Laik Cumhuriyet’te Dinli “Dinsiz” Tartışması Olamaz - Cevat Kulaksız

MHP Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Deniz Baykal’ın, Meclis Başkanı seçiminde neden onu desteklemedikleri konusunda, bir kasaba politikacısı gibi, ilkel, sığ, çağdışı şu sözleri etmişti:
Laik Cumhuriyet’te Dinli “Dinsiz” Tartışması Olamaz - Cevat Kulaksız
“-Biz MHP olarak eğer Sayın Baykal’ı desteklemiş olsaydık, kamuoyuna şunlar yansıyacaktı… AKP nin tabiriyle “siz Baykal’ı seçtiniz, muhalif adı altında dinsiz, inançsız bir partinin adamını seçtiniz” diye yine bize yükleneceklerdi”.
Demokratik Türkiye’nin bir politikacısının söylediklerine bir bakın, şaşırmamak elde değil. Demek ki Deniz Baykal, CHP dinsiz, imansız, İsmet Yılmaz da dinli imanlı ha…
Bu “dinsiz” imalı çirkin sözü karşısında CHP nin müftü kökenli İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, şöyle tepkisini dile getiriyor: “Oruçluyken bu sözleri söylemişse sevap beklemesin. Halaçoğlu’na mübarek ayda tövbe etmesini ve CHP lilerden helallik almasını tavsiye ediyorum. Aksi halde bu ramazanı günahkâr olarak geçirmiş olacak. Peygamberimizin hadisleri var, “Bir kimse din kardeşine dinsiz derse, bu söz o kişi dinsiz değilse söyleyene döner”. Halaçoğlu da kendi inancını da tehlikeye düşürdü”.Lord Braugham’un dediği gibi  “En çirkin yalan, çocuğa ve halka söylenen yalandır. Çünkü her ikisi de kolay kanar” sosyal ve kültürel yapısı geri olan ülkemizin saf insanları da maalesef buna kanıyor, 70-80 yıl da kandırılmış. Taa 1950 lerden beri ne ki, daha öteden 1923 ten beri CHP ye en insafsız, en haksız iftira Halaçoğlu üslubunda yapılagelmiştir.
Bu densiz “dinsiz” iftirası yetmiyormuş gibi, MHP den İstanbul Milletvekili adayı olan, ancak seçilemeyen oyuncu Mehmet Aslan, katıldığı bir TV programında CHP ye sert sözlerle yüklenip, bizzat AKP-RTE-Cemaatin kumpas-tuzağı ile saf dışı edilen siyasetin duayeni Deniz Baykal’ı kastederek, çirkin ve isabetsiz ifadeyle “ne yapalım, adam gibi, o zaman adam gibi aday çıkarsalardı” diyebiliyor. Böylece MHP li politikacıların olumsuz tavır ve uygulamaları kendi tabanlaı tarafından bile eleştiri konusu olmuştur.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu, bu konuda basına yaptığı açıklamada şöyle diyordu:

“CHP’nin de dindarlardan oy alması için “Mümkün değil” diyenler vardır…
Laikliğin dinsizlik olarak algılanmasını değiştirmemiz gerekiyor. Bunu CHP yıllar yıllardır anlatamadı çünkü  

CHP’nin rakibi olan partiler karşı propaganda yaptılar. “CHP’nin yolu Moskova’nın yolu” sloganından başlayın, “CHP camileri yıktı”ya kadar gelin, halkın beynine işlenmiş bir imaj var. İnanç söz konusu olduğunda bu tür karşı imajların halkta yerleşmesi çok daha kolaydır. Düzeltilmesi ise bir o kadar zor. CHP bugüne kadar dini asla siyaset aracı yapmadı. İsmet İnönü’ye Konya mitingi öncesinde “Paşam, burası çok dindar bir bölge, konuşma sırasında Allah’tan bahsedersen faydalı olur, yoksa hiç oy alamayız” diyorlar. “Din ve devleti ayırmak için bu kadar uğraştık, şimdi oy için nasıl yapayım” diye cevap veriyor fakat yalvarıyorlar. Peki deyip kürsüye çıkıyor. Konuşma boyunca tabii ki hiç dini referans yok. Sonunda “Allahaısmarladık” dedikten sonra partililere dönüyor: “Alın işte istediğinizi yaptım, Allah’tan bahsettim.”
http://t24.com.tr/haber/dindarlar-ve-kurtler-chpye-neden-oy-vermiyor,242758

DİNCİLİKLE ÜLKE KALKINAMAZ
Bu “dinsiz” iftirasının kökeni, ülkeye laikliğin getirildiği, ezanın Türkçeleştirildiği,  devrimlerin uygulandığı yıllara dayanmakta. O zamanları gizli gizli yeraltın saklanan irticanın kaynağı kişi ve partiler, siyasi oy çıkar hırsı ile palazlanmışlar, Atatürkçüler, Atatürk ve CHP hakkında “dinsiz” iftiralarını sürdüre gelmişler taa Halaçoğlu’na kadar. Böylece Atatürk’ün laik TC inde irtica bataklığını horlatmağa başlamışlar. Bu iftiralar öylesine kök salmış ki, artık ülkeyi laiklik, Atatürk düşmanları yönetmeğe başlamış.
Bütün İslam ülkeleri içinde tek Laik ülke Türkiye’ ye Avrupa, tüm Araplar, dünya beğeni ve imrenerek bakarken,  Cumhuriyetin çirkin parantezi 13 yıllık AKP-RTE iktidarının çağ dışı eylem ve uygulamaları tüm dünyada hayal kırıklığı yaratmıştır. AKP-RTE iktidarı dinci görünmekle, ülkemizin saf, bilgisiz insanlarını kandırarak devlet nemasına çöreklenmiş, Cumhuriyetin tüm getirdiklerini,  cumhuriyetin- demokrasinin temelini teşkil eden yasama, yürütme ve yargı ergini vesayet altına alarak ülkeyi çağın gerisine sürüklemiştir.
Ayrıca ülkeyi dinselleştirmek bilimsel bir çaba değil, ülkeyi geriye götürmektir. Okullarda öğrenciler adeta zorla dinselleştirmek için imam hatipleştiriyorlar. İmam hatipler konusunda,  dünya çapında bilim adamımız Prof. Dr. Celal Şengör verdiği bir mülakatta şöyle diyor: “Bir zehirdir… Hemen kapatılmaları lazımdır. Bu okullar çocuklara yirmi birinci yüzyılda Ortaçağ’ın bile gerisinde zırvalık kültürü öğretiyor”…Yani ülke dinselleştirilirken, imam hatipleştirirken,  ülkemiz çağın, ne ki Orta Çağın gerisine sürüklendiğini bilim adamı söylüyor.
Bu çağ dışı uygulama ve politikalar çağdaş ülkelerin gözünden kaçmadığı için, ülkemiz Batı ve Arap bloğunda bile itibarsızlaştırılmıştır.
Halaçoğlu’nun  “dinsiz” dediği veya öyle ima ettiği CHP, Atatürk’ün Türk Ulusuna armağanı ve çağdaş bir partidir. Ya MHP ise, demokrasinin ayak bağı, gerici AKP-RTE iktidarının payandası olmuş, demokrasi özürlü bir partidir. Halaçoğlu unutmasın ki, dinci görünen AKP-RTE iktidarı ülkemizi, dinci görüntüsü altında sanat, bilim ve aydınlara hasımane tutum takınarak, ülkeyi çağdaş uygarlığın gerisine sürüklemiştir. Dünyada söyler misin Halaçoğlu, bilim adamısın, dinle kalkınan, dinle aydınlanan, dinle çağdaşlaşan bir ülke var mıdır?  Ülkeler ancak demokrasi yöntemi ile bilim ve teknoloji ile kalkınır. Bunun dışındaki “dinci kinci nesil yetiştirme” çabası ülkeleri geriliğin batağına sürükler; ülkemiz 13 yıldır bunun sancısını yaşamaktadır.

ÇİPRAS GİBİ ÖZGÜR DÜŞÜNÜN
Sayın Halaçoğlu, siz dinli dinsiz tartışmasını sürdürürken,  ya şu Yunanistan Başbakanı Radikal Sol İttifak (SYRIZA) lideri Aleksis Tsipras (Çipras) a ne dersiniz. Adam ateist, ama siz dincilik saplantısı içindesiniz. Yunan seçmeni, sizin gibi düşünmedi, Çipras’ın dini, dinsizliği ne olursa olsun, “bizi iyi idare etsin de” dediler ve onu seçtiler, ama siz ve partiniz hala din saplantısı, ya da laiklik karşıtı AKP-RTE iktidarının takozu oluyorsunuz. Artık Yunanistan Başbakanı Çipras gibi özgür ve çağdaş düşünün. En azından başkalarının dininin, mezhebinin dedikodusu yapılmaması gerekir.
AKP-RTE iktidarı 13 yıldır Kemalizm ve laikliği öcü göstererek, halkın nazarında husumet, kin yaratmak istemiş, ara ara böylece çıkan “dinsiz münsiz” çıkışları ile kısmen başarılı olmuş. Ancak, şunu hiç unutmayalım ki, bilim ve çağdaşlığın mayasında laiklik vardır; laik olmayan, laik düşünmeyen bir toplum bilim ve teknoloji alanında asla başarılı ve üretken olamaz. Bu dinsel baskı ve bağnazlık yüzünden İbni Sina’dan bu güne kadar, çağlara hükmeden bir tane bilim adamı çıkaramadık, bir tane Nobel ödülü alan bir bilim adamımız yok. Öyleyse,  Halaçoğlu’lar bilsin ki, ülkeler dinle kalkınamaz, aydınlanamaz, çağdaşlaşamaz. Çağdaşlaşmada din asla bir etken değildir. Örnek mi, dincilik yarışında olan İslam ülkelerine bir bakarsak, hepsi birbirinden beter, terörün her çeşidi oralarda üretiliyor. Din adına birbirinin boğazını kesiyorlar. Kültürsüzlüğün, bilimsizliğin en koyusu, en gerisi maalesef İslam ülkelerinde yaşanmakta. Bunun ana kaynağı da cehalet ve her konuda bilgisizliktir.  Birçok dinci, Kuran’ı ezberlemeyi bilim öğrenmek sanıyor.

Cevat Kulaksız
Emekli eğitimci ckulaksizster@gmail.com  

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget