Tünay Süer: Diktatör...

Tünay Süer: Diktatör...
Türkiye, tarihinde görülmemiş büyüklükte yolsuzluklar ve rüşvetler ile adeta bir deprem yaşıyorken, art arda çıkarılan yasalarla da hızla başbakanın diktatörlüğünün tanınmasına Totaliter, devlete doğru yol alıyor.
İnternet Yasası, HSYK Yasası, MİT Yasası...
İleri demokrasi adı altında millî devleti ortadan kaldırmaya yönelik Anayasa’nın değiştirilemeyecek, değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddelerini kanuna karşı torbaya sokarak tek tek çıkartıyordu zaten.
17 Aralık operasyonu ve oğul Bilal’in ifadeye çağrılması olayı onu amacına bir an önce ulaşabilme adına hızlandırdı.
Yaklaşık 12 yıldır Türkiye’yi yöneten başbakan, beni Milli İrade seçti, milli irade Türkiye Büyük Millet Meclisidir, meclis ne derse o olur sözleri ile de, halkın büyük bir kesimini kandırmaktadır.
Düşünecek olursak o;
Fakir ve cahil vatandaşların oylarını devletin imkânlarıyla, sosyal yardım adı altında
Yeşil kart, gıda, yiyecek ve yakacak gibi yardımlarla, adeta satın alarak ve seçim hileleriyle 12 yıldır iktidarda kalabilmiştir.
TBMM sindeki sayısal çoğunluğu ve biat kültürüyle ile halen istediği gibi yasalarla oynayabilmektedir.
Ülkemizde hukuk kalmamış, hukuk halkın hukuku yerine güçlünün hukuku durumuna getirilmiştir.
Ne iç ne de dış güvenliğimiz kalmıştır.
Başbakanın Türkiye’yi bu günlere taşımasındaki en büyük etken önceki yazımda belirttiğim gibi 21. Yüzyıl Hitlerini çok güzel oynamasından kaynaklanmaktadır.
(Onun inkârları ve yalanları ilerideki yıllarda mutlaka dizilere konu olacaktır.)
İzmir Urla'da 1. derece sit alanı olan bir araziye Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla villalar yapıldığı ileri sürülmüştü.,
Kızı Sümeyye Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, Kültür Bakanı Ömer Çelik ve işadamı Latif Topbaş 'a ait olduğu öne sürülen ses kayıtları ortaya çıkmıştı.
Başbakan bu konuda bir gazeteciye;
“Benim senede 3-5 kere görüştüğüm çok yakın bir dostuma ait 35 yıllık bir yerdir bunlarla başbakanı lekeleyemezsiniz” diye konuşmuştu.
 Adı geçen işadamı Mustafa Latif Topbaş’ta;
Söz konusu arazi 34 yıl önce 7 arkadaşımla birlikte satın alınmıştır. Aynı yıl başladığımız inşaatlar zaman içinde gelişen biçimde bugün bölgedeki köy yapılaşması çerçevesindedir. Kendimiz, çocuklarımız ve çalışanlarımız için yaptırdık. Demişti.
Ancak Google Earth'den bakıldığında 1 yıl önceki görüntülerde arazide hiçbir yapılaşmanın olmadığı görülmüş, koca yalan meydana çıkmıştı.
Beraber yürüdük biz bu yollarda şarkısını çok seven başbakanın bundan böyle bu şarkıyı değiştireceğini umuyorum.
Şimdilerde paralel devlet diye yakındığı ortağı ile sanki ayrı kutupların insanları, düşman kardeşler oluverdiler. Ne de olsa saltanat hırsı...
Can ciğer kuzu sarması o insanlar gittiler, onu nasıl yok edebilirim düşüncesi içerisinde büyük bir kin ile birbirlerine karşı güç gösterisine başladılar.
17 Aralık Operasyonu başbakana bir ihtardı.
Şimdi sırayla ses kayıtları ortalığa saçılmaya başladı.
Başbakan, oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları hakkında önce montaj yorumunu yapmıştı. Sonra şaşkınlıkla kriptolu telefonunun dahi dinlendiği itirafında bulunmuştu.
AKP Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu Twitter daki
Tweetleri ile   "Başbakana ait kriptolu telefonun şifresini çözen çete, Boğaz'da bir yalıdan Avrupa ve ABD'ne servis yapmış. Kriptolu telefonları şifreleyen TÜBITAK elemanlarından beş kişi bu olaylar üzerine aniden izne ayrılmış!!!!" demekle  neyi kast etti sizlerin yorumlarınıza bırakıyorum.
Bu kadar büyük paraların döndüğü hırsızlıklara, yolsuzluklara göz yumulan hatta üstü örtülmeye çalışılan utanç dolu günler yaşamaktayız.
Başbakanın tüm bunları paralel devletin, çetelerin yaptığını söylemesi aczini, göstermektedir. Söyleyecek başka sözü kalmamıştır. Cemaati bu duruma kendisi yüceltmiştir. Olanlardan kendisi sorumludur ve artık bu hükümetin hükmü kalmamıştır.
Ben onun yerinde olsam onurlu davranıp derhal istifa ederim. Yalanı siyasetin resmi alanı yapmış bir başbakan o makamı daha fazla işgal etmemelidir.
Sayın Başbakan şunu da çok iyi bilmelidir ki Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini, kurmuş olduğu cumhuriyeti ne o, ne de  başkaları asla yıkamayacaklar, kendileri yıkılacaklardır.

28.Şubat.2014





Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget