Tayyip Bey'in Üç Çocuk Tavsiyesi - Güner Yiğitbaşı

Tayyip Bey'in Üç Çocuk Tavsiyesi - Güner Yiğitbaşı
Tayyip Bey; özellikle, kendisinin nikah şahidi olarak katıldığı evlenme törenlerinde, evlenen çiftlere üç çocuk yapmalarını sürekli tavsiye etmesine rağmen, bu tavsiyesinin yerine getirilmediğini, bu konuda başarısız kaldığını açıkça itiraf ediyor.

Tayyip Bey, bir hayal aleminde yaşadığının farkında değil, kendisi zengin  iş adamlarının, varlıklı bakan ve milletvekillerinin ve çok yakın mesai arkadaşı MİT Müsteşarının çocuklarının nikah ve düğünlerinde hazır bulunuyor ve üç çocuk yapmaları konusunda onları uyararak tavsiyede bulunuyor, bu merasimleri televizyonların magazin proğramlarında izleme imkanı bulan sade vatandaşlarımız da, bu uyarı ve tavsiyeden dolaylı olarak  haberdar olabiliyorlar.

Tayyip Bey; maddi ve manevi olarak en mütevazi yaşam koşullarının dahi çok ağır olduğu, kırsal kesimler dışında yaşayan ve evlilik çağına gelmiş bulunan büyük bir genç kitlenin, parasızlıktan ve işsizlikten dolayı, bırakınız üç çocuk yapmayı, çocuk yapmaları için ön koşul olan evlenebilmelerinin dahi imkansız derecesinde zor olduğunun farkında değil.

Haydi diyelik ki; gençlerimiz, ailelerinin de yardım ve katkılarıyla, işsiz ve beş parasız olarak evlenip bir yuva kurdular, evli bir kadın ile erkeğin bir araya gelip cinsel temasta bulunmalarıyla hemen gebelik ve çocuk olmuyor ki, kadınlarımızın gebe kalabilmeleri ve dolayısiyle çocuk sahibi olabilmeleri için, evli olan karı ve kocanın ruh ve beden sağlıklarının da yerinde olması, kadının yumurtasının gelişmiş, erkeğin sperminin de yeterli seviyelerde olması gerekir.

Kadının yumurtasının gelişmiş, erkeğin sperminin de yeterli seviyelere ulaşabilmesi için, protein ağırlıklı bir şekilde yeterli beslenmeleri gerekir, bunun için de; evli çiftlerin protein ağırlıklı, yeterli ve dengeli beslenebilmelerine olanak sağlayan düzenli ve güvenceli bir işe ve açlık sınırını aşan bir gelire sahip olmaları zorunludur.

Sürekli ve güvenceli bir işe ve açlık sınırının üzerinde düzenli bir gelire sahip olamadıkları için gerektiği şekilde beslenemeyen kadın ve erkekten, hem de üç tane  sağlıklı bir gebelik ve çocuk beklemek, abesle iştigaldir.

Haydi diyelim ki; işsiz, güçsüz ve düzenli ve yeterli gelirden yoksun olarak aile yakınlarının yardımıyla evlenen, ancak, protein ağırlıklı olarak yeterli ve dengeli beslenemeyen gençlerimizin yumurta ve spermlerinde, gebeliğin oluşması için bir sorun yok, bu evli  gençlerimizin, özellikle de erkeğin, ruh sağlığının ve psikolojisinin de yerinde olması gerekir. Gece, gündüz sürekli iş arayan, işsiz ve cebinde evine bir ekmek dahi götürecek parası bulunmayan ruh sağlığı ve psikolojisi bozuk  bir erkekte, eşi ile yakınlaşma arzusunu nasıl sağlayacaksınız? Bu arzu ile eşine yaklaşsa dahi, içinde bulunduğu bu koşullarda başarılı olabilecek mi?Onu da siz okurların taktirlerine bırakıyoruz.

Evet, gençlerin evlenmekte maddi yönden zorlandıkları, işsizlik ve parasızlık yüzünden yeterli ve dengeli beslenemedikleri bu olumsuz koşullar devam ettiği sürece, Tayyip Bey, üç çocuk tavsiyesinden başarı elde edemeyecektir.

Daha çok beklersiniz Tayyip Bey.

Unutmayınız, almadan veren sadece Allah'tır.

02/12/2014
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget