP'nin işgalinden kurtulmak için önüne çıkan çok büyük bir fırsatı elinden kaçırmıştır.

MHP'nin tutumu yüzünden Meclis Başkanlığını yitiren CHP'nin, AKP ile koalisyon ihtimali sıfırın altına inmiştir. Meclis Başkanlığını alamayan CHP, AKP ile bir koalisyon yaptığında hiçbir varlık gösteremeyecek ve koalisyonu bozmak zorunda kalacağı için yapılacak olan bir erken seçimde kaybolup gidecektir.

MHP'nin, Meclis Başkanlığını AKP'ye hediye eden son tutumu karşısında, AKP'nin doğal koalisyon ortağı bize göre MHP olmalıdır.

01/07/2015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget