Şişli Belediyesine Düşen Sarıgül Gölgesi

Şişli Belediyesine Düşen Sarıgül Gölgesi
Gün geçmiyor ki; basında, Şişli Belediyesi ile ilgili olarak, Başkan Hayri İNÖNÜ ile Başkan Vekili Emir SARIGÜL arasında mevcut olduğu iddia edilen yönetim sorununa ilişkin haberler, sürekli yer alıyor.

Her seferinde, CHP Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU'nun soruna el koyup bir çözüme ulaştıracağı yazılıp söyleniyor, ama, Emir SARIGÜL ile Başkan Hayri İNÖNÜ arasında var olduğu iddia edilen yetki paylaşımına ve yönetim tarzına ilişkin sorunlara bir türlü son verilemiyor.

Şimdi buradan açıkça soruyoruz; kardeşim, halkın oylarıyla seçilmiş Şişli Belediye Başkanı kimdir, Emir SARIGÜL mü, Hayri İNÖNÜ mü başkandır?

Hiç tartışmasız Şişlinin seçilmiş Belediye Başkanı Hayri İNÖNÜ dür. Öyleyse, bu tartışma nedir beyler, siz neyi paylaşamıyorsunuz, tüm sorumluluk ve yetki, Başkan Hayri İNÖNÜ dedir, sizin göreviniz, aranızda hiçbir çekişmeye girmeden ve hiçbir karşılık beklemeden, hiç kimseyi kayırmadan, tarafsız bir şekilde ve yasalar çerçevesinde Şişli halkına dürüst ve namuslu bir şekilde hizmet sunmak değil midir?

Emir SARIGÜL; biraz evvel internetten biyografisine baktık, iyi tahsil almış, kendisini yetiştirmiş bir kişi olmakla birlikte, daha çok genç ve 1981 doğumlu olup, yadsınamaz ki, Türkiye ortalamalarına göre çok genç yaşlarda, Şişli eski Belediye Başkanı olan babası Mustafa SARIGÜL'ün ününden ve servetinden yararlanarak, inşaat Şirketi sahibi ve Galatasaray Kulübünün yönetim kurulu üyesi olmuş ve daha sonra, Şişli Belediye Meclisi Üyeliğine seçilerek siyasete atılmış bir şahsiyettir.

Emir SARIGÜL'ü küçük ve değersiz kılmak ve göstermek için söylemiyoruz ama, bugün iş ve siyaset yaşamında gelmiş olduğu yere ulaşmasında, babası Mustafa SARIGÜL'ün ününden, maddi ve manevi desteklerinden yararlanmış olduğunu, kimse inkar edemez.

Bize göre, uzun süre başkanlığını yaptığı ve siyasetteki bugünkü ününe ve etkinliğine kavuşmasında rol oynayan Şişli Belediyesi, Mustafa SARIGÜL'ün olmazsa olmazlarından ilk sırayı almakta ve bu nedenle, Mustafa SARIGÜL, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmak üzere ayrılmak zorunda kaldığı Şişli Belediyesine, oğlu Emir SARIGÜL'ü emanetçi bırakarak, vazgeçemediği Şişli Belediyesi üzerindeki etkinliğini, oğlu üzerinden sürdürmek istemektedir.

Bu nedenle, bizimki, düşünce ve düşünceyi açıklama özgürlüğü çerçevesinde yaptığımız şahsi bir yorum olmakla birlikte, bize göre, Şişli Belediye Başkanı Hayri İNÖNÜ ile Başkan Vekili Emir SARIGÜL arasında var olan yönetimsel sorun ve çekişmenin asıl muhatabı; Emir SARIGÜL olmayıp, Şişlide yaşayan halka ve özellikle Nişantaşı esnafına el sıkma mesafesinde yakın durarak, daha ziyade göze ve duygulara hitap eden gösterişe dayalı ve popülist yönetimi ile popüler olan ve üst üste seçimler kazanarak, Şişli Belediye Başkanı olarak, şimdi kaç yıl ve kaç dönem olduğunu tam olarak hatırlayamadığımız çok uzun yıllar görev yapan Mustafa SARIGÜL'ün kendisi olup, Şişli Belediyesindeki görünürde Hayri İNÖNÜ ile Emir SARIGÜL arasında cereyan ettiği kabul edilen ve partiyi yıpratan bu sorun'a, ne yazıktır ki, CHP Genel Başkanı; Şişli Belediye Başkanı Hayri İNÖNÜ dür diyerek ve yumruğunu masaya vurarak, radikal bir çözüm getirememektedir.

Bize göre, Sayın KILIÇDAROĞLU artık yumruğunu masaya vurmalı ve hepimizin duyacağı bir şekilde, Şişli Belediyesinin seçilmiş ve meşru başkanı Hayri İNÖNÜ dür, Şişli Belediyesinde, soyadı ne olursa olsun, herkes, Başkan Hayri İNÖNÜ'nün buyruklarına uymak zorundadır diye haykırarak, Şişli Belediyesi üzerindeki SARIGÜL gölgesine son vermelidir.

17/Aralık/2014
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget