Bugünkü mücadele önceki gerçekleri yok edebilir mi?

Bugünkü mücadele önceki gerçekleri yok edebilir mi? AKP Genel Başkanı ne demişti? “Ne istediler de vermedik.” “Aynı menzile birlikte gidiyorduk” dememiş miydi?

Bugünkü mücadele önceki gerçekleri yok edebilir mi?
CHP Genel Başkanı; dünkü grup toplantısında, AKP iktidarının ve meclis grubunun, belgelere dayalı icraat ve eylemleriyle, yaptıkları yasal düzenlemelerle, devlet içinde kadrolaşmalarına yardımcı olduğu FETÖ'nün siyasi ayağını açıklamaya çalıştı.
CHP Genel Başkanı'nın somut belgelere ve yasal düzenlemelere dayalı açıklama ve değerlendirmelerine, katılırsınız veya katılmazsınız.
Ancak, bir gerçek var ki;bugün, AKP olarak FETÖ'ye düşman olup, onunla hem de hukuku zorlayarak kıyasıya mücadele etmek, onunla önceki tarihlerde yapılan işbirliğini, ona devletin askeri, emniyet, yargı ve sair kurumlarında kadrolar açarak paralel bir devlet yapısı oluşturma, FETÖ'yü güçlendirerek, FETÖ'nün kurduğu kumpaslarla Türk Silahlı Kuvvetlerinin ATATÜRK'çü kadrolarını tasfiye edip kendi adamlarını bu kadrolara atandırarak,15.Temmuz darbe girişiminde bulunacak güce ve cür'ete taşınmış olması gerçeğini, asla ortadan kaldıramaz.
AKP Genel Başkanı ne demişti?
“Ne istediler de vermedik.”
“Aynı menzile birlikte gidiyorduk” dememiş miydi?
İnsanlar; eskiden çok sevdikleri anneleriyle,babalarıyla,kardeşleriyle,eşleriyle,sevgilileriyle,can ciğer arkadaşlarıyla, kendi şahsi çıkar ve hırsları yüzünden, zaman içinde ters düşerek kanlı bıçaklı düşman olabiliyorlar, hatta birbirlerini öldürmeye kalkışabiliyorlar.
Ülkemizde çok tanık oluyoruz, maalesef erkekler sevişerek evlendikleri öz çocuklarının annesi, aynı yastığa yıllarca baş koydukları eşiyle, onu gözünü kırpmadan öldürecek şekilde, düşman olabiliyor, ama bu sonradan ortaya çıkan düşmanlık, onların önceki mutlu yaşantılarının ve mutlu beraberliklerinin yok sayılmasını gerektirmiyor.
Bu nedenle, CHP Genel Başkanının; somut belgelere ve çıkarılan yasalara dayalı olarak, gerekçeleriyle yapmış olduğu somut açıklamalarına, AKP iktidarının da; aynı seviyede inandırıcı somut belge ve gerekçelerle karşılık vermesi ve FETÖ'yü canavar haline, kendi iktidarlarının getirmediğine, kamuoyunu ikna etmesi gerekir.
AKP iktidarı kadrolarının; CHP Genel Başkanının FETÖ'nün siyasi ayağına ilişkin beyan ve suçlamalarına karşılık olarak; FETÖ ile yolları ayrıldıktan ve kanlı bıçaklı düşman haline geldikten sonra bugün, FETÖ ile yapmakta oldukları ölüm kalım mücadelesini savunma olarak öne sürmeleri, kamu vicdanını asla tatmin etmeyecektir.

Güner Yiğitbaşı

12/02/2020
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget