Sizler birbirinizi yemeğe devam ediniz efendiler!...

Sizler birbirinizi yemeğe devam ediniz efendiler!...
Batmanda hain ve bölücü terör örgütü  PKK tarafından sekiz askerimizin şehit edildiği haberi, yine yüreğimizi dağladı, millet olarak yasa büründük.

En başta iktidarın başındaki tek adam ERDOĞAN ile onun destekçisi ve adeta koalisyon ortağı BAHÇELİ olmak üzere, azgın teröre ve onlarca diğer sorunlara rağmen, bu sorunları yok sayarak, iktidarıyla ve muhalefetiyle, hala birbirlerini yemeğe devam eden siyasetçiler, ülkenin içinde bulunduğu terörü önleyecek tedbirleri alacak ve toplumu sakinleştirecek yerde, birbirlerine karşı sarf ettikleri sözlerle, seviyesiz iddia ve suçlamalarla, toplumu daha da germekte ve terörize etmektedirler.

Bu siyasetçiler; şimdi bugün, geçtiğimiz günlerde birbirlerine karşı sarf ettikleri, toplumu geren ve bölen  kötü örnek teşkil eden sözlerini unutarak, sekiz şehidimiz için, sahte üzüntülerini bildirerek, belki de sahte göz yaşı dökeceklerdir.

Biz, siyasilerin; şehitlerimiz için üzüntü bildirmeye haklarının olmadığını düşünüyor ve buna rağmen bildirecekleri üzüntü ve dökecekleri göz yaşlarının; siyasilerin bu toplumun hiç de hak etmediği kötü sözleri için bildirdikleri üzüntüler ve döktükleri göz yaşları olarak değerlendirmek istiyoruz.

Dün, anayasamıza göre, sözde ülkenin birlik ve beraberliğini temsil eden bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı sıfatını da üzerinde taşıyan AKP Genel Başkanı'nın, kendisine ve partisine sandıkta yönelen oy çoğunluğunun rahatlığı ve sorumsuzluğu içinde, bu ülkenin ana muhalefet partisi liderine karşı sarf ettiği; “Sen ezandan ve kurandan ne anlarsın” şeklindeki, peşinen söyleyelim, kimse kusura bakmasın ve hakaret olarak falan yorumlamasın, basit ve seviyesiz sözleri, BAHÇELİ'nin siyasi rakibi bir bayan genel başkana yönelik, resmen açık bir tehdit ve yandaşlarını suç işlemeye tahrik ve teşvik eden seviyesiz beyanları ortalıkta uçuşurken, PKK terör örgütü ne yapacaktı sayın efendiler ve beyler, oturup bu basit ve seviyesiz sözlerinize alkış mı tutacaklardı?

Tabii ki hayır, kurt sisli havayı sever efendiler. Sizler, terörü bir kenara bırakarak, kendi aranızda sorumsuzca terör estirirseniz, beğenelim veya beğenmeyelim, bu ülkenin hayrına olmayan kötü niyet ve eylem peşindeki PKK teröristleri de boş durmaz tabi, bunu fırsat bilerek ve cesaret kazanarak hain saldırılarına devam ederler.

Bu ülkede huzuru sağlamak, toplumsal bölünmeyi ve gerginliği yok etmek için, elini öncelikle taşın altına koyması, diline sahip çıkması, meydanlara çıkarak halkı geren ve bölen sözler sarf etmemesi, muhalefeti de sakinleştirmesi  gerekenler, iktidardaki siyasilerdir.

Biz, AKP iktidarına kadar, bu ülkenin ve toplumun huzurunu ve güvenliğini sağlamakla, muhalefeti sakinleştirmekle görevli ve sorumlu olmasına rağmen, toplumu ve  ülkeyi daha da gerecek ve bölecek, muhalefeti tahrik edecek sözleri kolaylıkla sarf edebilen, yangına körükle  giden başka bir iktidar görmedik.

Buradan, iktidarıyla ve muhalefetiyle, siyasilerimize sesleniyoruz; sizler, birbirinizi yemeğe devam ediniz efendiler. Yeter ki; şehitlerimize, o sahte üzüntülerinizi bildirmeyiniz, sahte göz yaşlarınızı dökmeye yeltenmeyiniz lütfen!

Güner Yiğitbaşı

05/10/2018
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget