Tünay Süer: AHM kararları uygulanmalıdır...

AHM kararları uygulanmalıdır...
CHP Kadıköy İlçe Örgütü olarak 2 Şubat Pazar günü belediye meclis üyesi adaylarını belirlemek için Bahariye İlkokulu'ndaydık.
Ne yalan söyleyeyim şimdiye kadar böylesine yoğun bir katılım görmemiştim. Bunu sadece ben değil tüm yakın arkadaşlarım da söylüyorlardı.
Tanıdıklarımdan ziyade tanımadıklarım veya çok az gördüğüm kişiler okul bahçesi girişinde, okul civarında ellerinde kendilerini tanıtan broşürleri ile oy vermemizi istiyorlardı. Okul içine girene kadar elim, kolum, ceplerim tanıtım broşürleriyle dolmuştu.
Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısının 219 olduğu söylenmişti ama sanki bin kişi seçilecekmişçesine binlerce üye buradaydı.
Birkaç dönem meclis üyeliği yapmış olanlarda tekrar seçilebilmek, ilk defa aday olanlarda da belirgin bir heyecan gözleniyordu.
Bende heyecanın eseri yoktu aday olmamıştım ve bu seçimi yersiz buluyordum açıkçası.
Nedenine gelince, belediye başkanlığına aday adayı olan 5 kişiden hangisi tepeden başkan gösterilecek veya genel merkez başka birisini mi atayacak?
Bunu halen bilmiyoruz.
Evet, bu aday adaylarına rağmen yukarıdan başka birisinin atanması olasılık içindedir.
O zaman atanan başkan bakalım bu seçilen meclis üyeleri ile çalışmak isteyecek mi?
Haklı olarak kendi çalışacağı kadrosunu belirlemek isteyecektir ve seçilenlerden kaç kişiyi katacaktır?
Bence saçma bir seçim. İlk önce belediye başkanı belirlenmeli sonra meclis üyeleri seçimi olmalıydı. Adaylar kiminle çalışacaklarını bilmeliydiler.
Neyse bu arada eski Kadıköy Belediye başkanımız ve Galatasaray’ın unutulmaz futbolcularından Cengiz Özyalçın ile hasret giderdim. Epeydir görüşemediğim arkadaşlarımı orada görüp ayaküstü laflamak beni mutlu kıldı o kadar.
Oyumu kullandım ve birkaç saat orada kaldım hava çok soğuktu evime döndüm.
Bekleyip göreceğiz bakalım önümüzdeki günler bizlere ne getirecek?
Uzun tutukluluk...
Başbakan Erdoğan uzun tutukluluk süresiyle ilgili, hükümetin hazırlamakta olduğu yeni demokratikleşme paketi çerçevesinde tutukluluk süresinin 5 yılla sınırlanmasına ilişkin yasa çalışması olduğunu açıkladı.
Hukuk, hukuk olmaktan çoktan çıktı başbakanın paşa gönlüne, kafasına göre   bir hale getirildi.
Tutukluluk süresi beş yıl veya geçmiş olanlar yeni yasadan yararlanıp tahliye dilecek amma, hakkında kesin hüküm verilenler bundan yararlanamayacakmış.
Biraz önce haberlerde şunu dediler. Bu hükümlülere Yargıtay karar verecekmiş! Tabi bu benim anladığım, sanırım yanlış anlamadım.
Bunlar millet ile resmen dalga geçiyorlar.
Yahu yüz kere, bin kere söylüyorum kumpas olan iddianamelerle oluşan özel mahkemelerin verdikleri hükümleri nasıl kabul edebiliriz?
Hükümet AHM kararlarına uymalıdır...
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi  “On yıllık süreye ilişkin kural iptal edildiğine göre tutukluluk süresi şu anda Ceza Muhakemesi Kanununun 102.maddesinde belirtildiği şekilde en fazla beş yıldır. Şu andaki içtihatları göz önüne aldığımızda 5 yılın üzerinde tutuklu her hangi bir kimsenin cezaevlerinde kalmaması gerekir dedi. Buradan Grup Başkanvekilim Akif Hamzaçebi’ye sesleniyorum.
Söyledikleriniz çok doğru da, iş Yargıtay’a kalmış yani haklarında karar alınıp hükme bağlananlar hayır çıkarsa tutuklu kalmaya devam mı edecekler?
CHP bunu düşünmeli, yıllardır suçları olmadan zindanlara kapatılan yurtseverlerimizi oralardan çıkartmanın yolu kumpas mahkemelerin verdikleri hükümleri tanımamaktır. CHP mecliste bunu daha çok dile getirmeli kamuya anlatmalıdır.
Başbakana gelince.
Yolsuzluk ve rüşvetleri kapatmak için halkla alay eder gibi oyalama taktiği yapıyor. Balyoz Davası'na bakan heyet yeniden yargılama talebini ikinci kez reddetmiş.
Neden? Ne hakla ret ediyor?
Bu davaların kumpas olduğunu hükümet yetkilileri de söylemediler mi?
Ey başbakan paralel devleti yalnız kendin için mi temizliyorsun? Yolsuzluklar meydana çıkmasın diye önüne geleni oradan oraya sürüyorsun ama Ergenekon, Balyoz davaları için ortaya bir şey atıyor, sonra oyalama taktiğine geçiyorsun. Ergenekon diye bir örgütün olmadığını bizler yıllardır söylüyoruz. Nitekim mahkemenin ilk başkanı Köksal Şengün, TUBİTAK’ın yanlış yönlendirme yaptığını böyle bir örgütün asla var olmadığını bir haber sitesinde açıkça itiraf etti.
O zaman nedir bu ya? Tam bir rezalet!
Başbakanın amacı sanırım, Tuncay Özkan, Doğu Perinçek gibi yurtseverleri içeride tutmak.
Çünkü onlardan korkuyor. Birisi hızla yükselen İşçi Partisinin Genel Başkanı, diğeri ise halk tarafından sevilen ve Cumhuriyet Mitinglerinin yıldızı, gazeteci yazar. İçeriden bu kadar mücadele verenler özgür olduklarında kim bilir neler yapacaklardır. İşte başbakanı korkutan da budur.
Bu ülkede hırsızlar, rüşvetçiler ellerini kollarını sallayarak rahatça dolaşırlarken kahramanlar demir parmaklıklar ardında esirler.
Ermeni Soykırımı yalanını AİHM kararıyla çürüten İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek’in zaferi yurdun çeşitli yerlerinde etkinliklerle kutlanıyor. İçim acıyor ya.
Perinçek’in kazandığı zafer ulusal bir zaferdir. Bu zaferi bizlere yaşatan insan halen Silivri’de diğer yurtseverlerle mahpus! Bir Türk Kadını ve bir CHP li olarak Avrupa’ya diz çöktüren, demir parmaklıklar ardında ölümüne Atatürk ve cumhuriyet için mücadele veren bu ak saçlı lidere teşekkür ediyorum.
Yolsuzluğun, rüşvetin, yoksulluğun kol gezdiği ülkemizde kutlanacak bir şeyimiz oldu bari. Yüzümüz güldü.
Burada Mehmet Perinçek’in hakkını yememek gerekir Rus Arşivlerinde yıllarca araştırma yaparak yazdıklarıyla kamuyu ve dünyayı bu konuda aydınlattı.
Baba Perinçek ise AİHM kararıyla çürüttü.
Rus asıllı eniştem de Prof. Dr. Siracettin Bilyap   Serj Poraponoff”(rahmetli oldu ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinde öğretim üyesiydi) zamanla bizlere Ermeni soykırımı meselesinin koca bir yalan olduğunu, ülke olarak bugüne kadar üzerinde ciddi durulmadığını söylerdi. Keşke yaşasaydı da bu günleri görseydi.
Demek ki ciddi bir çalışma ve üzerinde titizlikle durunca güzel şeyler yapılabiliyormuş. Başımızdan bir bela eksik oldu şimdilik.
 Sn.Doğu Perinçek ve Mehmet Perinçek’e tekrar gönülden teşekkür ederim.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget