Bu işin sonu nereye varacak?

Ülkemiz sorunlarla dolu.Tüm inkarlara rağmen hazine tamtakır.Bütçe açığı had safhada Evet değerli okurlar, sizce bu işin sonu nereye varacak?

Bu işin sonu nereye varacak?
Ülkemiz sorunlarla dolu.

Tüm inkarlara rağmen hazine tamtakır.

Bütçe açığı had safhada

İç ve dış borçlar tavan yapmış,ödemeler dengesi bozuk,dış ticaret açığı her gün artıyor,ithalat bir türlü önlenemiyor,ayağımızı yorganımıza göre uzatmayı unutmuşuz.

Yetkililer halka moral vermek için,ihracatımızın geçen yılın bu aylarına göre arttığını söylemekle yetiniyorlar,ithalatın da geçen yıla göre büyük oranda artması nedeniyle, dış ticaretteki açığın geçen yıla göre arttığını dile getiremiyorlar,ihracat arttı diyerek halkı aldatıyorlar.Bir zamanlar bolca ürettiğimiz,kendi ihtiyaçlarımıza bolca yeten tarım ürünlerini,eti ve hatta samanı dahi ithal ediyoruz.Tarım ve hayvancılığımız her yıl geriliyor,çiftçimiz mazot parasına yetişemiyor.

Dolar almış başını gidiyor,dolar kuru yükseldikçe akaryakıt ürünlerine kısa aralıklarla otomatik olarak zamlar yapılıyor,memur ve işçi maaşları,tarım ürünlerinin fiatı ve çiftçinin cebine giren para ise, yerinde sayıyor veya en başta benzin ve mazot fiyatları olmak üzere,doların artışından kaynaklanan zamların çok gerisinde kalıyor.

İşsizlik had safhada,işsizliğe çare bulunacağına ilişkin, hiçbir umut ışığı yok.

Eğitim;karmakarışık,sürekli sistem değişikliğine gidiliyor,tüm çaba ve arayış, kindar ve dindar nesli nasıl çoğaltabiliriz.TEOG kaldırıldı,sınavlar yaklaşıyor, aradan geçen uzun zamana rağmen, TEOG'un  yerine gelecek olan sistem henüz belirsizliğini koruyor.

Terör önlenebilmiş değil,komşularımızla sorun yaşamaya devam ediyoruz,Irak ve Suriye sınırları hala sorunlu,ülkenin güvenliği hala tehlikede.

Yargı bağımsız değil,bir Bylock illeti var ki; arkası kesilmiyor,telefonunda ve hattında Bylock çıkmış,kapatılan falanca derneğe üye, çocuğunu cemaat okullarında okutmuş,Bank Asyada hesap açtırmış,yurt dışı gezisine katılmış, falanca şirkete sigorta kaydı çıkmış gerekçesiyle,bunların tamamı darbeci ve Fetöcü denilerek, her gün onlarca kişi gözaltına alınıp gözü kapalı tutuklanıyor,önceki tutuklular ise,hakim önüne çıkmak ve kendisini savunabilmek için gün sayıyor, hakim önüne çıkma şansı bulanlar da, tutuklama nedenleri kalktığı halde, tutuklu olarak yargılanmaya devam ediyor, siyasal iktidar,işini gücünü bırakmış, dolan cezaevlerine alternatif olarak,yeni cezaevi inşaatlarına  hız vermiş durumda.

Bu kötü gidiş karşısında iktidarın yapması gereken nedir, bu kötü gidişe çare bulmak değil midir?

Peki iktidar ne yapıyor? Her gün konuşarak içeriye ve dışarıya bolca laf yetiştiriyor, ona buna posta koyuyor, iktidar partisinin iktidar yorgunluğunu,tükenmişliğini metal yorgunluğu olarak adlandırarak,partiyi makyajlamaya çalışıyor,bunun için de iktidar partisinin bazı il ve ilçe teşkilatını ve belediye başkanlarını istifaya zorlayarak istifa ettiriyor ve yerine yenilerini getirerek iktidar yorgunluğunu ve tükenmişliğini önleyeceğini zannediyor.

Siyasal iktidar, tabanını muhafaza edebilmek için, bunca sorun içinde çok lazımmış ve gerçekten ihtiyaç varmışçasına, müftülere ve imamlara,imam nikahı kıymaları yetmiyormuş gibi, bir de  medeni nikah kıyma yetkisi veren yasal değişiklik yapıyor. Bir yandan da, halkın cebinden daha fazla nasıl para çekerim de lüksüme devam ederim çabasını sürdürüyor.

Yaklaşan seçimlerin de etkisiyle sinirler iyice gerilmiş olmalı ki,iktidar partisi ile ana muhalefet partisi,karşılıklı olarak birbirlerine yönelik neredeyse hakarete varan ağır sözler söylüyorlar,ihanet ve diktatör sözlerinin havada uçuştuğu ağır suçlama ve tartışmalar bitmek bilmiyor.

Artık, iktidarın küçük ortağı gibi çalışan yavru muhalefet, muhalefet partisi olduğunu unutmuş vaziyette, ana muhalefet partisini eleştirerek,iktidar partisine asist yapıyor.İyi Parti'nin kurulması nedeniyle, biraz gecikmeyle de olsa, dün itibariyle, kendisinden doğan İyi Parti hedeflerini top atışlarıyla dövmeye ve yıpratmaya çalışıyor.

Özellikle;vize,Kuzey Irak politikası,PYD ve PKK'ya silah yardımı,silah ve hava savunma füzelerinin alımı konularında Rusya'ya yanaşılması,aynı şekilde Suriye sorununda ABD dışlanarak Rusya ve İran ile iş birliğine gidilmesi,Amerikada tutuklu olan Rıza Zarrab soruşturmasında, Zarrab'ın itirafçı yapılmaya çalışılması,ucu açık olan bu soruşturmanın, bazı politikacılarımızı da içine alacak şekilde genişletilmek istenmesi gibi nedenlerle, ABD ile siyasal iktidarın arası açılmış olup; ABD, şimdilik fırtınadan önceki bir sessizliğe bürünmüş beklemekte.

Evet değerli okurlar, sizce bu işin sonu nereye varacak?

Tek tesellimiz,ülke sorunlarını çözemeyen, çözmek bir yana,ülke için kendisi sorun olan kötü iktidarların görevden uzaklaştırılmalarının tek demokratik yolu olan seçimler oldukça yakın.

01/11/2017
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Güner Yiğitbaşı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget