Bu millet seninle gurur duyuyor! - Güner Yiğitbaşı

Bu millet seninle gurur duyuyor! - Güner Yiğitbaşı
Cumhurbaşkanı Tayyip Bey, Anayasanın kendisine tanıdığı seçme hakkını kullanarak Cumhurbaşkanı kontenjanından HSYK' nın son dört üyesini seçti.

Gazetelerde yer alan haberlerden öğreniyoruz, Tayyip Bey'in avukatlar arasından seçtiği  iki bayan HSYK üyesinden birisi türbanlı, birisi de AKP teşkilatında görev yapan çekirdekten AKP'li bir bayan avukat, bir diğeri ise, Tayyip Bey'in ve AKP'nin avukatının ağabeyi, hepsi AKP kökenli ve yandaşı taraflı kişiler.

Koskoca Türkiyede, bu kişilerin dışında, HSYK üyeliğine seçilmeye ehil  ve tarafsız avukat kalmadı mı ki, AKP kökenli ve türbanlı kişiler bu göreve seçildiler?

Tabii ki hayır.

Tayyip Bey'in derdi ve çabası, tarafsız bir HSYK ve bağımsız bir yargı yaratmak olmayıp, hala genel başkanı gibi hareket ettiği AKP'nin ve yandaşlarının hak ve hukukunu koruyup kollayacak bir taraflılık içinde görev yapacak olan bir HSYK oluşturmak olduğu için, bu seçimler, bizim için olduğu kadar, çoğu vatandaşımız için de bir sürpriz olmamıştır. Aksine, tarafsızlıklarından en ufak bir şüphe duyamayacağımız kişilerin HSYK üyeliklerine seçilmesi, bizim için sürpriz olurdu.

Bu konuda bizi yanıltmadığı için, Tayyip Bey'e teşekkür ediyor ve şükranlarımızı sunuyoruz!

Tayyip Bey, umarız bu teşekkür ve şükran duygularımızı kabul ederler!

Bu seçim vatanımıza ve milletimize hayırlı ve uğurlu olsun!

Siz bize bakmayınız, biz müzmin bir Tayyip Bey muhalifi olduğumuz için, yine saçmalıyor, Tayyip Bey'e haksızlık ve nankörlük yapıyor ve eski alışkanlık, kendisini taraflı kişileri HSYK üyesi seçmekle itham ediyoruz!

Tayyip Bey'e yönelik bu nankörlüğümüzden dolayı, Allah bizi affeder inşallah!

Şöyle muhalif gözümüzü kapattığımızda, bu seçimler sonunda, yargı bağımsızlığının ve  özgürlüklerimizin büyük bir güvenceye kavuşacağını düşünüyor(!)ve iyi ki, taraflı ve namusu ve şerefi üzerine yaptığı tarafsızlık yeminini bozan bir cumhurbaşkanımız varmış diyerek, Tanrıya niyaz ve Tayyip Beyle iftihar ediyoruz.

HSYK üyeliklerine; birisi de, ülkemizde kadın  özgürlüklerinin sembolü kabul edilen  türbanlı olmak  üzere, adaletin tek temsilcisi AKP kökenli kişileri seçerek, namusu ve şerefi üzerine yaptığı Anayasadaki tarafsızlık yeminine ihanet etmeyi bile göze alarak, milleti için büyük fedakarlık yapan, yargı bağımsızlığını ve insan hak ve özgürlüklerini teminat altına alan(!)Tayyip Beyle, bu ülkenin gurur duyduğunu açıklamanın gururunu yaşıyoruz!

Sayın Cumhurbaşkanım Tayyip Bey; bu ülke sizinle ne kadar gurur duysa azdır! Namus ve şerefinizi ortaya koyarak yaptığınız tarafsızlık yemininizi çiğneme pahasına, bu ülke için yapacağınız başka taraflı  ve yararlı icraatlarınızı ve fedakarlıklarınızı dört gözle ve heyecanla bekliyoruz!

28/Ekim/2014
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget