Suriyeli Mültecileri Vatandaş Yapmak Vatana İhanettir

Tayyip Bey kafasına koymuş gibi, Suriyeli mültecileri vatandaş yapacak ve iktidarını sürdürmek için Suriyeli mültecilerin oylarından yararlanacak.

Suriyeli Mültecileri Vatandaş Yapmak Vatana İhanettir
Tayyip Bey geçtiğimiz günlerde iftar için Kilis'e gitti ve orada baklayı ağzından çıkararak, Suriyeli mültecileri Türk Vatandaşlığına kabul etmeyi düşündüklerini açıkladı.

Tayyip Bey kafasına koymuş gibi, Suriyeli mültecileri vatandaş yapacak ve iktidarını sürdürmek için Suriyeli mültecilerin oylarından yararlanacak.

Tayyip Bey'in iftar için neden Kilis'i seçtiği çok açıktır.Suriyeli mülteci sayısının en fazla olduğu ilimiz Kilistir. Kilis ilinde yerli nüfustan fazla Suriyeli mülteci yaşamaktadır. Tayyip Bey, vatandaşlığa kabul ederek seçmen sıfatını kazanacak olan Suriyeli mültecilerin oylarına gözünü diktiği içindir ki, onların sayıca en kalabalık oldukları Kilis iline giderek burada iftar yapmış ve  Suriyeli mültecileri vatandaşlığa kabul etme bombasını patlatmıştır.



Tayyip Bey'in, siyasi geleceği ve şahsi çıkarları için yapamayacağı şey yoktur. Suriyeli mültecilerin Türk Vatandaşlığına kabulleri halinde, ülkemizin çözüm bekleyen işsizlik, eğitim, sağlık,asayiş ve terör,Güneydoğu gibi sorunlarına yeni sorunlar ekleneceği ve ülkemizin iyice dar boğaza gireceği,Tayip Bey'in umurunda değildir, onun tek derdi, seçmen tabanını genişletmek ve ölünceye kadar iktidarını ve saltanatını sürdürebilmektir. Onun felsefesi, benden sonra tufan olsa farketmez felsefesidir. Kendi ikbalini kurtarsın gerisi boştur.

Bize göre, yapılması gereken şey, Tayyip Bey'in alışık olduğu o U dönüşlerinden birini daha yaparak, Esat ile anlaşıp Suriye sorununun çözümüne katkı yaparak, Suriyeli mültecilerin kendi ülkelerine dönüşlerini sağlamak olmalıdır.

Kürt sorununu dahi çözememiş olan Tayyip Bey'in; Suriyeli mültecilerin kendi ana vatanlarına dönmeleri için çaba sarf edecek yerde, kısa vadeli politik çıkarları uğruna onların toplu olarak Türk Vatandaşlığına kabulleri yolunda atacağı her adım, bu vatana yapılabilecek olan en büyük ihanet olacaktır.

Tayyip Bey Avrupa Birliğine katılma fikrinden vazgeçmiş olmalı ki, Suriyeli mültecileri Türk Vatandaşlığına kabul etme hazırlığı içine girmiştir.

Tayyip Bey çok iyi bilmektedir ki; İngiltere, Türkiyenin Avrupa Birliğine girme ihtimalinden korktuğu için, yapılan referandumda Avrupa Birliğinden çıkma yolundaki görüş zafer kazanmıştır.

Tayyip Bey kafasına koyduğunu gerçekleştirir ve sayıları üç milyon civarındaki Suriyeli mülteci Türk Vatandaşı yapılırsa, bizim için bugün dahi hayal olan Avrupa Birliği üyeliğimiz, Kaf Dağının arkasında kalan ulaşılması imkansız bir hayal olarak kalır.

Diyebilirsiniz ki; ülkemiz içinAvrupa Birliğine tam üye olmak şart mıdır?

Şart değildir tabi. Avrupa standartlarında insan hak ve özgürlüklerine ve demokrasiye sahip olabilirsek, bizim için bu dahi yeterlidir, ancak Avrupa Birliği ülkelerinde bulunan demokrasinin standartlarına sahip olabilmek için, giremesek de, Avrupa Birliği hayalinden tamamen uzaklaşılmaması da gereklidir.

Bizim endişemiz de, Suriyeli mültecilerin toplu olarak Türk Vatandaşlığına kabul edilmeleri halinde, bugün var olan Avrupa Birliği hayalini dahi, tamamen  kaybedecek olmamızdır,

05/07/2016
Güner YİĞİTBAŞI 
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget