CHP’den Erdoğan’a Fıstıklı Lokum - Gürbüz Evren

CHP’den Erdoğan’a Fıstıklı Lokum
Haziran 2015’te Türkiye’nin geleceği bakımından yaşamsal önem taşıyan genel seçimler var.
Erdoğan, Devlet Başkanlığı sistemine geçmek için anayasayı değiştirecek milletvekili sayısı olan 367’ye ulaşmak amacıyla akla hayale gelmedik her şeyi yapacak.
Gerçi anayasal değişiklikleri referanduma götürecek sayı ve yöntemler de, Erdoğan için çare olabilir, ama o, en güvenilir yolu, yani 367’yi bulmaya çalışacak.
Bunu engellemek için başta CHP olmak üzere muhalefete büyük iş düşüyor.
Aksi takdirde ortada ne CHP kalır ne de Türkiye.
CHP, bir milletvekili daha fazla nasıl çıkarırım, 1 oy daha fazla nasıl alırım hesabı ile gecesini gündüzüne katarak çalışmak, halka ulaşmanın yol ve yöntemlerini belirlemek, seçmenin aklını başından alacak projeler üretip, bunları ev ev dolaşarak anlatmak zorundadır (Sadece kendi siyasi geleceğini düşünenlerin maalesef çoğunlukta olduğu mevcut örgütlerle bu iş zor ama…).
İşte tüm bunları yaparken de, Erdoğan ve Davutoğlu’nun eline, seçim meydanlarında tepe tepe kullanacakları malzeme vermemek için çok dikkatli olmalıdır.
Ortada bir gerçek var, o da, AKP zihniyetinin propaganda ağının ve medya üzerindeki etkisinin çok güçlü, örgütlerinin de çok çalışkan olduğudur.
Kendisini bunca zamandır iktidarda tutan Algı Yönetimi alanındaki başarısını ve gerçekleri saptırmadı ki ustalığını da unutmayalım.
İşte bu gerçek dikkate alınarak, seçimlere 6 ay kala, milletvekili ihraç etmek, milletvekillerini disiplin kuruluna göndermek, CHP’li belediyelerdeki parti içi çatışmaları kamuoyunun önünde tartışmak ve tartıştırmak, AKP’nin, Erdoğan’ın, Davutoğlu’nun ağzına fıstıklı lokum gibi malzeme vermektir.
CHP’lilere yalvarıyorum, yapmayın, Allah aşkına yapmayın.
Daha fazla malzeme vermeyin.
Hesaplaşmaları bu hassas süreçte, kamuoyu önünde yapmayın.
Evinin camlarını, kapısını sonuna kadar açıp, binadaki diğer sakinlerin önünde tartışan, bağrışan, kavga eden aileleri komşular sevmez.
Ev gezmesine gitmez, ilişki kurmaz hatta selamı bile zor verir.
Adım gibi biliyor ve söylüyorum, Erdoğan ve Davutoğlu, seçim kampanyası boyunca, miting meydanlarında, televizyon ekranlarında, grup toplantılarında, açılış törenlerinde, CHP’nin ikram ettiği bu fıstıklı lokumları büyük bir zevkle yiyecekler.
İhraçların, disipline vermelerin, Şişli Belediyesi’ndeki kavgaların üzerinde hoplaya, zıplaya tepinecekler.
Seçmenin dikkatini yolsuzluklardan, rüşvetten, adam kayırmalardan, israftan, hukuksuzluklardan kaçırmak için CHP’de yaşananları sabah akşam anlatacak, anlattıracaklar.
Erdoğan ve Davutoğlu, “Demokrasi diye bağırıyorlar. Ama kendi milletvekillerinin konuşmalarına bile tahammülleri yok. Konuşanı atıyorlar. Demokrasi anlayışları işte bu” diye CHP ile dalga geçecekler.
“Demokrasi yok diye bizi suçlayacaklar, ama kendi milletvekilleri eleştirince, disipline sevk edecekler. İşte bunların demokratlığı” diye alaylı alaylı konuşacaklar.
Seçim meydanlarındaki kalabalıklara, “Şişli Belediyesindeki kavgalara, Belediye Başkanı’nın ve Yardımcısına bakın. Neler olmuş, neler” diye Başkan ve Yardımcısının açıklamalarını, karşılıklı suçlamalarını uzun uzadıya, bire bin katarak anlatacaklar.
Bu kavgaya taraf olan milletvekillerinin, diğer ilçe belediye başkanlarının açıklamalarını, sözlerini köpürterek kullanacaklar.
“Bunlar daha Şişli’yi yönetemiyor, Türkiye’yi nasıl yönetecek” diye yüklenecekler.
Sadece Erdoğan ve Davutoğlu değil, medyadaki kulları da, padişahtan çok padişahçı tavırlarıyla bu konuları suyunu çıkarıncaya dek işleyecek.
Kimse kalkıp, “AKP, Erdoğan, Davutoğlu ve medya kulları bunlar olmasa da, bir şeyler bulup yine CHP’ye yüklenirdi” demesin.
Malzeme vererek onların işini kolaylaştırılmasın yeter.
Malzeme verilmesin ki, hiç olmasa taban ve kararsızlar etkilenmesin.
Unutmayın, Türkiye’de seçmen kendi içinde kavga eden partilerden olumsuz etkilenir.
CHP’lilere yalvarıyorum, Allah aşkına Erdoğan’a ve Davutoğlu’na şu son 6 ayda zevkle kullanacakları daha fazla fıstıklı lokum gibi malzeme vermeyin.
Sorunların çözümünü seçimlerin sonrasına bırakın.

Gürbüz Evren /Gerçekgündem

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget