Hamama Giren Terler - Güner Yiğitbaşı

Hamama giren terler beyler. Terlemek istemiyorsan, hamama girmeyeceksin.Hamama girmeniz için sizleri zorlayan mı var? Niçin bunları yazmak zorunda kaldık?

Hamama Giren Terler - Güner Yiğitbaşı
Terlemeden hamama girmek isteyenler, sözüm sizlere.

Ayıp denen bir şey var, hem hamama gireceksiniz,hem de terlemek istemiyorum diyeceksiniz.

Hamama giren terler beyler. Terlemek istemiyorsan, hamama girmeyeceksin.

Hamama girmeniz için sizleri zorlayan mı var?

Niçin bunları yazmak zorunda kaldık?

Hani, 16 Nisan günü halk oylamasına sunulacak olan 18. maddelik bir anayasa değişiklik paketi var ya, ona evet mi diyelim, hayır mı diyelim tartışmalarını dinledikten sonra, halkımızı aydınlatmak için, bu yazıyı yazma gereğini duyduk.

Dün (20.Şubat.2017) gece CNN Türk Televizyonunda yayınlanan Tarafsız Bölge programına AKP Milletvekili Reşat PETEK ile CHP Milletvekili Aytun ÇIRAY konuşmacı olarak katıldılar ve halk oyuna sunulacak olan anayasa paketiyle ilgili olarak; Sayın ÇIRAY, HAYIR cephesinin, Sayın PETEK ise,EVET cephesinin temsilcileri olarak adeta düello yaptılar.

Anayasa paketini savunan Sayın PETEK;paketi savunmasının bir gerekçesi olarak,şu anda yürüklükte olan Anayasamıza göre Cumhurbaşkanının sorumsuz olduğunu, millete karşı vatan hainliği suçlaması dışında hiçbir sorumluluğunun bulunmadığını, getirilmek istenen ve halk oyuna sunulan anayasa değişiklik paketine göre ise, yürütmenin başına geçecek olan Cumhurbaşkanının, vatana hıyanetle sınırlı olmadan, işleyeceği suçlarla ilgili olarak Yüce Divana sevk edilerek millete hesap verme yolunun açıldığını dile getirerek, sanki Cumhurbaşkanının millete hesap vermesi, suç işlemesi halinde Yüce Divana sevk edilmesi bir lütuf ve fedakarlıkmış gibi söylemlerde bulunarak, saf halkımızı kandırmaya çalışmıştır.

Sayın PETEK; siz bu ülkede başsavcılık yapmış, bu nedenle vasıflı olması gereken bir hukukçusunuz. Elmalarla armutları toplayarak, bilerek gerçekleri çarpıtarak halkın kafasını karıştırmaktan utanmadınız mı?

Şu anda yürürlükte olan anayasaya göre, Cumhurbaşkanı tarafsız ve partisiz olup, anayasa ile kendisine önemli görev ve yetkiler verilmiş olmasına rağmen, Cumhurbaşkanlığı milletin birliğini ve devletimizi temsil eden sembolik bir makam olduğu için, yürüklükteki anayasamız cumhurbaşkanını sorumsuz kabul etmiş ve istisnai olarak, sadece vatana ihanetle suçlanıp, Meclisin anayasanın ön gördüğü çoğunluk oylarıyla Yüce Divana sevk edilebileceğini ön görmüştür,bugün yürüklükte olan parlamenter sistemde, cumhurbaşkanının yanında, ayrıca yürütmenin gerçek başı olarak başbakan ve onun atadığı bakanların da bulunması nedeniyle, yürütme görev ve yetkisinin kullanılmasından kaynaklı siyasi ve cezai sorumluluk, tümüyle başbakan ve bakanların üzerinde bırakılmıştır.

16.Nisan'da halk oyuna sunulacak olan yeni anayasa değişiklik paketine göre, parlamenter sistem kaldırılmakta,Başbakanlık makamı ile Cumhurbaşkanlığı makamının tüm görev ve yetkileri aynı kişiye verilerek yeni bir sisteme geçilmekte olduğundan,parlamenter sistemdeki sorumsuz cumhurbaşkanı dönemi sona ermektedir. Başbakanın tüm görev ve yetkilerini de üstlenerek, tek başına yürütme erkinin başına geçecek ve üstüne üstlük taraflı ve partili olabilecek olan Cumhurbaşkanı, artık müsaade edin de, millete hesap versin ve Yüce Divanda yargılanabilsin. Bu doğal değil mi de;yeni pakete göre Cumhurbaşkanı, vatana ihanet dışında da,Yüce Divanda yargılanabilecek, bu nedenle de, yeni anayasa paketi eskisinden daha iyidir diye yaygara edip halkımızı kandırmaya çalışıyorsunuz. Bu gerçek dışı ve haksız yaygaranız nedeniyle,sizlere hamama giren terler sözünü hatırlatmak istiyoruz.Terbiyesizlik ve suç olmasa,bu konuda söylenecek olan çok daha güzel ve amiyane bir söz var ama,söylenmiyor işte. Hem tek başına Cumhurbaşkanlığını beğenmeyin, yeterli görmeyin ve partili Başbakanlığı da üzerinize alın, hem de vatana ihanet dışında, bu millete hesap vermeyin, nerede bu bolluk beyler?

Yeni anayasa paketine göre, tüm yetkileri elinde toplayan cumhurbaşkanının Yüce Divanda yargılanmasının önü haklı olarak hukuken açılmış olmasına rağmen, suç işlemesi halinde Cumhurbaşkanının Yüce Divana sevk edilerek yargılanabilmesi için aranan 400 oyu gerektiren nitelikli çoğunluk, Cumhurbaşkanına fiilen sorumsuzluk getirmektedir.

Bugün yürürlükte olan Parlamenter sistemde,yürütmenin başı olan Başbakan ve Bakanların; suç işlemeleri halinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tam sayısının salt çoğunluğu olan 276 oy ile Yüce Divana sevk edilebilmelerine rağmen, Cumhurbaşkanlığına ilaveten,üzerine Başbakan ve Bakanların da görev ve yetkilerini alan yeni sistemde Cumhurbaşkanının Yüce Divanda hesap vermesinin zorlaştırılarak, fiilen imkansız hale getirilmesine ne diyeceksiniz, Sayın PETEK?

21/02/2017
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget