Kobani düşerse süreç sona erermiş! - Güner Yiğitbaşı

 Kobani düşerse süreç sona erermiş! - Güner Yiğitbaşı
Kürt sorununun çözümünden sorumlu bakanımız (!) ÖCALAN, ikamete zorunlu olduğu adadaki  makamından konuşmuş ve IŞİD'in kuşatması altındaki Kobaninin düşmesi halinde, T.C. ile yürüttükleri çözüm müzakeresinin ve sürecinin sona ereceğini açıklayarak, çözüm sürecinin hamisi AKP iktidarının şahsında, Türkiye Cumhuriyeti Devletini tehdit etmiştir.

ÖCALAN'ın bu demecini biraz daha açacak olursak, ÖCALAN demek istiyor ki; Suriye Kürtlerinin yaşadığı ve egemenliği altındaki KOBANİ'yi, Türkiye Cumhuriyeti olarak, PKK ve onun Suriye uzantısı PYD illegal silahlı terör örgütleriyle güç birliği yapıp, omuz, omuza ve yan, yana savunarak, IŞİD istilasından kurtarmazsanız, çözüm sürecine son veririz ve Türkiye Cumhuriyetine karşı tekrar silahlı mücadeleye girer ve yeni şehit cenazeleriyle, AKP iktidarını sarsarız, Tayyip Bey'in deyimiyle, AKP iktidarına darbe yaparız.

Ne günlere kaldık, binlerce askerimizin şehit edilmesinin emir ve talimatını vermiş olan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükümlü ÖCALAN; AKP iktidarından, PKK ve PYD olarak, Kobaniyi korumak için, binlerce mensubunu hiç yere katlettiği Türk Silahlı Kuvvetleriyle işbirliği halinde, IŞİD'e karşı savaşalım, bu nedenle, PKK ve PYD'ye arka çıkın ve onlara silah ve personel yardımında bulunun diyebiliyor.

Biz, bu akıl almaz  tavrı ve talebi  nedeniyle ÖCALAN'ı eleştirmek istemiyoruz, bizim asıl amacımız; ÖCALAN'dan ziyade Hükumeti eleştirmek olup, AKP iktidarının, çözüm süreci adı altında sınırlarını ve içeriğini halkımızdan gizlediği bir plan gereği PKK ile müzakerelere başlaması ve taviz üzerine taviz veren yanlış politikasının, bugün varmış olduğu, Türkiye Cumhuriyetinin itibarını yok eden ve onu rehin alan  sonuçlarını gözler önüne sermektir.

AKP iktidarının, ESAD rejiminin devrilmesi pahasına uyguladığı yanlış Suriye politikasının ve IŞİD'e sağladığı desteğin ortaya çıkardığı bugün yaşamak zorunda kaldığımız olumsuzlukları, düşünmek dahi istemezdik.

2/Ekim/2014
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget