Evet Diyorum!. - Güner Yiğitbaşı

Tüm kurallarıyla işleyen, hepimizin özlediği demokratik parlamenter sisteme, evet diyorum. En başta laiklik ilkesi olmak üzere, Cumhuriyetimizin tüm kurucu değerlerine, evet diyorum.

Evet Diyorum!. - Güner Yiğitbaşı
Tüm kurallarıyla işleyen, hepimizin özlediği demokratik parlamenter sisteme, evet diyorum.

Ülkemizde parlamenter sistemi yozlaştıran ve halkımızın parlamenter sistemden soğutulması için, iktidar tarafından bahane olarak gösterilen ve anayasa değişikliğini dahi gerektirmeyen aksaklıkların giderilmesi için, Siyasal Partiler ve Seçim Yasalarında değişiklikler yaparak, lider sultasının kaldırılmasına, partilerin siyasi parti lideri ve onun dar kadrosunun arka bahçesi olmasının önüne geçilmesine, evet diyorum.

Ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğuna, egemenliğin gerçek anlamda millete ait olduğunun kabulü için de; seçimlerin zaruri, ancak tek başına yeterli olmadığına, halkın seçimlerde oy kullandıktan sonra bir dahaki seçimlere kadar, siyaset sahasının dışında tutulmamalarına, halkımızın bağlı oldukları kesimin baskı grupları olarak, demokrasinin işleyişinde sürekli söz sahibi olmalarına, evet diyorum.

Yasama, yürütme ve yargı erklerinin ayrılığına, başka bir anlatımla kuvvetler ayrılığına, yasama, yürütme ve yargı yetkilerinin anayasada belirtilen organlar tarafından, halk adına ve yararına olarak, ayrı ayrı kullanılmasına, evet diyorum.

Yürütmenin ve onun içinde yer alan Cumhurbaşkanının, anayasanın kendilerine tanıdığı yetki ve görev hudutları içinde, Başbakan’ın Cumhurbaşkanına, Cumhurbaşkanının da Başbakana saygı duyarak, birbirlerinin görev ve yetki alanlarına tecavüz etmeden ve hiçbir art niyet taşımadan ülkeyi yönetmelerine, evet diyorum.

Yasama organının, şu veya bu nedenle, gelecek kaygısıyla seçildikleri siyasi partinin lider kadrosuna karşı, makul parti disiplini sınırları içinde kalarak, bağımsızlılarını ve milletvekili kişiliklerini koruyabilmelerine, evet diyorum.

Türk Milleti adına yargı yetkisini kullanan, bağımsız ve tarafsız olması gereken, demokrasimizin teminatı yargımızın; bugün içine düşürüldüğü bağımlı ve taraflı halinden, özlediğimiz tam bağımsız ve tarafsız bir yargıya dönüşmesinin zorunluluğuna, evet diyorum.

Hukukun üstünlüğüne, düşünce ve düşünceyi açıklama ve basın özgürlükleri en başta olmak üzere; insanı insan yapan tüm insan hak ve özgürlüklerine, evet diyorum.

En başta laiklik ilkesi olmak üzere, Cumhuriyetimizin tüm kurucu değerlerine, evet diyorum.

Kimden gelirse gelsin, insan özgürlüğüne aykırı olan tüm dayatmaların olmadığı bir demokratik düzene, evet diyorum.

Siyasal istikrara evet ama, siyasal istikrar için siyasal temsil ve  katılımın engel olunmamasını savunanlara, evet diyorum.

Her türden terörle, demokratik yollardan mücadeleye, evet diyorum.

Siyasal düşüncelerine, partilerine, dillerine, dinlerine, etnik kökenlerine, mezheplerine göre milletimizin bölünmesine, insanlarımızın kamplara ayrılmasına, millî duyguların zayıflatılmasına karşı çıkılmasına, evet diyorum.

Ülkemizin bölünmesine karşı konulmasına, ülkemizin vatanı ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne herkes tarafından sahip çıkılmasına, bunun için millet olarak milli birlik ve beraberlerliğimize zarar verecek her türlü bölücü ve ayrıştırıcı davranıştan sakınılmasına, evet diyorum.

Burada dile getirmeyi unutmuş olabileceğimiz, ülkemizin ve ülkemizin  güzel insanlarının; insan hak ve özgürlüklerine, hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik ve  laik, gerçek bir demokrasi ve hukuk devletinde yaşamalarını sağlayacak olan her şeye, evet diyorum.

Nisan ayında halkımızın oylarına sunulacak olan Cumhurbaşkanlığı, Tayyip Bey'in deyimiyle Başkanlık sistemini getiren 18 maddelik anayasa değişikliği, yukarıda saymaya çalıştığımız demokrasimizi  ve cumhuriyetimizin kurucu değerlerini yok edeceği, ülkemizde var olan sınırlı demokrasiyi dahi kurutarak, ülkemizi demokrasi çölüne çevireceği ve insanlarımızı mutsuz edeceği, bugünleri dahi aratacağı için, oylanacak olan anayasa değişikliğine, HAYIR, HAYIR KERE HAYIR diyorum.

05/02/2017
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget