Susmanız için 33 Şehit vermemiz mi gerekiyordu?

Susmanız için 33 Şehit vermemiz mi gerekiyordu? Türk Milletinin yüreği yanıyor, İdlib cehenneminden 33 askerimizin cansız bedeni geldi. Tümüne Allah'dan rahmet diliyoruz.

Susmanız için 33 Şehit vermemiz mi gerekiyordu?
Türk Milletinin yüreği yanıyor, İdlib cehenneminden 33 askerimizin cansız bedeni geldi.
Tümüne Allah'dan rahmet diliyoruz. Ailelerinin ve milletimizin başları sağ olsun.
Ölen askerlerimize özellikle şehit demek istemiyoruz. Ölen askerlerimize şehit diyerek onları kutsamak, yeni asker ölümlerine ve şehitlere davetiye çıkarma anlamını almaya başladı ülkemizde. Onların; şehit mi, yoksa bir cinayetin maktulleri mi olduklarına tanrı karar verecektir.
Ölen askerlere gözü kapalı olarak, bunlar şehit oldular diyerek, hatalı politikalarla göz göre göre işlenen cinayetlerin üzerini örtemeyiz.
Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılıyız diyeceksiniz,
Suriye'nin meşru Esad yönetimini, kendi işinize öyle geldiği için, gayri meşru ilan edeceksiniz, Esad ile masaya oturmayacaksınız ve onu yok sayacaksınız, Esad ile görüşerek bu meseleyi çözmeniz gerekir diyen aklı selim sahibi insanları ve muhalefeti, vatan haini ilan edeceksiniz,
Suriye'nin gerçek sahibi meşru Suriye Esad yönetimine kendi topraklarından geri çekilmeleri için süre tanıyarak ültimatom vereceksiniz,
Meydanlardan ve grup toplantı salonlarından, bir gün ansızın gelebiliriz diyerek, alenen savaş çığırtkanlığı yapacaksınız,
Hava desteğiniz olmadan, Suriye topraklarında askeri yığınak yapacak ve asker sokacaksınız,
Sizin savaş restinizi gören Suriye ve destekçisi Rusya'yı tahrik edeceksiniz ve 33 askerimizin göz göre göre ölümlerine sebep olacaksınız ve bağıra, bağıra yaptığınız savaş çığırtkanlığını sanki siz yapmamış gibi, mahcubiyetiniz ve söyleyecek söz bulamamanın çaresizliği içinde sessizliğe gömülerek,33 askerin ölümüyle sonuçlanan Suriye ve Rusya ortak saldırısı nedeniyle Türk Milletine bir kelime açıklama yapamayacaksınız,
İnternet ve sosyal medyayı kapatarak, halkın haber alma özgürlüğüne engel olacaksınız,
Bir sivil olan ve savaşın süjesi olmayan Hatay Valisini sahneye çıkararak, bu hezimetin bilançosu olan asker kayıplarımızı, oy kaybı korkunuzdan, önce dokuz, sonra yirmi dokuz, ve daha sonra da otuz üç olarak, taksit taksit açıklama aymazlığını göstereceksiniz.
Bu büyük devletin Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanı ve Cumhurbaşkanı yok mudur, her gün televizyonlar yoluyla davetsiz misafir olarak evlerimize zorla giren ve boş laflarıyla kafamızı şişiren, bizleri ruh hastası yapan bu yöneticiler nerede?
HAVA GÜCÜ OLMADAN YAPILACAK BİR SAVAŞ İNTİHARDIR. GENELKURMAY BAŞKANI VE İLGİLİ GENERALLER, ARTIK ASTEĞMENDEN EMİR ALMADAN ÖNCE, UYARI GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRMELİDİRLER.BU ÜLKE,KÖRFEZ KRİZİ SIRASINDA BAŞBAKAN ÖZAL'IN,ÜLKEYE ZARAR VERECEK EMRİNE UYMAYARAK İSTİFA EDEN GENELKURMAY BAŞKANLARI (TORUMTAY PAŞA) DA GÖRDÜ.NEREDEN NEREYE GELDİK, VAH ÜLKEME.
33 genç fidan şehitlerimiz yüreklerimizi yaktı çok üzgünüz, tek tesellimiz; her gün, incir çekirdeğini doldurmayacak şekilde üst perdeden bağıra çağıra boş boş konuşan, ona buna posta atan kişilerin seslerinin kısılarak, bugün milletçe başımızı dinleyebilmiş olmamızdır.
Dostum PUTİN(!) son saldırı ile milletimize gerçek dostluğunu göstermiştir. ERDOĞAN; umarız, ülkeler arası ilişkilerde dostluğun değil, ülke menfaatlerinin geçerli olduğunu anlamıştır.
PUTİN'i seversiniz veya sevmezsiniz, ama soğuk kanlılığını koruyarak ve nezaket çerçevesinde, parlamadan ve gürlemeden ona buna posta atmadan, tribünlere oynamadan, ülkesinin yararlarını gözeten gerçek bir devlet adamı olduğunu, Dünya kamuoyuna göstermiştir.
Karizmanın çizileceğini düşünmeden, başkasının tapulu arazisinde gecekondu yapma sevdasından vaz geçerek, bir plan çerçevesinde  Türk askeri İdlibden çekilmeli ve ülkemiz, gerektiğinde, ülke sınırları içinde ve sıcak takip hakkı sınırlarına bağlı kalınarak, aslanlar gibi savunulmalıdır.

Güner Yiğitbaşı

28/02/2020
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget