İdlib'de Beş Şehit Daha

İdlib'de Beş Şehit Daha İdlib de kalmaya niçin devam ediyoruz? Biz anlayamıyoruz. Burası Suriye toprağı değil midir? Hani, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılıydınız.

İdlib'de Beş Şehit Daha
Sayın AKP Genel Başkanı ERDOĞAN; siz, iki çocuk annesi kendini bilmez bir bayanın, geride bırakacağı iki çocuğuna başkalarının bakması pahasına, kalan ömrünü size vermeye hazır olduğuna dair, insan doğasına aykırı akıl almaz mürayiliğine inanmayınız ve artık gerçekleri görünüz.
Siz; yanlış iç ve dış politikalarınız, ülkenin ihtiyaç önceliğine dayalı olmayan gereksiz ve yanlış yatırımlarınız, bir avuç müteahhidi geçiş ve kar garantili yap işlet devret yöntemiyle devlet imkanlarıyla zengin edişiniz, lale devrini aratmayan gereksiz lüks ve akıl almaz harcamalarınız, tarımı, sanayii ve hayvancılığı yok edişiniz, ülkeyi, tarım ürünlerini dahi ithal eder hale getirişiniz, gelir dağılımındaki adaleti yok edişiniz ve daha saymakla bitmeyecek kötü yönetiminiz nedeniyle, her geçen gün güç kaybettiğinizin farkında mısınız?
Sayın ERDOĞAN; siz, insanların konuşmalarından, sizi eleştirmelerinden, şeffaflıktan korkmayınız, haklı eleştirileri Cumhurbaşkanına hakaret kabul ederek insanları mahkemelere vermekten vaz geçiniz, dua edin de halk sizi korkmadan eleştirebilsin ve siz bu eleştirilerden biraz dersler çıkarınız. Size, bugünlerde övgü değil yergi ve eleştiri, yarar sağlayacaktır, ders almasını bilirseniz tabi.
Sayın ERDOĞAN; devlet olarak, meşru müdafaa hakkımızı, Adana Mutabakatını biliyoruz bilmesine de, bizim İdlib'de ne işimiz var, daha ne kadar kalmaya devam edeceğiz, Suriye'nin meşru yönetimi Esad'ı ne zaman muhatap kabul ederek Suriye sorununun gerçek çözümüne destek olacaksınız, bir söyler misiniz?
İdlib de kalmaya niçin devam ediyoruz? Biz anlayamıyoruz. Burası Suriye toprağı değil midir? Hani, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılıydınız.
Suriye'nin meşru yönetimine, kendi ülkesinin toprağı olan İdlib deki gözetleme kulelerinin gerisine çekiliniz, aksi halde biz gereğini yapacağız diyorsunuz.
Kimi nereden kovuyorsunuz Sayın ERDOĞAN, farkında mısınız?
Sayın ERDOĞAN; siz, Rusya'yı ve lideri Putin'i, hala dostunuz zannetmeye devam mı ediyorsun, Rusya'nın Suriye'nin hamisi olduğunu, bir yol ayrımında Suriye ve Esad'ın yanında yer alacağını, bizi bir çırpıda  silip atacağını, İdlib de şehitler vermemize neden olan Suriye rejim ordusunun saldırılarının arkasında Rusya ve Putin'in olduğunu, hala düşünemiyor musunuz?
Yapmayın Sayın ERDOĞAN; Ülkemizi, Rusya ve Amerika'nın iki dudağının arasına mahkum edemezsiniz, Mustafa Kemal ATATÜRK'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Rusya ile Amerika arasında gidip gelen bir tenis topuna çevirdiğinizi fark ediniz artık.
Bu, yanlış Suriye politikalarınızla daha ne kadar şehit vereceğiz Sayın ERDOĞAN?

Güner Yiğitbaşı

10/02/2020
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget