Hamsi Şenliği’nde Belediye İki Ton Hamsi Pişirip Halka Dağıttı

Hamsi Şenliğinde kasalar dolusu hamsi anında pişirilip halka dağıtıldı. Ankara Yenimahalle Belediyesi, dört merkezi semtte iki ton hamsi pişirip ücretsiz dağıttı

Hamsi Şenliği’nde Belediye İki Ton Hamsi Pişirip Halka Dağıttı
Meydanlarda horonlarla Hamsi Şenliğinde kasalar dolusu hamsi anında pişirilip halka dağıtıldı.
Ankara Yenimahalle Belediyesi, dört merkezi semtte iki ton hamsi pişirip halka ücretsiz dağıttı.
Batıkent Merkez Meydanında, Yusuf Aydın, Tanju Topal Orkestrasının, müzik ve folklor ekiplerinin gösterileri eşliğinde bedava hamsi yemek için meydanda toplanan halk, dolanı dolanı kuyruk yapıp hamsi almayı bekledi.
Kasalar dolusu gelen hamsi, yarım yayvan kazanlarda anında pişirilip halka dağıtılıyordu. Hamsi yemek için, Batıkent Meydan’ına uzak semtlerden bile gelenler vardı.
Dağıtılan hamsi sırasında, folklor ekiplerinin gösterisi eşliğinde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar yaptığı konuşmada halka şunları söyledi:
-Bu gün Batıkent’de Hamsi Şenliğinde sizlerle Güzel Karadeniz’in türkülerini, ezgilerini beraberce yaşamaktan, hamsinin vitaminini beraberce tatmaktan, hep beraber onur duyacağız. Çünkü biliyorum, hepinizin sorunları var, ekonomik sorunlar var, sosyal sorunlar var, ülkenin geleceği ile ilgili kaygılarımız var. Ama şuna yürekten inanıyorum ki, şunu bütün kalbimle sizlere söylüyorum ki, bu ülkede Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti’nde hep beraber birlik kardeşlik içerisinde minnetle yaşayacağız.
Bu Cumhuriyet’e inanmayanlar, bu Cumhuriyet’in değerlerini kendilerine yanlış görenler, şunu bilsinler ki, biz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan dönmeyeceğiz ve o yolda ırkımız, mezhebimiz ne olursa olsun inancımız ne olursa olsun bu Cumhuriyet’in eşit yurttaşı olarak 1923 ten bu güne kadar nasıl yaşadıysak, sorunlarımızı demokrasinin tüm kuram ve kurallarıyla işlediği bu ülkeye sahip çıktık, laikliği yaşattık, bu ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine sahip çıktık ve bu ülkenin kaynaklarını birlikte kullandık, o doğal kaynağı sosyal adalet içerisinde işçimize, emeklimize, memurumuza, çiftçimize  hakça dağıtmak için mücadele etmeye kararlıyız ve kararlı olmalısınız.
Hiç yılgınlığa gerek yok, televizyonların renkli aynalarında gösterdikleri Türkiye’yle sizin yaşadığınız Türkiye’nin farklı olduğunu en iyi bilenlerdenim. Onun için mücadele ediyoruz.
Dört noktada bu etkinliği yaptık. Demetevler’de yaptık, Şentepe’de yaptık, Yenimahalle’de yaptık, şimdi de burada yapıyoruz. Yenimahalle belediyesi olarak yaptığımız yatırımlarla, yaptığımız sosyal çalışmalarla vatandaşımızı bizi biz yapan Cumhuriyetin değerlerinin emriyle hep kucakladım, kucaklanmaya da devam edeceğiz.
Bu ülkede veri kaynakları verimli kullanan, kendi parası gibi harcayan, onu o kaynaklara özen gösteren yöneticileri işbaşına getirdiğimiz zaman, Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu refahta olmayan hiçbir yurttaşı olmayacağına yürekten inanıyorum. Onun için mücadele ediyoruz. Mücadele sadece bizim gibi düşünenler için değil, bizim gibi düşünmeyen, ezilen horlanan, dışlanan ve hak ve adalet arayan insanlar için mücadelemizi devam ettireceğiz. Bu duygularla bu güzel günün Batıkent de hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum”.
Meydanda müzik ve dans gösterileri devam ederken, pek çok kişi Belediye Başkanı Fethi Yaşar’la resim çektirmek için çabalıyor, kimileri de yan yana durup selfiye resim çekiyorlardı.
Havanın güzel ve güneşli olduğu günde neşe içinde, türküler, halaylar, horonlar eşliğinde yüzlerce kilo hamsi dört saat içinde bitirildi.

Cevat Kulaksız

Cevat Kulaksız


Hamsi Şenliği’nde Belediye İki Ton Hamsi Pişirip Halka Dağıttı Hamsi Şenliği’nde Belediye İki Ton Hamsi Pişirip Halka Dağıttı

Hamsi Şenliği’nde Belediye İki Ton Hamsi Pişirip Halka Dağıttı Hamsi Şenliği’nde Belediye İki Ton Hamsi Pişirip Halka Dağıttı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget