Çankaya Köşkü - Güner Yiğitbaşı

Çankaya Köşkü - Güner Yiğitbaşı
Çankaya Köşkü, önderimiz, kurtarıcımız ve devletimizin kurucusu rahmetli ATATÜR döneminden ERDOĞAN dönemine kadar, Cumhurbaşkanlığı Köşkü olarak kullanılan, ATATÜRK'ün yadigarı onun hatıralarını ve kokusunu taşıyan, çok değerli ve tarihi bir köşktür.
ERDOĞAN; seçileceğine kesin gözle bakmış ve inanmış olacak ki; daha cumhurbaşkanı adayı olup seçilmeden çok önce, henüz başbakan iken, ayıp olmasın düşüncesiyle, Başbakanlık Sarayı adı altında ve gizlice, müstakbel Cumhurbaşkanlığı Sarayını inşa ettirmeye başlamış bile, bunu saray inşaatı ilerledikten çok sonra ancak hür basından öğrenebildi Türk Halkı.
Cumhurbaşkanlığı Sarayının yapıldığı arazi de, ATATÜRK'ün Türk Milletine yadigarı ATATÜRK Orman Çiftliğinin bir parçasıydı.
ERDOĞAN; düşlediği ve planladığı gibi, cumhurbaşkanı seçilince ağzındaki baklayı çıkardı ve Çankaya Köşküne çıkmayacağını, buranın başbakanlığa tahsis edileceğini, yeni inşa edilen 1150 odalı sarayın ise, Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak kullanılacağını ilan etti.
Rejim değişerek başbakanlık tarih olunca, boş kalan Çankaya Köşkü'nün, ERDOĞAN'a proje üretecek olan kurulların çalışmasına tahsis edileceği haberleri basında yer almaya başladı.
ATATÜRK karşıtı bu yönetimin, ATATÜRK'ün de kullandığı Çankaya Köşküne biçtiği yeni rol, bizi asla hayrete düşürmedi. Bilakis, bu kararın mevcut yönetimin zihniyetine cuk oturduğunu ve örtüştüğünü düşünüyoruz.
Her gün ATATÜRK'e hakaret eden sözde dindar ve kindar yeni bir neslin mimarı olanlara çok yakışan ve onların zihniyetiyle çok güzel örtüşen bu karar; şayet doğru ise,ATATÜRK ile anılan Çankaya Köşkü üzerinden, bu tarihi köşkün ve ATATÜRK'ün itibarsızlaştırılması çabası olarak algılanmalıdır.

16/10/2018
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget