Karargah Rahatsız - Güner Yiğitbaşı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin vesayeti üzerinden mağduriyet edebiyatı yaparsa, Hande FIRAT imzalı “Karargah Rahatsız” başlıklı haberin asıl maksadı, ortaya çıkacaktır.

Karargah Rahatsız - Güner Yiğitbaşı
Hürriyet Gazetesinin çiçeği burnunda Ankara Temsilcisi Hande FIRAT imzalı “Karargah Rahatsız” başlıklı haber manşeti,gündeme oturmuş ve bu haber nedeniyle,değişik kesimler kendi amaçları doğrultusunda yorumlar yapmaya başlamışlardır.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin siyasi otorite üzerindeki vesayetinin tartışıldığı, bize göre artık çok gerilerde kalan dönemlerde, böyle bir başlıkla yapılan bir haber, darbe çağrışımı yapabilirdi.

Ancak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin siyaset kurumu üzerindeki vesayetine tamamen son verildiği, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Balyoz,Ergenekon,Askeri Casusluk ve benzeri kumpas davalarıyla güçsüz kılındığı, 15.Temmuz Fetö darbe girişiminden sonra, 20.Temmuzda ilan edilen olağanüstü hal ve buna bağlı olarak çıkarılan OHAL KHK'larla, tüm askeri okulların kapatıldığı, Genelkurmayın Başbakanlığa,Kuvvet Komutanlıklarının Milli Savunma Bakanlığına,Jandarmanın ve Sahil Güvenliğin tümüyle İçişleri Bakanlığına bağlandığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, tümüyle siyasi otoritenin mutlak emir ve kontrolü altına alındığı,Genelkurmay Başkanının; gözlemlenen tutum ve davranışlarıyla, Başbakan ve Cumhurbaşkanının en yakınında ve onlara mutlak itaat içinde olan, Cumhurbaşkanıyla birlikte umreye dahi giden bir profil sergilediği, günümüz koşullarında; Hande FIRAT imzalı, “Karargah Rahatsız” başlıklı haberin,hiçbir kıymeti harbiyesi olmadığı gibi, bu haberin bir darbe girişimi çağrısı olarak değerlendirilmesi ve ciddi bir darbe girişimi algısı yaratması, bu haberle hükümete Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden ayar çekilmeye çalışıldığı iddiasında bulunulması,asla mümkün değildir.

Haberde imzası bulunan Hürriyet Gazetesinin Ankara Temsilcisi Hande FIRAT'ın;gazeteci olarak,15.Temmuz darbe girişiminde üstlendiği rol ve Sayın Cumhurbaşkanının güvenini ve sevgisini kazanan konumu ve bu konumunun, gazetenin Ankara Temsilciliğine getirilerek taçlandırılması gerçekleri karşısında; Hande FIRAT'ın, bu haberi, Hükumete ayar çekme ve yeni bir darbe girişimi algısı yaratma amacıyla yapmadığını değerlendiriyoruz.

Peki, öyleyse Hande FIRAT ve Hürriyet Gazetesi bu haberi niçin yapmış olabilir, bu haber olağan ve masum bir gazetecilik faaliyeti midir?

Bu sorunun cevabını şu anda net olarak veremiyoruz. Bize göre bu sorunun cevabı,AKP iktidar kanadının, halktan anayasaya evet demelerini talep edeceği  referandum mitinglerinde sergileyeceği tutum ve dillendireceği sloganlarda gizlidir.

Hep birlikte izleyelim ve görelim bakalım.AKP iktidar kanadı, anayasa referandum mitinglerinde;halkımızdan, “ anayasaya evet deyin vesayet kalksın” talebinde bulunur  ve “anayasaya evet deyin vesayet kalksın”  talebini bir  slogan haline getirirse, Türk Silahlı Kuvvetlerinin vesayeti üzerinden mağduriyet edebiyatı yaparsa, Hande FIRAT imzalı “Karargah Rahatsız” başlıklı haberin asıl maksadı, ortaya çıkacaktır.

27/02/2017
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget