Adalet Bakanı Böyle Davranırsa - Güner Yiğitbaşı

Sayın Bakan; DHKP/C,APO ve FETÖ yarın ortak bir karar alsalar ve taraftarlarına Başkanlık sistemi için EVET oyu veriniz talimatı verseler,siz Referandumda HAYIR mı diyeceksiniz

Adalet Bakanı Böyle Davranırsa - Güner Yiğitbaşı
Anayasa değişikliğine ilişkin referandumda HAYIR oyu verecek olan herkesi, bu devletin kurucusu CHP'yi ve onun milyonlarca seçmenlerini,hiçbir ayrım yapmadan terör örgütleriyle eylem birliği yapmakla suçlayarak aynı torbaya atan bu ülkenin Adalet Bakanının,; “Ne kadar terör örgütü varsa hepsi ‘hayır’ için iş birliği yapıyor…Bakın hayırcıların safına PKK’ın ele başları Kandil’den açıklama yapıyor. MHP ve AK Parti anlaştı bizi bitirecek diye. Onun için aman bu sistem gelmesin diye herkesi seferber ediyorlar… Pensilvanya’daki bedduacı FETÖ terör örgütünün elebaşı bütün kadrolarıyla onlarda hayır çıksın diye uğraşıyorlar… DHKP-C terör örgütü dahil ne kadar Türkiye’ye ve Türk milletine ihanet eden terör örgütü varsa hepsi hayır için iş birliği yapıyorlar… Şimdi CHP’de HDP’de aynı safta eylem birliği yapmışlar. O hedefi gerçekleştirmek için eylem birliği yapmışlar. Hedefleri de Türkiye’nin hükümet sistemini değiştirmesine engel olmak.”şeklindeki, talihsiz, insafsız, vicdansız ve hukuk dışı beyanatı; anayasa değişikliği ile getirilmek istenen yeni sistemde yaşanacak olanları,ülkemiz insanına layık görülen onuncu sınıf demokrasiyi, insan hak ve özgürlüklerine getirilecek olan sınırlamaları, insanlarımıza yapılacak olan hukuk dışı dayatmaları, hak, hukuk,adalet tanımayan,dediğim dedik gözü kara ve hukuk dışı bir sistemin Türk Halkını beklediğini, açıkça gözler önüne sermektedir.

“Türk milletine ihanet eden ne kadar terör örgütü varsa,hepsi HAYIR için iş birliği yapıyorlar.. Şimdi CHP de  HDP de aynı safta eylem birliği yapmışlar...” diyen Ey Adalet Bakanı; bu iddia çok ciddi bir iddia olup, bu iddianı kanıtlamak zorundasın,biz dahil, bu ülkenin milyonlarca seçmeni olan ana muhalefet partisini, terör örgütleriyle eylem birliği yapmakla suçlamak,lafla olmaz,ciddi ve inandırıcı kanıt gerektirir,laf olsun torba dolsun mantığı ile hiçbir kanıt ortaya koyamadan, seçmen nezdinde CHP ve HAYIR oyları aleyhine algı yaratmak amacıyla, böyle ciddi suçlamada bulunmak,ciddi devlet adamlığı ve Adalet Bakanlığı sıfatı ile asla bağdaşmaz.

Sayın Bakan;CHP'nin terör örgütleriyle iş birliği yapması demek, terör örgütleriyle CHP'nin üst düzey yöneticilerinin gizlice bir araya gelerek ve aynı masa etrafında oturarak görüşüp müzakere yapmaları ve bu müzakereler sonucunda ortak bir amaçla ortak bir karar üzerinde anlaşmaya varmaları demektir.

Sayın Adalet Bakanı; yakın geçmişte bölücü terör örgütü PKK ile çözüm süreci adı altında gizlice masaya oturarak müzakere yapan ve bir takım gizli kararlar alan bir partiye mensup olduğunuz için olsa gerek; eski alışkanlığınızla,dervişin zikri neyse fikri de odur,kişi herkesi kendisi gibi bilirmiş misali, hiçbir kanıt gösterme zahmetine katlanmadan, gerçek olmadığını bile bile, CHP'yi referandum konusunda terör örgütleriyle iş birliği yapmakla suçlamaktasınız.

Sayın Adalet Bakanı;15.Temmuz darbe girişiminden önceki tarihlerde, Meclis kürsüsünden yaptığınız konuşmanızda, bugün referandum için CHP'yi kendileriyle iş birliği yapmakla suçladığınız FETÖ Terör Örgütünün lideri Fetullah GÜLEN hakkında söylediğiniz övgü dolu sözlerinizi size hatırlatmak istiyoruz.Size hatırlatacağımız bu sözlerinizden bilmem hicap duyacak mısınız?

Evet,Sayın Adalet Bakanı BOZDAĞ; daha yakın geçmişte,TBMM Genel Kurulunda, Fethullah Gülen'e 'çete' diyen CHP vekillerine tepki göstererek, GÜLEN için sarf ettiğiniz meclis zabıtlarında bulunan; "Fethullah Gülen bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Seversiniz,sevmezsiniz ama değerli bir insandır, bilge bir insandır.Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor. Her şey de açık.Devletin denetimi gözetimi altında açık. Her şey göz önünde olan...Hakkında savcılık kararı olmayan birine çete derseniz ona haksızlık edersiniz" şeklindeki övgü dolu sözleriniz için ne mazeret uyduracaksınız?

Sayın Bakan; DHKP/C,APO ve FETÖ yarın ortak bir karar alsalar ve taraftarlarına Başkanlık sistemi için EVET oyu veriniz talimatı verseler,siz Referandumda HAYIR mı diyeceksiniz,yine bu örgütler Allah bir deseler; sizler, haşa Allahın bir olduğunu inkar mı edeceksiniz?

06/02/2017
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget