Kıçlarından donlarını mı alacaksınız? - Güner Yiğitbaşı

Kıçlarından donlarını mı alacaksınız? - Güner Yiğitbaşı
Ne olduğu belirsiz çözüm sürecinin ruhuna el fatiha.

Karşılıklı olarak güvenin bulunmadığı,neyi müzakere ettiklerinin sınırlarını çizemedikleri, daha doğrusu, karşılıklı olarak, çözüm sürecine ilişkin beklentilerini net ve samimi olarak birbirlerine açıklayamadıkları, her iki tarafın da iki yüzlü davrandıkları, bu nedenlerle de,  daha başından ölü doğan çözüm sürecinde, karşılıklı olarak çekilen silahlar ve restleşmelerle, ölü doğan çözüm sürecinin sonuna gelinmiş ve taraflar, sürecin  cenaze namazını kılmak için abdestlerini almaya başlamışlardır.

Başbakan Ahmet Bey yaptığı konuşmalarında, PKK ve yandaşlarına meydan okumuş, bir takım yasalarda değişikliğe gidileceğinin haberine vererek, PKK şiddetini, polis şiddeti ile önlemeye çalışacaklarını ve çözüm sürecinin sonlandığını üstü kapalı ilan etmiştir.

Ahmet Bey, bir Başbakana ve devlet adamı ciddiyetine yakışmayacak şekilde, bir toma yakarlarsa, onun yerine beş toma, on toma alınacağını beyan ederek, PKK ve yandaşlarının eylemlerini polis şiddetiyle önleyeceklerini duyurmuştur.

Günaydın Ahmet Bey, ülke yakılıp yıkıldıktan ve yaklaşık 40 vatandaşımızın hayatlarını kaybetmesinden sonra, PKK terör örgütüyle pazarlığa girilmemesi gerektiğini, PKK'ya elinizi verince kolunuzu kaptıracağınızın farkına ancak varabildiniz.

Bu engin ön görünüzden dolayı, kutluyoruz sizi.

PKK militanları bir taburumuza saldırma girişiminde bulundu, siz de uçaklarımızı havalandırarak onlara bomba yağdırdınız.

Bu mudur çözüm süreci?

İmralı adasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükümlü olup, her başınızın sıkıştığında yardım etmesi için ayağına heyetler gönderdiğiniz, bu konuda kıt imkanlarıyla size elinden gelen yardımı yapan çözüm sürecindeki yol arkadaşınız ve müttefikiniz ÖCALAN'ın yüzüne nasıl bakacaksınız? Çözüm sürecinin ruhunu teslim ettiğini ona nasıl açıklayacaksınız?

Çözüm sürecini ağzınıza burnunuza bulaştırarak onun ölümüne sebep olduğunuz için,  muhatabınız ÖCALAN dan özür dileyecek misiniz? Merak ediyoruz doğrusu.

Ahmet Bey açıkladılar, yasa çıkaracaklarmış ve kamu mallarına zarar veren kişilere, verdikleri zararı tazmin ettireceklermiş. İlahi Ahmet Bey, hiç güleceğimiz yoktu, zaman gülme zamanı değil ama, yine de gülmekten kendimizi alamadık, Ahmet Beyciğim, bunun için yeni bir yasal düzenleme yapmaya gerek yok ki, bizim mevcut yasalarımıza göre de, haksız fiil ile verilen zararlar, haksız fiilde bulunan kişi veya kişilerden dava yoluyla talep edilebilir. Yeni bir yasal düzenlemem yapma zahmetine katlanmayınız, vaktinizi boşa harcamayınız.

Burada bir yasa eksikliği ve yasal sorun yok. Asıl sorun,siz iktidar olarak, ülkeyi yakıp yıkan PKK ve yandaşlarını anında tespit edip delilleriyle birlikte yakalayabilme ve adalete teslim edebilme becerisini gösteren bir yönetim sergileyebilecek misiniz?işte biz bundan emin değiliz.

Ahmet Bey, güzel hoş da, diyelim ki, kişi ve kamu mallarına yakıp yıkarak zarar veren kişi veya kişileri delilleriyle ele geçirip adalete teslim ettiniz ve meydana getirdikleri zararları gidermelerini kendilerinden talep ettiniz, çoğu kaçak elektrik kullanan ve bugüne kadar devlete bir kuruş elektrik parası borcunu ödemeyen veya ödeyemeyen, onların borçlarını da bizlerden tahsil ettiğiniz yoksul ve kaybedecekleri hiçbir şey bulunmayan o kişilerden verdikleri zararların karşılığı olan paraları nasıl tahsil edeceksiniz, onu hiç düşündünüz mü, yoksa düşünmeden laf olsun torba dolsun, dostlar alış verişte görsün, PKK ve yandaşlarıyla mücadele edeceğiz görüntüsü verilsin diye mi bu lafları ediyorsunuz?

Çok af edersiniz ama, yoka, verdiklere zarara karşılık olarak, PKK ve yandaşlarının kıçlarındaki donlarını mı almayı düşünüyorsunuz?

15/10/2014
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget