Alışılmış Ya Da Alışılmamış Değil Anayasal Cumhurbaşkanlığı Vardır

ASKON 9.Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında, “Ben alışılmış cumhurbaşkanı değilim. Olmadım, olmayacağım.” demiş ve salonda dakikalarca ayakta alkışlanmış

Alışılmış Ya Da Alışılmamış Değil Anayasal Cumhurbaşkanlığı Vardır
Tayyip Bey, Çırağan Sarayında gerçekleştirilen ASKON 9.Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında, “Ben alışılmış cumhurbaşkanı değilim. Olmadım, olmayacağım.” demiş ve salonda dakikalarca ayakta alkışlanmış.

Ne kadar acı değil mi?

Ben alışılmış cumhurbaşkanı değilim, olmadım ve olmayacağım diyebiliyor.

Cumhurbaşkanı seçilmiş ama, cumhurbaşkanının ne olduğundan habersiz.

Demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinde, alışılmış cumhurbaşkanlığı olmadığı gibi, alışılmamış uçuk ve taraflı, partili cumhurbaşkanlığı da yoktur.

Tek cumhurbaşkanlığı vardır, o da, partili olmayan, eski partisi ile ilişiğini kesen tarafsız Anayasal cumhurbaşkanlığı. Bunun başka bir yolu ve şekli yoktur.

Vardır diyen, anayasal suç işlemektedir.

Kendini kaf dağında gören, Türkiye Cumhuriyetini sahipsiz ve babasının özel çiftliği ve muz cumhuriyeti sayan Tayyip Bey, kendisini cumhurbaşkanlığı makama getiren Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına adeta meydan okuyor. Bir hukuk devleti olan ve bir Anayasası bulunanTürkiye Cumhuriyetini, Anayasayı bir kenara koyarak, kendi keyfine ve arzusuna göre, bir kabile devleti gibi yönetmeye çalışıyor.

Tayyip Bey; Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının tanıdığı hak ve özgürlükleri kullanarak cumhurbaşkanı seçildiği halde, cumhurbaşkanı seçildikten sonra partisi ile olan bağını kesmesinin Anayasal bir zorunluluk olmasına, şerefi ve namusu üzerine yaptığı yemin uyarınca, tarafsız bir cumhurbaşkanlığı yapacak olmasına rağmen, eski partisi AKP ile bağını kesmiyor ve eskiden olduğu gibi, AKP Genel Başkanı gibi konuşuyor, davranıyor, Türkiye Cumhuriyetinin partisiz ve tarafsız cumhurbaşkanı olduğuna bin şahit gerekiyor.

Bunu da açıkça itiraf ediyor ve bu davranışını, büyük bir pişkinlikle, “Ben alışılmış cumhurbaşkanı değilim. Olmadım, olmayacağım.”diyerek açıklıyor.

Hayır efendi, burası muz cumhuriyeti ve bir kabile devleti değil, herkesin uymak zorunda olduğu yasaları ve anayasası olan ve bu yasa ve anayasalara göre idare edilen bir hukuk devletidir.

Anayasa, cumhurbaşkanının görev ve yetkilerini açıkça belirtmiş, görev ve yetkilerinin sınırlarını çizmiş ve cumhurbaşkanının eski partisi ile ilişkisini keseceğini ve tarafsız olacağını emretmiştir.

Bu kurallara uymak ve namusunuzla görevinizi yapmak zorundasınız.

Siz bu milletin şu veya bu sebeple sesini çıkaramadığına ve sessiz kaldığına, şu anda sizin bu anayasa dışına çıkışınız nedeniyle sizden hesap sorulamadığına asla güvenmeyiniz, doğru yolda değilsiniz, anayasal suç işlemektesiniz

Siz,bu ülkeye cumhurbaşkanı seçilmişsiniz, siz de biliyorsunuz ki,
bundan daha üstün başka bir makam yok, yol burada bitiyor, sağlıklı bir yaşamdan başka daha ne istiyorsunuz?

Anayasa Mahkemesi seçim barajını kaldırsa ne olur, kaldırmasa ne olur, cumhurbaşkanı olarak sizi ilgilendiren nedir, diyelim ki baraj kaldırıldı ve seçimlerde AKP tek başına iktidar olamadı,size ne, nedir bu ihtirasınız ve doyumsuzluğunuz, bizim bilmediğimiz, gerçekleşmesini istediğiniz  bazı gizli niyetleriniz mi vardır?

Bize göre, Anayasanın öngördüğü cumhurbaşkanlığının gerektirdiği vasıfları yitirdiğiniz için, milletimizin anayasaya saygılı kesimlerinin vicdanlarında, sizin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığınız düşmüş ve şu an itibariyle, Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanlığı makamı boşalmış bulunmaktadır.

Bunu böyle biliniz ve sizin tabirinizle alışılmış, bizim tabirimizle Anayasanın öngördüğü tarafsız ve gerçek bir cumhurbaşkanı olmaya çalışınız, Tayyip Bey.

08/12/2014
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget