Mhp ve Bahçeli küllerinden yeniden doğabilir (mi)?

Mhp ve Bahçeli küllerinden yeniden doğabilir (mi)?
Türk siyaseti bir alem doğrusu, Türk siyasetinde 24 saat bile, bir çok yeni gelişmeleri içine  sığdırabilecek kadar uzun bir zaman, Türk siyasetinde gündem çok hızlı değişiyor, bu özelliğine baktığımızda, Türk siyasetini aynı gün okunarak değersizleşen ve güncelliğini yitiren günlük gazetelere benzetebiliriz.

İşte sizlere Türk siyasetinden canlı bir örnek. Bugün (23/10/2018) ortaya çıkan AKP ve MHP anlaşmazlığı ve bu iki parti arasındaki Cumhur ittifakının sona erip çöküşü.

Gerçi, AKP ile MHP arasında af yasa teklifi ile ortaya çıkan anlaşmazlık, bu iki parti arasındaki cumhur ittifakının bozulacağına ilişkin olarak günler önce bazı ip uçlarını veriyordu ama, biz dahil hiç kimse, iki müttefik parti arasında baş gösteren bu af tartışmasının; alevlenerek, her iki parti liderinin ve kurmaylarının, birbirlerini çok sert ifadelerle suçlayarak tırmanacağını ve yerel seçimlerde de ittifak kararı almış bulunan bu iki partinin, eskiden olduğu gibi, kanlı bıçaklı hale gelerek aralarındaki cumhur ittifakını bozacakları, kimsenin aklının ucundan geçmiyordu.

Geçtiğimiz genel seçimlerde AKP ile cumhur ittifakı kurarak seçimlere giren MHP, tabanının İYİ Partiye kayacağı ve seçimlerde başarısız olacağı  tahminlerini boşa çıkararak, elli civarında milletvekilliği kazanmış, seçimlerden birinci parti olarak çıkmasına rağmen, meclis çoğunluğunu kaybeden AKP, ittifak ortağı MHP'nin oy desteğine muhtaç hale gelmiştir.

MHP lider BAHÇELİ, az sayıdaki milletvekili ile kazandığı kilit parti olma rolüne rağmen, müttefiki AKP lideri ERDOĞAN'ı karşısına almadan, ona koşulsuz biat eden uyumlu bir tavır sergilemeye devam etmiş, AKP ağırdan alan ve sürekli kaçan, MHP ise, AKP'nin arkasından koşan bir görüntü çizmiş, on altı yıllık iktidarının güç zehirlenmesine maruz kalan AKP ve lideri, MHP'nin kendilerine mahkum tavrını yanlış değerlendirerek, MHP ve lideri BAHÇELİ'yi küçük görmeye ve hafife almaya, BAHÇELİ'nin af konusundaki ısrarını ağır bir şekilde eleştirerek, affı kesin olarak gündemden çıkarınca, BAHÇELİ ve kurmayları, daha fazla eğilip bükülmeden salı günü yapılan grup toplantısında AKP'yi ağır bir dille suçlayarak, aralarındaki cumhur ittifakına son verdiklerini açıklamışlardır.

MHP ve BAHÇELİ''nin bu çıkışı ve ittifakı bozma kararı; bu kararı hiç beklemeyen, küçük dağları ben yarattım havasına ve güç zehirlenmesine giren AKP ve lideri ERDOĞAN'ı,belli etmeseler de, hayal kırıklığına ve endişeye sevk etmiştir.

Bize göre, BAHÇELİ; partisi MHP ve kendisinin lehine olarak aniden ortaya çıkan bu yeni durumu, aklını kullanarak iyi değerlendirip yönetebilirse, AKP lideri ERDOĞAN ile MHP lider BAHÇELİ arasındaki roller değişecek ve bu sefer AKP lideri ERDOĞAN MHP lideri BAHÇELİ'nin peşinden koşmaya başlayacaktır.

Aşkta'da öyle değil midir? Peşinden koşarsın, koşarsın, sevdiğin insan küçük dağları ben yarattım havasına girer ve seni parmağında oynatmaya ve kapris yapmaya başlar, taktiğini değiştirir ve peşinden koşmayı bırakırsan, ayakları yere değer, BAHÇELİ de; bize göre, AKP ve ERDOĞAN'ın peşinden koşma taktiğinden vaz geçer, muhalefet partisi olduğunu yeniden hatırlayarak, elindeki oyları, ülke yararına  iyi değerlendirir ve AKP  lideri ERDOĞAN'a hak ettiği dersi verebilirse, eski itibarını kazanır, küllerinden yeniden doğar, eski tabanına kavuşur ve İyi Parti'yi, partiler müzesine gönderme başarısını gösterebilir.

Güner Yiğitbaşı

24/10/2018
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget