İlker Başbuğ'a Linç Girişimi

İlker Başbuğ'a Linç Girişimi AKP Genel Başkanının, eski genelkurmay başkanı İlker BAŞBUĞ'a yönelik bu kini nedendir acaba? İlker BAŞBUĞ, doğruları söylemiştir.Kimseyi, kesin bir dille Fetöcülükle suçlamamıştır.

İlker Başbuğ'a Linç Girişimi
AKP Genel Başkanının, eski genelkurmay başkanı İlker BAŞBUĞ'a yönelik bu kini nedendir acaba?
AKP Genel Başkanı; AKP grubunda yaptığı konuşmasında, bu boru göstermeye benzemez diyerek, BAŞBUĞ'a kin kusmuş ve kendisini, milletvekillerine hedef göstermiştir.
İlker BAŞBUĞ, doğruları söylemiştir. Kimseyi, kesin bir dille Fetöcülükle suçlamamıştır. Sadece kuvvetli şüpheler nedeniyle; askerlerin, bir gece yarısı operasyonu ile Fetöcü hakimlerin önüne kurban olarak atılmasına neden olanların, Fetö'nün siyasi ayağı olabileceğine dikkat çekmiştir.
Gece yarısı operasyonu ile Atatürkçü ve laik askerlerin Fetö Mahkemelerinde yargılanmasının yolunun açıldığı yadsınamaz bir gerçektir.
Bu operasyonun ardında kimler vardır, bilerek ya da bilmeyerek, kimler bu operasyonun piyonları olmuştur bu bize göre önemli değildir.
Önemli olan, Türk Silahlı Kuvvetlerine nüfuz eden FETÖ'nün; kurguladığı kumpas ile Atatürkçü subayları tuzağa düşürüp, özel yetkili mahkemelerdeki kendi adamları olan savcı ve hakimler vasıtasıyla tutuklatarak saf dışı bırakması ve onlardan boşalan yerlere, Fetö'cü subayları ikame ederek, Türk Silahlı Kuvvetlerini ele geçirerek 15.Temmuz hain darbesine hazırlık yapmış olmasıdır.
Meclis, milletvekillerinin babalarının çiftliği değildir, Milletvekilleri, Türk Milleti adına, yasama yetkisini kullanmaktadırlar, egemenlik kayıtsız şartsız Türk Milletine aittir. Milletvekilleri, Türk Milletinin yararlarını gözeterek ve Anayasaya uygun yasalar çıkarmak zorundadırlar.
Sayın İlker BAŞBUĞ; cami avlusundan gelmemiştir. Bu devletin genelkurmay başkanlığını yapmış, eleştirdiği yasa değişikliğine istinaden, Fetö'nün kumpasıyla Fetö'cü hakimler tarafından haksız olarak tutuklanmış ve uzun süre cezaevinde yatarak mağdur edilmiştir. BAŞBUĞ; aynı zamanda, egemenlik hakkının gerçek sahibi olan  Türk Milletinin bir ferdi olup, kendisine ait olan yasama yetkisini, kendi adına kullanan bazı milletvekillerinin, gece yarısı verdikleri bir önerge ile askerlerin sivil Fetö'cü hakimlerin tuzağına düşürülmelerine neden olan yasa değişikliğine olanak sağlamış olmalarını, haklı olarak eleştirmiş ve bu yasa değişikliği önergesini veren milletvekilleri hakkında, Fetö'cü olabilecekleri yolunda haklı olarak bir şüpheye düşmüş ve bu şüphesini açıkça beyan etmiştir.
İlker BAŞBUĞ'un iddialarıyla  hakarete uğradıklarını, BAŞBUĞ'un iddia ettiği gibi, Fetönün talimatıyla yasa değişiklik önergesi vermediklerini savunan bazı milletvekillerinin; AKP Genel Başkanının bir talimatıyla, bu talimatı uyulması gereken mutlak bir emir kabul ederek, hiç vakit geçirmeksizin  BAŞBUĞ hakkında suç duyurusunda bulunmalarındaki çelişkiyi anlamakta zorlanıyoruz.

Güner Yiğitbaşı

08/02/2020
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget