Bakan - Güner Yiğitbaşı

Bakan - Güner Yiğitbaşı
Çok eskilerde Nazır, daha sonraları Vekil olarak anılan, günümüzde ise, bakan olarak dile getirilen kişi; genellikle parlamenter sistemlerde, bakanlar kurulunun üyesi olan ve bir bakanlığın başında yer alan, o bakanlığın işlerinden sorumlu ve yetkili en üst düzey devlet adamıdır.

Peki, bu üst düzey kamu görevlisine, bugün niçin bakan denmektedir hiç düşündünüz mü?

Ben çok düşündüm, düşünmeye de geçtiğimiz güne kadar devam ediyor ancak bir sonuca ulaşamıyordum.

Değerli okurlar; iki gün önce, sanırım FOX TV. de görüntülü olarak izlediğim bir haber ile bu benim kafamı sürekli meşgul eden meraktan kurtuldum çok şükür. O haberi izledikten hemen sonra, elimde olmadan Arşimed misali buldum, buldum diye bağırmışım, sesimi duyan çocuklar korkmuşlar, ülkenin içinde bulunduğu her konudaki ağır koşullar nedeniyle strese giren babamız herhalde aklını yitirdi ve bağırıyor zannederek hemen yanıma koştular, onları görünce çok korktuklarını anladım ve onlara rahatlamaları için, niçin buldum, buldum diye bağırdığımı anlattım, çocuklar rahatladılar ve gülümsemeye başladılar.

Sizlere de anlatayım ki; Bakan’ın ne anlama geldiğini sizler de öğrenin değerli okurlar.

Görüntülü olarak izlediğim haberde, bir gazeteci bayan, Tarım ve Ormancılık Bakanı, babadan bakan Bekir PAKDEMİRLİ'nin yanına yanaşarak, gazeteci olarak halkı bilgilendirme görevinin gereği olarak, yanlış hatırlamıyorsak et ihale ihalesiyle ilgili bir soru sormaya çalıştı, bakanın etrafı danışman ve korumalarla çevriliydi, Allah'ı var hakkını yemeyelim, bakan PAKDEMİRLİ'nin görüntüsüne ve o andaki vücut diline baktığımızda, sayın bakan; bayan gazetecinin sorusuna cevap verecekti ki, durumdan vazife çıkaran ve kendilerine, göreve başlamadan önce alındıkları kurslarda, bakan'a bir gazeteci yanaşarak soru sormaya yeltenince, derhal bakanın önüne geçeceksiniz ve gazeteciye cevap vermesini, gazetecinin halkı aydınlatma ve bilgilendirme görevini yapmasını anında engelleyeceksiniz talimatı ile yetiştirilen bakan danışmanı ve korumaları, bakanı konuşturmadılar, bakanın konuşmasını engellediler, gazeteci bayanı azarladıktan sonra bakanı da oradan uzaklaştırdılar.

Bakan PAKDEMİRLİ, olanlara baka kaldı, konuşamadı sadece baktı ve uzaklaştı.

Gazeteci belki istediği haberi bakandan alamadı ama, ben büyük bir meraktan kurtuldum ve bakan nitelemesinin nereden geldiğini çözmüş olmanın buruk mutluluğunu yaşadım.

Evet değerli okurlar, bakan; aslında çok yetkili ve sorumlu ve bir bakanlık örgütünün  tek temsilcisi olmasına rağmen, konuşamayan, konuşturulmayan sadece gözleriyle boş boş bakan, baka kalan, çok üst düzey bir kamu görevlisidir ülkemizde.

11/10/2018
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget