Tabii Ki 15 Temmuz Değil Çanakkale Bir Destandır

Tabii Ki 15 Temmuz Değil Çanakkale Bir Destandır
İşlerimiz nedeniyle, sabah sabah daha günaydın bismillah demeden, bir makale yazmayı düşünmüyorduk.

Ofise gelir gelmez Halk TV. de bir haber dikkatimizi çekti, haberde; İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, çarpıcı bir iddiayı gündeme getirerek, Harp Okulu sınavlarında “Çanakkale mi destandır, 15 Temmuz mu?” sorusuna, ‘Çanakkale' cevabı veren adayların elendiğini öne sürdüğü yer alıyordu.

Bu iddia doğru ise, ne kadar hazin ve  üzücü değil mi?

15.Temmuz darbe girişiminin önlenmesi, önemlidir tabi. İyi ki de önlenebilmiştir ama, Çanakkale deniz ve kara zaferi gibi, birçok dış sömürgeci devletlerin Osmanlı devletini işgal ve yok etmeye yönelik, doğrudan bir dış saldırının önlendiği, bugünkü Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin örüldüğü, milyonlarca kefensiz yatan şehit ve gazi vermemize neden olan ,ulus ve ülke olarak topyekun bir ölüm kalım mücadelesinin adı olan Çanakkale destanının yanında, 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesi için yapılan mücadelenin adı dahi olamaz,15 Temmuz ile Çanakkale zaferi kıyas dahi edilemez.

Şayet bu haber doğru ise, Harp Okulu gibi subay yetiştiren bir okulun sınavında, “Çanakkale mi destandır, 15 Temmuz mu?” sorusunu soranları da, bu sorunun doğru cevabı olarak 15 Temmuz'u kabul edenleri ve bu zihniyette olanları şiddetle kınıyoruz.

Çanakkale mi destandır, 15 Temmuz mu sorusunu soranlara, biz de buradan soruyoruz;15.Temmuz darbe girişimini yapanları polis teşkilatımıza ve ordumuza dolduranlar, Fetullah GÜLEN'i darbe girişiminde bulunacak kadar güçlendirenler ve ucu kendilerine dokunana kadar Fetullah GÜLEN ile kol kola olup sırtını sıvazlayanlar, bu ülke düşmanı hainleri, atama kararlarına attıkları imzalarla bu kadrolara doldurarak güçlendirenler, bu canavarı yaratanlar kimlerdir?

Mikro bazda düşünürseniz, bu sorumuzun cevabını oluşturan  kişilere göre, 15Temmuz bir destan olabilir, gözleri Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı zaferlerini dahi görmeyebilir, zira onların tek sorunları kendilerinin iktidarda kalmalarıdır.

Makro bazda düşünüldüğünde, ERDOĞAN'ın liderliğinde gerçekleştirilen 15 Temmuz zaferinin; dış sömürgeci devletlere karşı kazanılan, topu topu  üç beş saat değil, üç yüz beş yüz şehit ve gaziye mal olan değil, aylarca ve yıllarca süren, milyonlarca kefensiz şehit ve gazi verdiğimiz, millet olarak çekilen büyük sıkıntılarla topyekun bir savaşla kazanılan ve sonunda Türkiye Cumhuriyeti Devletini küllerinden var eden,  Çanakkale ve Kurtuluş savaşı ile kıyas dahi edilmesi asla mümkün değildir.

Böyle bir kıyas ve karşılaştırma ve Harp Okulu sınavında soru olarak gündeme getirmek, ATATÜRK düşmanlığının, ATATÜRK ile ERDOĞAN'ı yarıştırmanın, ATATÜRK'ü ve onun kahramanlıkları ile dolu Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarını itibarsızlaştırma gayretlerinin bir dışa vurumudur, bu böyle bilene

Selam olsun Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı destanını yaratanlara, selam olsun sevgili ATATÜRK ve silah arkadaşlarına. Sizler lütfen rahat olun ve rahat uyuyun o kefensiz kabirlerinizde, bazıları küçümseseler ve nankörlük yapsalar da, bu milletin çoğunluğu sizlere minnettardır, sizleri minnet ve şükranla anıyoruz.

Güner Yiğitbaşı

08/10/2018
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget