Siz Arayacaksınız Tabi

Partili Cumhurbaşkanı; konuşmasında, gün boyu kendisini arayanların olduğunu, ana muhalefet partisi liderinin ise, kendisini arama lütfunda bulunmadığını, onu ben arayacakmışım yok öyle Bir şey diyerek

Siz Arayacaksınız Tabi
AKP Genel Başbakanı ve partili cumhurbaşkanı ERDOĞAN;34 şehit sonrası girdiği, kafamızı dinleme fırsatını bulduğumuz suskunluğunu bugün bozarak, kaldığı yerden konuşmalarını sürdürmeye başladı.
AKP Genel Başkanı'na, iki günlük suskunluğu bayağı yaramış olmalı ki;34 şehide rağmen, oldukça sakin ve neşeliydi, ABD Başkanı dostu(!) Trump ile gerçekleştirdiği bir konuşmasını gülerek dinleyenlerine aktardı, eski meclis başkanı ile damadı Maliye Bakanı da gülerek ERDOĞAN'ı alkışladılar.
Partili Cumhurbaşkanı; konuşmasında, gün boyu kendisini arayanların olduğunu, ana muhalefet partisi liderinin ise, kendisini arama lütfunda bulunmadığını, onu ben arayacakmışım yok öyle Bir şey diyerek, olup bitenlerden sorumlu yürütme organının başı olduğunu unutuverdi.
Partili cumhurbaşkanı, yürütme organının tek sorumlu başı olduğuna göre, bu ülkenin ana muhalefet partisinin liderini arayarak 34 şehide mal olan Rus ve Suriye ortak saldırısı hakkında bilgi vermekle görevlidir.
Şimdi bana diyeceksiniz k; Cumhurbaşkanı devletin başı Türk Milletinin birliğini temsil ediyor, CHP lideri ERDOĞAN'ı arayarak başsağlığı dilemeliydi.
Evet, ERDOĞAN iktidardaki AKP'nin genel başkanı ve partili Cumhurbaşkanı olmasaydı, halkı ayrıştırmasaydı ve gerçekten Türk Milletinin birliğini temsil eden tarafsız bir Cumhurbaşkanı olabilseydi,34 şehide mal olan Suriye sorununun baş müsebbibi olmasaydı, CHP Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU, ERDOĞAN'ı mutlaka arardı tabi.
Partili Cumhurbaşkanı; yürütmenin başı olarak kendisine tanınan bir takım  hak ve yetkileri olduğu gibi, kendisinin de yürütmenin başı olarak bir takım görev ve sorumluluklarının olduğunu bilmek ve buna katlanmak zorundadır.
CHP lideri KILIÇDAROĞLU; 34 şehit'den doğrudan sorumlu olan ve Suriye sorununun yaratıcısı partili Cumhurbaşkanını niçin arayacakmış, konuyla ilgili tüm bilgiler kendisinde, kaldı ki; sorunun yaratıcısı ile sorun çözümlenemeyeceğine göre, aramamakta da iyi yapmıştır.
İyi Parti Genel Başkanı,  ERDOĞAN'ı aramış olabilir, bu CHP Genel Başkanını bağlamaz. Bize göre, Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan kişi, AKP Genel Başkanlığından istifa edip sadece Cumhurbaşkanı sıfatıyla ülkeyi tarafsız olarak yönetmediği, Anayasanın sınırları içine dönmediği sürece, muhalefet partilerinin genel başkanlarının; partili Cumhurbaşkanını arayarak onunla görüşmelerinde, ülke için hiçbir yarar bulunmamaktadır.

Güner Yiğitbaşı

29/02/2020
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget